Автор |
Съобщение |
пешко
|
зарази и болести |
|
по пътеките ходят и умиращи,ЗАРАЗНИ ЖИВОТНИ
те сеят кърлежи и други зарази от които умират
аз например срещам прокажени кучета ПЪЛНИ С КЪРЛЕЖИ и на мърша често смърди около пътеките
сега хванах кожни обриви,които са с ясен център и различен диаметър-2~9см
между краката и яко сърбят,а като се изпотя е ад
бос по сандали и къс панталон ходя но е време за кожен лекар да напише нещо
вие какви зарази намирате по пътеките освен хранителни такива
|
|
|
Съб Авг 31, 2013 7:43 am |
|
|
ПАВЕЛ
|
|
|
|
Пешко, недей така бе човек ........Един с подобни теми таман се кротна , сега и ти . Иди на лекар ако имаш проблем, глупаво е да търсиш специализирана помощ тук . Ето ти ЛИНК да прочетеш малко.....
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=KDPW_g2AhAU |
|
|
Съб Авг 31, 2013 8:49 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Пешко, ходи в планината с дълги крачоли с ластик отдолу(пази от кърлежи и други буби), със затворени обувки. Хубаво е да си загащен(не е фешън но нямаше да добия втори път кърлеж миналата година ако бях така). Хубаво е и с дълъг ръкав, това пази и от слънце успешно. Не се излежавай на места, където си констатирал, че пребивава добитък. Предпочитай да сядаш на голям гол камък, а не в тревата до него. Избягвай да сядаш на влажно или заблатено място. Такива ми ти работи. Изстрадана практика.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Съб Авг 31, 2013 10:23 am |
|
|
radi
|
|
|
Никъде не съм срещнал описаните условия. Къде е това? Отиди на лекар.
Лятната униформа е къси панталони, често ходя и бос. Още ми няма нищо.
Всъщност проказа по кучетата трудно ще видиш.
|
|
|
Съб Авг 31, 2013 4:59 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Съб Авг 31, 2013 10:57 pm |
|
|
пешко
|
|
|
|
|
Никъде не съм срещнал описаните условия. Къде е това? Отиди на лекар.
Лятната униформа е къси панталони, често ходя и бос. Още ми няма нищо.
Всъщност проказа по кучетата трудно ще видиш. |
вилните зони на монтана,но и в града има прокажени кучета
да,бе-да даже езика на едното беше разранен малко след кифланда кауфланд
та що го пипах,да се....
|
|
|
Нед Сеп 01, 2013 8:13 am |
|
|
radi
|
|
|
По гетата може да има мръсни неща. Друга болест и паразити, не проказа. Обриви лесно се хващат от котки и паразити по котки.
|
|
|
Нед Сеп 01, 2013 5:34 pm |
|
|
G_P_S
Регистриран на: 27 Окт 2011 Мнения: 204 Местожителство: Троян-Пловдив-Лондон |
|
|
|
Пешко, я си помисли тези обриви дали не са от някоя палава комшийка ?
|
|
|
Нед Сеп 01, 2013 7:06 pm |
|
|
joropc
|
|
|
|
|
|
Пешко, я си помисли тези обриви дали не са от някоя палава комшийка ? |
Е, може и палав комшия....
|
|
|
Нед Сеп 01, 2013 7:35 pm |
|
|
radi
|
|
|
Човекът пише, че е пипал език на куче, не на комшията!
Както и да е. За лекар или за аптека си. Има мазила, почти козметични, които имат чудно действие. Например крем Бочко. Няколко пъти съм ползвал и други, но не им знам имената, отдавна беше. Ти знаеш колко и как си болен, ти преценявай кое от нашите съвети е полезно.
Аз съм лош съветник - имам минимален опит с разболяване, ако не и никакъв. По-запознат съсм с профилактиката, но там ме мързи да пиша, и трябва преглед. Тежка работа, добра храна и сръбска музика с добро спане и си железен.
|
|
|
Нед Сеп 01, 2013 7:42 pm |
|
|
Kent
|
|
|
|
проказата е сериозно нящо, вероятно кучетата са гъбясали просто.
гъби има дори ив монтана ееех. така де. сърбежа под слабините май си е гъби също както го описва колегата, някой му викат подсичане, ходилите войници им е познато.
при топло време, с много потене по гънките при наднормено тегло, още примерно големи висящи ц-ци за жените /и там излизат, под тях/ или неудобно бельо предизвикващо мацерация на кожата - е обичайно явление. лекува се елементарно с "противогъбни мазила". ама трява да се види де.
|
|
|
Нед Сеп 01, 2013 11:17 pm |
|
|
пешко
|
|
|
|
|
проказата е сериозно нящо, вероятно кучетата са гъбясали просто.
гъби има дори ив монтана ееех. така де. сърбежа под слабините май си е гъби също както го описва колегата, някой му викат подсичане, ходилите войници им е познато.
при топло време, с много потене по гънките при наднормено тегло, още примерно големи висящи ц-ци за жените /и там излизат, под тях/ или неудобно бельо предизвикващо мацерация на кожата - е обичайно явление. лекува се елементарно с "противогъбни мазила". ама трява да се види де. |
това е ясно и си патя-става смръдлива,гнойна-лепкава каша на мястото и се зачервява с адски болки..
гаден е и тоя ми проблем http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2137512
|
|
|
Пон Сеп 02, 2013 3:36 am |
|
|
rosen_talov
|
|
|
|
Тази тема съм я пропуснал в навалицата и чак днес я открих. Постовете на автора и са ... Нямам думи!
|
|
|
Пон Сеп 30, 2013 6:59 pm |
|
|
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора |
|
|
|
А,бе и аз да се включа!Гледам проф.Пешко има много трудове във всички раздели,бе!Евала!Човека по всичко компетентен!Смущават ме обаче трудовете му-малко са странни и на моменти неадекватни коментари(малко трудничко ги схващам-може пък аз да съм изостанал с граматиката на българския... ).
Като ветеринарен лекар заявявам,че проказа по кучетата няма-те пренасят една тропическа болест-мисля,че беше лайшманиоза-по хората.Тя е смъртоносна за човека и в тежката си форма прилича на проказата по хората!
Иначе съм съгласен с Мечо-на Ком Емине нямаше зарази-срешнахме всичко на всичко една змия-усойница,на едно място Учителя видя кърлежи и скочихме като ужилени и взехме да се проверяваме(за щастие-нищо).Най-досадната напаст бяха наистина мушиците,които влизаха в очите,ушите,Аз бях откъснал клонче и го размахвах от време на време пред лицето си-помагаше.
Най-точно го е написал в поста си mislesht!
И малко извън темата-почини си с тези теми,че да не ти дръпнат щепсала(както каза Мечо)!
_________________ Audaces fortuna iuvat!
Опознай Родината за да я обикнеш |
|
|
Пон Сеп 30, 2013 8:43 pm |
|
|
|