dido написа:
Готова е най-сетне новата версия 20130812:
...
Теренните полигони са експериментално оптимизирани за скорост при различни зум-нива.
Супер! Цяла вечер вече се ровя и разглеждам новостите
Направи ми нещо странно впечатление обаче - езерата в Рила изчезват от каратата след 200 метра зум(така да се каже). В Пирин не е така. За мен това е малко объркващо, защото по-трудно се ориентирам в по-едът мащаб.
Пон Авг 12, 2013 11:23 pm
dido
Причината за изчезването е въпросната оптимизация на полигоните - в Пирин няма оптимизация. Друг дефект е "разливане" на реките в горните зум-нива. На следващата версия ще гледам да ги изчистя тези проблеми.
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Авг 13, 2013 9:14 am
ilievvli
При мен картата излезе без цветове(на пътеките и на релефа) и се наложи да я деинсталирам и да кача пак старата версия...не знам каква е причината...
Пет Авг 16, 2013 12:52 pm
Antoon
И при мен същото, явно нещо не му разбираме
Пет Авг 16, 2013 5:46 pm
martinov
как да си сваля карта
Здравейте,
купих си орегон 650 до тук добре ,а сега каво да правя като немога да си сложа картата от BGMountains пробвах но не става.
Много съм бос в това нещо ако може някой да ми обясни стъпка по стъпка как да си я прехвърля на gps много ще съм ви благодарен.
Какво трябва да направя за да мога да го използвам пълноценно в планината.
Благодаря.
Здравейте,
купих си орегон 650 до тук добре ,а сега каво да правя като немога да си сложа картата от BGMountains пробвах но не става.
Много съм бос в това нещо ако може някой да ми обясни стъпка по стъпка как да си я прехвърля на gps много ще съм ви благодарен.
Какво трябва да направя за да мога да го използвам пълноценно в планината.
Благодаря.
Ето ти от мен вариант с Basecamp, а не с Mapsource:
Дърпаш Basecamp оттук: http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4435. Инсталираш програмата стандартно, чрез *.exe-файла.
Инсталираш и BGMountains, отново чрез *.exe-файла й.
Отваряш Basecamp. Оттук насетне ще се самоцитирам от друга тема тук:
Цитат:
При свързан с компютъра и включен GPS отляво, под My Collection, се появява Devices със съответното устройство, а под него подпапка All Data. Десен бутон на All Data, след това Install Maps on GPS, след което следваш инструкциите. Ще се появи малък вариант на картата, която селектираш с натиснат ляв бутон на мишката, след което даваш Next, после Finish. После програмата създава мапсет, който качва на GPS-a ти.
ПП Инструкциите ми са по версията на Basecamp 3.3.2. По-новите може и да имат някакви дребни различия, но принципът трябва да е същият.
Вто Дек 31, 2013 9:28 pm
martinov
Благодаря за информацията желая ви през новата година здраве и хубави незабравими преходи.
Реших да си инсталирам в приемника BGMauntains версия 20130812. Избрах цялата карта в мапсорса и я пратих към приемника. И.... до там. Etrex 20 така се шашна, че по никакъв начин не тръгна повече - нито се пуска от копчето нито се закача на РС. Не възприемаше дори и командата за мастер ресет.... голяма мъка настъпи. Добре, че Иван Гърбев ми даде акъл как да го закача на РС със задържан нагоре джойстик и така успях да вляза отново в паметта му.
Проблемът е бил, че не съм изтрил стария вариант на BGMauntains. Е! Изтрих го и всичко се оправи. Иван каза, че бил писал за това по-рано. Реших да пиша и аз, че дано като го има на повече места нарасне и вероятността да се прочете.
Не правете като мен - първо си махнете стария вариант от приемника!
Нед Яну 05, 2014 10:46 pm
igurbev
Реално проблемът в случая не е в BgMountains, а в куцо написания гармински софтуер. Аз бях изпаднал в абсолютно същата ситуация. Поне се разбра, че хватката за GPSMAP със задържане на стрелка нагоре и включване на USB-то работи и за Etrex. Ето тази тема бях отворил тогава.
Вто Яну 07, 2014 10:27 pm
Rincewind
Re: ВАЖНО
Todor написа:
ВАЖНО
Реших да си инсталирам в приемника BGMauntains версия 20130812. Избрах цялата карта в мапсорса и я пратих към приемника. И.... до там. Etrex 20 така се шашна, че по никакъв начин не тръгна повече - нито се пуска от копчето нито се закача на РС. Не възприемаше дори и командата за мастер ресет.... голяма мъка настъпи. Добре, че Иван Гърбев ми даде акъл как да го закача на РС със задържан нагоре джойстик и така успях да вляза отново в паметта му.
Проблемът е бил, че не съм изтрил стария вариант на BGMauntains. Е! Изтрих го и всичко се оправи. Иван каза, че бил писал за това по-рано. Реших да пиша и аз, че дано като го има на повече места нарасне и вероятността да се прочете.
Не правете като мен - първо си махнете стария вариант от приемника!
Странно ... Сложих си главата в торбата и с риск да си блокирам GPS-а проиграх "проблемния" вариант, описан от Тодор, и през Mapsource, и през Basecamp, и при мен проблемът не се появи.
При инсталацията на новата карта на компютъра "старата" директно се маха от Mapsource и Basecamp, т. е. "новата" правилно се разглежда от ОС като ъпдейт, а не като нов и допълнителен софтуерен продукт.
При изпращането към устройството новият мапсет разкара стария и се настани на негово място без никакви грижи.
За всеки случай дръпнах и файла за "директен ъплоуд в приемника". Безпроблемно изпратих img-файла към устройството през Windows Explorer. Попита ме дали да изтрия стария файл със същото име (старндартното за Garmin "gmapsupp.img"), казах му "да", и толкова.
Апаратът е GPSMAP 60Cx, ако това е от значение.
Казано накратко, аз не наблюдавах конфликт между "старата" и "новата" BG Mountains.
ПП Апропо, Иване, чрез какъв механизъм си пробвал да качиш на устройството си едновременно и старата, и новата версия на картата? Питам, защото, както писах, при мен новата версия се разглежда просто като ъпдейт, и старата изчезва. Единствено CYR и LAT вариантите се разглеждат от ОС като отделни и различни една от друга карти.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети