ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
имам нужда от малко помощ за ходене по пирин
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
имам нужда от малко помощ за ходене по пирин
Автор Съобщение
emiliqn 78

Мнение имам нужда от малко помощ за ходене по пирин Отговорете с цитат
Здравейте!Предстои ми ходене по пирин към средата на юли за 7,8 дни (група от трима души сме),та имам нужда от малко информация .
1.Има ли готвени храни на х. Вихрен-боб,леща и т.н. Ако не се спи в хижата ,може ли да се ползва банята срещу заплащане? И ако само се хапва на хижата нали може да се зареждат батерии за апарата?

2.Нещо за Баюви дупки ,че мисля да правя 2 нощувки на заслон Кончето и ще имам време за размотаване ,та мисля да ида до там?

3. Ако се спи на палатка на муратово езеро има ли опасност от глоба?

4.Може ли на заслон Тевно езеро да се зареждат батериите за апарат,че доколкото си спомням там тока е с по- слаба мощност?

5.Нещо за върховете Зъбът и Яловарника ? Как е като трудност и риск в сравнение с Каменица примерно, че него съм качвал?

6.Как е прехода от Тевно езеро през Джангалска порта и през върховете малък Полежан, Газей, Полежан до хижа Безбог като трудност ?
Другата ми опция е през лява кралевдворска порта до х.Безбог ,нощувка и на другия ден качване на споменатите върхове? Но първия вариант може би е по -интересен.
ако може някакви мнения.

7. Има ли превоз от х. Гоце Делчев до Добринище и горе долу колко струва ? А от Добринище до Банско това ли са автобусите и микробусите,които са за София през Банско и като цена как са?
Мерси за съдействието.
Вто Юни 25, 2013 9:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
За Баюви дупки виж в раздела за Пирин, наскоро се коментираше + снимков материал.

Ако ще стоите 2 дена на заслона, помисли добре за водата - там няма никъде, освен евентуално из дупките в циркуса, но слизането до тях си е с едно наум. Всъщност ако наистина ще спите две вечери там, може спокойно единия ден да идете да си заредите вода от суходолското езеро. Разходката по котите на Баювите дупки ще отнеме макс час, колкото и да се моткаш - няма как да уплътни цял ден, може по Котешкия също да се разходите, докъдето сметнете за безопасно.

Вто Юни 25, 2013 12:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

Вода под з. Кончето има - извори по Странето посока Църната вода.

Нощуване на з. Кончето, особено 2 планирани вечери поред - въобще не е добра идея.
Капацитетът му е само 10 места, а последните години там срещам все повече хора, по всяко време на годината. Две вечери не виждам как ще вържеш да останеш, освен ако не легнеш да си пазиш мястото денонощно.

Вто Юни 25, 2013 12:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Gamina

8, в най-добрия случай - тея двете напречните се съмнявам да поберат по 2ма души.
Ма то може и отвън да се спи при хубаво време, даже е по-добре, че вътре е много клаустрофобично.

Вто Юни 25, 2013 1:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

4 х 2 + 2.

Да, аз обикновено спя горе на камъните, че вътре става мишеморник.

Последната промяна е направена от dido на Вто Юни 25, 2013 2:07 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Юни 25, 2013 2:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
emiliqn 78

Да ,знам че по принцип се събират доста хора и е интересно място за нощувка заслона кончето. Но мислиме да не сме там в почивните днии да се надяваме на късмет да няма наплив ,точно когато сме там . Иначе сме фотографи и мислиме да дебнеме изгреви ,залези и интересни гледки ,та затова искаме 2 нощувки на заслона.
Вто Юни 25, 2013 2:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

dido написа:
4 х 2 + 2.

Oops
да, аритметиката не ми се удава Laughing

Иначе и аз съм обмисляла възможността да повися горе за повече от една нощувка... но това с водата е неприятната част. Тея изворчета, за които говори Дидо - аз не знам дали доброволно бих се спуснала надолу по странето да ги търся...

п.с. за Тевно - Джангалска порта:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?p=42169

Вто Юни 25, 2013 2:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Е, 10 де!

Един овчар пасял 10 овце, но собствениците на овцете го заподозрели, че едно от животните им липсва и изпратили ревизор да го провери. Пристига ревизорът и брои:

- Една, две, три, четири, пет, шест, седем, осем, девет... А, бай Иване, една овца липсва. Девет са!

