ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
BGMountains - планинарската GPS карта за GARMIN!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 59, 60, 61  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Предишната тема
Следващата тема
BGMountains - планинарската GPS карта за GARMIN!
Автор Съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
dido написа:
Готова е най-сетне новата версия 20130812:
...
Теренните полигони са експериментално оптимизирани за скорост при различни зум-нива.

Супер! Цяла вечер вече се ровя и разглеждам новостите Smile
Направи ми нещо странно впечатление обаче - езерата в Рила изчезват от каратата след 200 метра зум(така да се каже). В Пирин не е така. За мен това е малко объркващо, защото по-трудно се ориентирам в по-едът мащаб.
Пон Авг 12, 2013 11:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dido

Причината за изчезването е въпросната оптимизация на полигоните - в Пирин няма оптимизация. Друг дефект е "разливане" на реките в горните зум-нива. На следващата версия ще гледам да ги изчистя тези проблеми.

Вто Авг 13, 2013 9:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ilievvli

Местожителство: Плевен

Имам нещо проблеми с дънлоуда на "Версия за директен ъплоуд в GPS-приемника:". Дава ми "Firefox can't find the file at http://bgmountains.org/bg/maps/category/4-?download=51:20130812.". При мен ли е грешката или наистина има някакъв проблем?
Сря Авг 14, 2013 12:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

ilievvli написа:
Имам нещо проблеми с дънлоуда на "Версия за директен ъплоуд в GPS-приемника:". Дава ми "Firefox can't find the file at http://bgmountains.org/bg/maps/category/4-?download=51:20130812.". При мен ли е грешката или наистина има някакъв проблем?

И при мен операта реве подобно нещо - Remote server or file not found

Сря Авг 14, 2013 12:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sergey_v

dido написа:
Готова е най-сетне новата версия 20130812:

Благодарности!

Clap Clap Clap
Сря Авг 14, 2013 9:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

При мен картата излезе без цветове(на пътеките и на релефа) и се наложи да я деинсталирам и да кача пак старата версия...не знам каква е причината... Sad
Пет Авг 16, 2013 12:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antoon

И при мен същото, явно нещо не му разбираме
Пет Авг 16, 2013 5:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martinov

Местожителство: софия

Мнение как да си сваля карта Отговорете с цитат
Здравейте,
купих си орегон 650 до тук добре ,а сега каво да правя като немога да си сложа картата от BGMountains пробвах но не става.
Много съм бос в това нещо ако може някой да ми обясни стъпка по стъпка как да си я прехвърля на gps много ще съм ви благодарен.
Какво трябва да направя за да мога да го използвам пълноценно в планината.
Благодаря.

Вто Дек 31, 2013 1:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martinov

Благодаря ти но аз нямам никакъв диск към gps.

Вто Дек 31, 2013 4:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

martinov написа:
Благодаря ти но аз нямам никакъв диск към gps.

Разгледай тази тема.

Вто Дек 31, 2013 4:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rincewind

Мнение Re: как да си сваля карта Отговорете с цитат
martinov написа:
Здравейте,
купих си орегон 650 до тук добре ,а сега каво да правя като немога да си сложа картата от BGMountains пробвах но не става.
Много съм бос в това нещо ако може някой да ми обясни стъпка по стъпка как да си я прехвърля на gps много ще съм ви благодарен.
Какво трябва да направя за да мога да го използвам пълноценно в планината.
Благодаря.

Ето ти от мен вариант с Basecamp, а не с Mapsource:
Дърпаш Basecamp оттук: http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4435. Инсталираш програмата стандартно, чрез *.exe-файла.
Инсталираш и BGMountains, отново чрез *.exe-файла й.
Отваряш Basecamp. Оттук насетне ще се самоцитирам от друга тема тук:
Цитат:
При свързан с компютъра и включен GPS отляво, под My Collection, се появява Devices със съответното устройство, а под него подпапка All Data. Десен бутон на All Data, след това Install Maps on GPS, след което следваш инструкциите. Ще се появи малък вариант на картата, която селектираш с натиснат ляв бутон на мишката, след което даваш Next, после Finish. После програмата създава мапсет, който качва на GPS-a ти.
ПП Инструкциите ми са по версията на Basecamp 3.3.2. По-новите може и да имат някакви дребни различия, но принципът трябва да е същият.

