|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
igurbev
|
До Върховният Крал (Hochkоnig - 2941), Австрия |
|
На Hochkönig (в заглавието нарочно е изписан погрешно, за да се избегне неумелото кодиране на особените символи) попаднах докато разглеждах за нещо попътно и еднодневно около Дахштайн. Изглеждаше добре на снимките. Не можах да намеря трак обаче, затова отправните точки на маршрута бяха взети от едно филмче в ютуб, където група, не твърде спортно изглеждащи австрийци, разказваха за изкачването си. Бяха го направили с две преспивания, първо в хижа Mitterfeldalm, след това на върха в хижа Matrashaus. Ние като здрави българи, трябваше да се справим с качването и слизането в рамките на един ден.
Ето и линк към документацията:
Снимки, трак и текст.
|
|
|
Сря Окт 02, 2013 1:01 pm |
|
 |
Petya
|
|
|
Eeе, супер!
Оня туч Torsaule как се е пръкнал такъв!?! Изумително! 
|
|
|
Сря Окт 02, 2013 1:54 pm |
|
 |
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца |
|
|
Сря Окт 02, 2013 2:36 pm |
|
 |
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5874 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
|
|
Преди няколко години ми подариха едно изкачване на Hochkoenig за рождения ми ден в една идея по-зимни условия. Макар и донейде извън сезона, къмпингите също бяха препълнени и затова избрахме за опорна точка симпатичното хотелче Arthurhaus, разположено точно до началото на пътеката. Ако искате да видите как изглеждат тези места в началото на юни -- снимките са тук.
|
|
|
Сря Окт 02, 2013 3:01 pm |
|
 |
Rincewind
|
|
|
|
Брей, този Hochkönig на Черни връх го обърнахте 
|
|
|
Сря Окт 02, 2013 3:11 pm |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4323 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Сря Окт 02, 2013 3:54 pm |
|
 |
vedrin
|
|
|
 |
 |
Брей, този Hochkönig на Черни връх го обърнахте  |
В интерес на истината само на Черни връх и Hochkönig съм изгарял зверски. На младини ужким си бях научил урока, но ... нови гледки, нов късмет.
 |
 |
Иначе австрийския флаг е перфектен за маркировка  |
Да, така е. Много е удобно също това че пътеките са номерирани (подобно на пътищата) и тези номера ги има по картите, табелите, че дори и на самата маркировка тук-там:
Даже си представих подобна универсална маркировка с българския флаг, с нанесено номерче на белия фон. Кой знае, някой ден ... може би 
Последната промяна е направена от vedrin на Пет Дек 13, 2019 1:16 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Сря Окт 02, 2013 4:22 pm |
|
 |
igurbev
|
|
|
 |
 |
Ако искате да видите как изглеждат тези места в началото на юни |
Странно, учудващо малко сняг има за началото на юни, аз очаквах много повече. Но затрупаните ронляци изглеждад по-ефектно, определено Не видях да имате котки на снимките, не беше ли шубелийско на стръмните участъци?
|
|
|
Сря Окт 02, 2013 4:43 pm |
|
 |
vedrin
|
|
|
 |
 |
Странно, учудващо малко сняг има за началото на юни, аз очаквах много повече. Но затрупаните ронляци изглеждад по-ефектно, определено Не видях да имате котки на снимките, не беше ли шубелийско на стръмните участъци? |
Без котки бяхме, да, може би защото първоначалните ни намерения бяха за по-скромна разходка. Имаше 2-3 места (най-вече в подножието на Torsäule и северно от Grosser Bratchenkopf), които можеше да минем по-спокойно с тях. Общо взето снега беше удобен за ходене -- нито прекалено твърд, нито твърде мек, тъй че проблемите бяха повече в главата, отколкото в краката. 
Последната промяна е направена от vedrin на Чет Окт 03, 2013 5:55 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Сря Окт 02, 2013 5:31 pm |
|
 |
Весела Ягодова
|
|
|
|
И така...връх след връх, и то...не останаха
Голяма красота, ей ! Едно само не ми харесва - че е много подредено и че цените по хижите са мамата си трака 
|
|
|
Чет Окт 03, 2013 4:06 pm |
|
 |
igurbev
|
|
|
 |
 |
Едно само не ми харесва - че е много подредено ... |
Бе чак толкова подредено не е. Дори ми направи впечатление, че прехвалените им пътища бяха доста разбити в по-забутаните участъци, през които минахме.
Друго интересно бе, че скоростта извън населените места беше 100 и в същото време табелите за населено място (и съответно ограничение 50) ограждаха единствено центъра на селището и съвсем не пръснатите околовръз къщурки, за разлика от при нас, където можеш да караш километри из шубрака преди да видиш знака за "край".
|
|
|
Чет Окт 03, 2013 5:53 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|