ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
зарази и болести

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
зарази и болести
Автор Съобщение
пешко

Местожителство: MONTANA

Мнение зарази и болести Отговорете с цитат
по пътеките ходят и умиращи,ЗАРАЗНИ ЖИВОТНИ
те сеят кърлежи и други зарази от които умират Exclamation Idea Arrow

аз например срещам прокажени кучета ПЪЛНИ С КЪРЛЕЖИ и на мърша често смърди около пътеките Mad

сега хванах кожни обриви,които са с ясен център и различен диаметър-2~9см
между краката и яко сърбят,а като се изпотя е ад Crying or Very sad

бос по сандали и къс панталон ходя но е време за кожен лекар да напише нещо Arrow

вие какви зарази намирате по пътеките освен хранителни такива Question Surprised
Съб Авг 31, 2013 7:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Мнение Отговорете с цитат
Пешко, недей така бе човек ........Един с подобни теми таман се кротна , сега и ти . Иди на лекар ако имаш проблем, глупаво е да търсиш специализирана помощ тук Wink . Ето ти ЛИНК да прочетеш малко.....

Съб Авг 31, 2013 8:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mislesht

Местожителство: Пловдив

Пешко, ходи в планината с дълги крачоли с ластик отдолу(пази от кърлежи и други буби), със затворени обувки. Хубаво е да си загащен(не е фешън но нямаше да добия втори път кърлеж миналата година ако бях така). Хубаво е и с дълъг ръкав, това пази и от слънце успешно. Не се излежавай на места, където си констатирал, че пребивава добитък. Предпочитай да сядаш на голям гол камък, а не в тревата до него. Избягвай да сядаш на влажно или заблатено място. Такива ми ти работи. Изстрадана практика.

Съб Авг 31, 2013 10:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
radi

Местожителство: Варна

Никъде не съм срещнал описаните условия. Къде е това? Отиди на лекар.
Лятната униформа е къси панталони, често ходя и бос. Още ми няма нищо.
Всъщност проказа по кучетата трудно ще видиш.
Съб Авг 31, 2013 4:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Ами, 20 дена по билото на Стара Планина, от Ком до Емине бях почти през цялото време по къси панталони. Не видях ХИЩНИЦИ(ако са такива) Very Happy , от рода на паяци и кърлежи. Бях нападнат единствено от ония дребни мушици. Намерих и на тях чалъма:

Накичете се с две стръкчета маточина. Мушиците не понасят миризмата на лимон и бягат не много далече, но поне на 20 см. от очите и ушите.

Балкана символ на цял полуостров
Съб Авг 31, 2013 10:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
пешко

radi написа:
Никъде не съм срещнал описаните условия. Къде е това? Отиди на лекар.
Лятната униформа е къси панталони, често ходя и бос. Още ми няма нищо.
Всъщност проказа по кучетата трудно ще видиш.
вилните зони на монтана,но и в града има прокажени кучета Mad

да,бе-да Exclamation даже езика на едното беше разранен малко след кифланда Cool кауфланд
та що го пипах,да се.... Question Question
Нед Сеп 01, 2013 8:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi

По гетата може да има мръсни неща. Друга болест и паразити, не проказа. Обриви лесно се хващат от котки и паразити по котки.
Нед Сеп 01, 2013 5:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
G_P_S

Местожителство: Троян-Пловдив-Лондон

Пешко, я си помисли тези обриви дали не са от някоя палава комшийка ?
Нед Сеп 01, 2013 7:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
joropc

G_P_S написа:
Пешко, я си помисли тези обриви дали не са от някоя палава комшийка ?

Е, може и палав комшия.... Rolling Eyes
Нед Сеп 01, 2013 7:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi

Човекът пише, че е пипал език на куче, не на комшията!
Както и да е. За лекар или за аптека си. Има мазила, почти козметични, които имат чудно действие. Например крем Бочко. Няколко пъти съм ползвал и други, но не им знам имената, отдавна беше. Ти знаеш колко и как си болен, ти преценявай кое от нашите съвети е полезно.
Аз съм лош съветник - имам минимален опит с разболяване, ако не и никакъв. По-запознат съсм с профилактиката, но там ме мързи да пиша, и трябва преглед. Тежка работа, добра храна и сръбска музика с добро спане и си железен.
Нед Сеп 01, 2013 7:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kent

проказата е сериозно нящо, вероятно кучетата са гъбясали просто.
гъби има дори ив монтана ееех. така де. Very Happy сърбежа под слабините май си е гъби също както го описва колегата, някой му викат подсичане, ходилите войници им е познато.
при топло време, с много потене по гънките при наднормено тегло, още примерно големи висящи ц-ци за жените /и там излизат, под тях/ или неудобно бельо предизвикващо мацерация на кожата - е обичайно явление. лекува се елементарно с "противогъбни мазила". ама трява да се види де.
Нед Сеп 01, 2013 11:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
пешко

Kent написа:
проказата е сериозно нящо, вероятно кучетата са гъбясали просто.
гъби има дори ив монтана ееех. така де. Very Happy сърбежа под слабините май си е гъби също както го описва колегата, някой му викат подсичане, ходилите войници им е познато.
при топло време, с много потене по гънките при наднормено тегло, още примерно големи висящи ц-ци за жените /и там излизат, под тях/ или неудобно бельо предизвикващо мацерация на кожата - е обичайно явление. лекува се елементарно с "противогъбни мазила". ама трява да се види де.
Mad Mad това е ясно и си патя-става смръдлива,гнойна-лепкава каша на мястото и се зачервява с адски болки..

гаден е и тоя ми проблем Arrow http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2137512

Пон Сеп 02, 2013 3:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rosen_talov

Тази тема съм я пропуснал в навалицата и чак днес я открих. Постовете на автора и са ... Нямам думи!
Пон Сеп 30, 2013 6:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Гунди

Местожителство: Стара Загора

А,бе и аз да се включа!Гледам проф.Пешко има много трудове във всички раздели,бе!Евала!Човека по всичко компетентен!Смущават ме обаче трудовете му-малко са странни и на моменти неадекватни коментари(малко трудничко ги схващам-може пък аз да съм изостанал с граматиката на българския... Think ).
Като ветеринарен лекар заявявам,че проказа по кучетата няма-те пренасят една тропическа болест-мисля,че беше лайшманиоза-по хората.Тя е смъртоносна за човека и в тежката си форма прилича на проказата по хората!
Иначе съм съгласен с Мечо-на Ком Емине нямаше зарази-срешнахме всичко на всичко една змия-усойница,на едно място Учителя видя кърлежи и скочихме като ужилени и взехме да се проверяваме(за щастие-нищо).Най-досадната напаст бяха наистина мушиците,които влизаха в очите,ушите,Аз бях откъснал клонче и го размахвах от време на време пред лицето си-помагаше.
Най-точно го е написал в поста си mislesht!
И малко извън темата-почини си с тези теми,че да не ти дръпнат щепсала(както каза Мечо)!

Пон Сеп 30, 2013 8:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.