Вто Дек 31, 2013 9:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
martinov

Благодаря за информацията желая ви през новата година здраве и хубави незабравими преходи.

Чет Яну 02, 2014 12:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Мнение ВАЖНО Отговорете с цитат
ВАЖНО

Реших да си инсталирам в приемника BGMauntains версия 20130812. Избрах цялата карта в мапсорса и я пратих към приемника. И.... до там. Etrex 20 така се шашна, че по никакъв начин не тръгна повече - нито се пуска от копчето нито се закача на РС. Не възприемаше дори и командата за мастер ресет.... голяма мъка настъпи. Добре, че Иван Гърбев ми даде акъл как да го закача на РС със задържан нагоре джойстик и така успях да вляза отново в паметта му.
Проблемът е бил, че не съм изтрил стария вариант на BGMauntains. Е! Изтрих го и всичко се оправи. Иван каза, че бил писал за това по-рано. Реших да пиша и аз, че дано като го има на повече места нарасне и вероятността да се прочете.

Не правете като мен - първо си махнете стария вариант от приемника!
Нед Яну 05, 2014 10:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
igurbev

Реално проблемът в случая не е в BgMountains, а в куцо написания гармински софтуер. Аз бях изпаднал в абсолютно същата ситуация. Поне се разбра, че хватката за GPSMAP със задържане на стрелка нагоре и включване на USB-то работи и за Etrex. Ето тази тема бях отворил тогава.
Вто Яну 07, 2014 10:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Rincewind

Мнение Re: ВАЖНО Отговорете с цитат
Todor написа:
ВАЖНО

Реших да си инсталирам в приемника BGMauntains версия 20130812. Избрах цялата карта в мапсорса и я пратих към приемника. И.... до там. Etrex 20 така се шашна, че по никакъв начин не тръгна повече - нито се пуска от копчето нито се закача на РС. Не възприемаше дори и командата за мастер ресет.... голяма мъка настъпи. Добре, че Иван Гърбев ми даде акъл как да го закача на РС със задържан нагоре джойстик и така успях да вляза отново в паметта му.
Проблемът е бил, че не съм изтрил стария вариант на BGMauntains. Е! Изтрих го и всичко се оправи. Иван каза, че бил писал за това по-рано. Реших да пиша и аз, че дано като го има на повече места нарасне и вероятността да се прочете.

Не правете като мен - първо си махнете стария вариант от приемника!

Странно ... Сложих си главата в торбата и с риск да си блокирам GPS-а проиграх "проблемния" вариант, описан от Тодор, и през Mapsource, и през Basecamp, и при мен проблемът не се появи.
При инсталацията на новата карта на компютъра "старата" директно се маха от Mapsource и Basecamp, т. е. "новата" правилно се разглежда от ОС като ъпдейт, а не като нов и допълнителен софтуерен продукт.
При изпращането към устройството новият мапсет разкара стария и се настани на негово място без никакви грижи.
За всеки случай дръпнах и файла за "директен ъплоуд в приемника". Безпроблемно изпратих img-файла към устройството през Windows Explorer. Попита ме дали да изтрия стария файл със същото име (старндартното за Garmin "gmapsupp.img"), казах му "да", и толкова.
Апаратът е GPSMAP 60Cx, ако това е от значение.
Казано накратко, аз не наблюдавах конфликт между "старата" и "новата" BG Mountains.

ПП Апропо, Иване, чрез какъв механизъм си пробвал да качиш на устройството си едновременно и старата, и новата версия на картата? Питам, защото, както писах, при мен новата версия се разглежда просто като ъпдейт, и старата изчезва. Единствено CYR и LAT вариантите се разглеждат от ОС като отделни и различни една от друга карти.
Сря Яну 08, 2014 12:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 59, 60, 61  Следваща
Страница 12 от 61

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.