- Е, девет де! - отвръща овчарят.

- Ама, бай Иване, те трябва да се 10! - настоява ревизорът.

- Е, десет де! Толкова са! - не отстъпва бай Иван.

Видял ревизорът, че така няма да се разбере и повикал на помощ още 9 човека.

- Слушай сега, бай Иване, ние сме 10 човека. Като дам сигнал, всеки от нас ще хване по една овца и така ще ги преброим.

Ревизорът дал сигнала, всеки хванал по една овца, а той останал без овца.

- Бай Иване, виждаш, ли овцете са 9. Аз останах без хваната овца!

- Ами ти къде дрема, та си не фана некоа. Виж - другите как си фанаха?!

По въпроса за батериите - по-добре инвестирайте в резервни батерии или в устройство със слънчева батерия или динамо, което зарежда (макар и малко) батерии. И да има възможност за зареждане по хижите, едва ли ще сте единствените желаещи, а нали се сещате, че GSM-ите са с предимство, че някой може да получи нервна криза, ако не качи още същия ден снимка във Фейсбук, че се е Укатерил на върха.
Вто Юни 25, 2013 2:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Защо да се връщат от Газей до седловината между Полежаните? По ръба към Ушицата и право на Полежан. Изобщо не е трудно това упражнение!
Аз съм го качвала, натоварена като магаре, право нагоре от езерото, но по ръба не е толкова трудоемко.

Ето го ръбчето, изобщо не е трудно.

Вто Юни 25, 2013 6:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Gamina

Ушицата - в случай, че ходят до Газей Smile

Вто Юни 25, 2013 6:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
emiliqn 78

Благодаря за информацията,ще ми е от полза. Значи от тевно езеро ще преценим кои върхове да качим, че и там мислиме 2 нощувки.
Мерси за инфото за яловарника и зъбът. По принцип каменица съм го качвал не през малка каменица,а по по-лекия маршрут по лятната пътека ,атакувайки направо самата каменица,но не ми се стори много леко, де. Разбрах и за прехода от тевно до безбог през джангалска порта.
Само да питам за хижа вихрен има ли готвена кухня или на хижа Бъндерица ? И може ли да е проблемно нощуването на палатка на муратово езеро,в смисъл да ни глобят,че знам че по принцип палаткуването в пирин не е разрешено или се бъркам?
Сря Юни 26, 2013 1:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

emiliqn 78 написа:
Само да питам за хижа вихрен има ли готвена кухня или на хижа Бъндерица ?

На паркинга под х. Бъндерица (палатковия къмпинг) е най-добрата кръчма в България Very Happy

Сря Юни 26, 2013 2:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

ZCEZBPM написа:
Тази тема изглежда подходяща за въпроси.

Зимата ми е ясно че заслон Тевно е отворен макар и без хижар.
Само столовата ли е отворена или и стаята с наровете над нея, че не ми се мъкне чувал.
Другият въпрос е има ли лопата отвън, че не ми се мъкне, а предполагам че може да се наложи откопаване на вратата.

През последните години заслона си има стопанин и през повечето време зиме. Тавана с наровете винаги е достъпен. Предвид посещаемостта на района, лопата едва ли ще ти се наложи да търсиш, освен ако не пристигнеш веднага след обилен снеговалеж, но това по-добре не го прави (по други съображения).
Нед Дек 14, 2014 2:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
JWalker

Местожителство: Ботевград

ZCEZBPM написа:
Тази тема изглежда подходяща за въпроси.

Зимата ми е ясно че заслон Тевно е отворен макар и без хижар.
Само столовата ли е отворена или и стаята с наровете над нея, че не ми се мъкне чувал.
Другият въпрос е има ли лопата отвън, че не ми се мъкне, а предполагам че може да се наложи откопаване на вратата.

Е, само си представи къде трябва да е оставена лопатата, така че да не бъде затрупана и тя от снега...

Пон Дек 15, 2014 10:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
dido

Вратата се навява, но доста слабо.
По принцип има лопата отвън. Ползвали сме я по-скоро да почистим площадката пред заслона, отколкото да откопаем вратата.

Пон Дек 15, 2014 11:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.