Мисля другата седмица да направя едно преходче в Пирин и ще съм благодарен на всеки който може да ми даде някакво инфо за маршрута от Тевно до х.Вихрен - особености , опасности , състояние към момента ... абе , не съм го минавал и всичко ще ми е полезно
Чет Май 23, 2013 7:02 pm
Gamina
Живот и здраве, ще мога да да дам прясно инфо от района след 2-3 дена. Няма да ходя баш по Типиците, но ще съм близо. Ще опитам и някоя снимка да им направя.
Като гледам разни снимки от последните десетина дена, доста се е постопило в Пирин, а ръбовете са си голи.
Сега обаче кой го знае какво е положението .
Ходиш зимата, така че знаеш за снежните петна юни месец по високите части на планината.
Ако не намериш актуална информация едни котки в раницата няма да са излишни.
Може и пикел.
Аз бих си взел.
Разбира се може и да не носиш тези железа, но ако не успееш да минеш ще трябва да се върнеш пък за повечето хора поражението е по-страшно от това да се пребият. (черен хумор)
По-добре е да са с теб и да не ти трябват отколкото да ти трябват и да ги няма.
И аз попаднах на албума на колегата , и посъбрах информация от тук от там , но - "колкото повече , толкова повече" както казва Мечо Пух
Пикела съм го приготвил , че леко ме притесняват евентуалните подсичания на заснежени склонове , а за котките , май ще ги пропусна. Доста топло ми се вижда времето.
Гледам на картата , че има едно доста стръмно спускане между Типиците и езерата - за 90-100 метра разстояние по права линия се слиза 60 метра надолу , че там ако има още сняг ще е интересно
Gamina ще съм ти благодарен за актуално инфо инфо от района - във понеделник съм на старта и , ако всичо е ок , ще минавам въпросния маршрут в сряда.
Пет Май 24, 2013 12:34 pm
Gamina
Здрасти, дано не е късно, но снощи имахме голяма драма с прибирането.
Сняг горе има много, но е чудесен за ходене. Котките само ги мъкнахме, но не сме минавали по ръбове и върхове заради времето.
Всъщност направихме Г. Делчев - Безбог - спане малко преди Попово - клекинг уж напряко към Джангалска порта - Демяница. Идеята беше да спим след портата и в неделя сутринта да качим я Джангала, я Валявишкия, но заради неработещия лифт много се замотахме, после още повече, докато чакахме в овчарника да спре суграшицата, вчера пък духаше неприятно и си се свалихме по долината.
Имам няколко снимки с телефона от валявишкия циркус нагоре към част от твоя маршрут, ще гледам днес да ги сваля. Но в общи линии положението е - як фирн над 2200. Безбожкото езеро е размръзнало, по-високите са си в лед, но са започнали вече. Ръбовете гледани отдолу, изглеждат голи.
Лифта няма да работи до края на месеца.
p.s.
всъщност ето няколко снимки, има още които не съм свалила. Ще ги кача после на някое нормално място.
/албумът е публичен, всеки с акаунт във ФБ би трябвало да го вижда/
Благодаря за информацията и за снимките , супер са моето ходене леко се размина , идеята беше - колата на х.Вихрен -заслон Спано поле - з.Тевно- х.Вихрен за три дни. Както се казва да ама не един приятел ентусиаст беше с мен , беше тръгнал с ниски обувки (в Бургас беше 30 градуса предния ден) и снега му дойде в повече Общо взето оставихме колата под х.Вихрен защото не можахме да стигнем до нея - лавина беше паднала на пътя и с колите до там.
След около два часа ходене , приплъзване по фирна и няколко НЕ-успешни опита за падане на колегата , обърнах посоката - "към колата"
наложи се да:
защото ... абе то е ясно защо
от там отидохме до Г.Делчев с идеята да спим на Джаре и на сутринта да се качим с лифта и от Безбог ... както дойде.
И отново да ама не
Лифта не работи нито пък Джаре , в х.Г.Делчев текат ремонти ...
И... бихме си камшика и след два часа бяхме на ЦПШ
Сутринта , прилична разходка до Мальовица и обратно. Там снега беше малко по-рехав и се правиха стъпки , почти с лекота
Мальовишки езера
Елениното
хапване на върха на пук на бесния вятър ... и на долу
Добре сте се разходили, най-вече на Мальовица.
От снимките се вижда, че на места си има сняг,
което прави необходимо правенето на съответните
заключения относно екипировката. Поне едни свестни
котки и въже в групата не са излишни.
Е, за следващия път ще знаете!
Пон Юни 03, 2013 10:31 am
Gamina
Не само на места, ами направо си има много сняг горе Ние мъкнахме и котки, и пикели, и въженце... и само си ги мъкнахме...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети