ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Въпрос: заслон Тевно езеро-хижа Вихрен

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Въпрос: заслон Тевно езеро-хижа Вихрен
Автор Съобщение
stefansmail

Местожителство: Бургас

Мнение Въпрос: заслон Тевно езеро-хижа Вихрен Отговорете с цитат
Мисля другата седмица да направя едно преходче в Пирин и ще съм благодарен на всеки който може да ми даде някакво инфо за маршрута от Тевно до х.Вихрен - особености , опасности , състояние към момента ... абе , не съм го минавал и всичко ще ми е полезно Very Happy
Чет Май 23, 2013 7:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
Живот и здраве, ще мога да да дам прясно инфо от района след 2-3 дена. Няма да ходя баш по Типиците, но ще съм близо. Ще опитам и някоя снимка да им направя.

Като гледам разни снимки от последните десетина дена, доста се е постопило в Пирин, а ръбовете са си голи.

Пет Май 24, 2013 10:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
stefansmail

ZCEZBPM написа:
През лятото си е нормален преход като само на едно място дето му викат Малкото Конче може някой пишман турист да се стресне.При повторно преминаване това място не се усеща.Някъде между Типиците се намираше , но къде точно ми изскочи от главата.Ето ти линк към албума на един колега турист на който се вижда. https://plus.google.com/photos/117917856690425776115/albums/5767646375686855057/5770050960919892162?banner=pwa&pid=5770050960919892162&oid=117917856690425776115

Сега обаче кой го знае какво е положението .
Ходиш зимата, така че знаеш за снежните петна юни месец по високите части на планината.
Ако не намериш актуална информация едни котки в раницата няма да са излишни.
Може и пикел.
Аз бих си взел.
Разбира се може и да не носиш тези железа, но ако не успееш да минеш ще трябва да се върнеш пък за повечето хора поражението е по-страшно от това да се пребият.Smile (черен хумор)
По-добре е да са с теб и да не ти трябват отколкото да ти трябват и да ги няма.

И аз попаднах на албума на колегата , и посъбрах информация от тук от там , но - "колкото повече , толкова повече" както казва Мечо Пух Laughing
Пикела съм го приготвил , че леко ме притесняват евентуалните подсичания на заснежени склонове , а за котките , май ще ги пропусна. Доста топло ми се вижда времето.
Гледам на картата , че има едно доста стръмно спускане между Типиците и езерата - за 90-100 метра разстояние по права линия се слиза 60 метра надолу , че там ако има още сняг ще е интересно Very Happy

Gamina ще съм ти благодарен за актуално инфо инфо от района - във понеделник съм на старта и , ако всичо е ок , ще минавам въпросния маршрут в сряда.
Пет Май 24, 2013 12:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Здрасти, дано не е късно, но снощи имахме голяма драма с прибирането.

Сняг горе има много, но е чудесен за ходене. Котките само ги мъкнахме, но не сме минавали по ръбове и върхове заради времето.
Всъщност направихме Г. Делчев - Безбог - спане малко преди Попово - клекинг уж напряко към Джангалска порта - Демяница. Идеята беше да спим след портата и в неделя сутринта да качим я Джангала, я Валявишкия, но заради неработещия лифт много се замотахме, после още повече, докато чакахме в овчарника да спре суграшицата, вчера пък духаше неприятно и си се свалихме по долината.

Имам няколко снимки с телефона от валявишкия циркус нагоре към част от твоя маршрут, ще гледам днес да ги сваля. Но в общи линии положението е - як фирн над 2200. Безбожкото езеро е размръзнало, по-високите са си в лед, но са започнали вече. Ръбовете гледани отдолу, изглеждат голи.

Лифта няма да работи до края на месеца.

p.s.
всъщност ето няколко снимки, има още които не съм свалила. Ще ги кача после на някое нормално място.
/албумът е публичен, всеки с акаунт във ФБ би трябвало да го вижда/

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151614373429250.1073741830.666404249&type=3

Пон Май 27, 2013 8:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
stefansmail

Благодаря за информацията и за снимките , супер са Smile моето ходене леко се размина , идеята беше - колата на х.Вихрен -заслон Спано поле - з.Тевно- х.Вихрен за три дни. Както се казва да ама не Very Happy един приятел ентусиаст беше с мен , беше тръгнал с ниски обувки (в Бургас беше 30 градуса предния ден) и снега му дойде в повече Laughing Общо взето оставихме колата под х.Вихрен защото не можахме да стигнем до нея - лавина беше паднала на пътя и с колите до там.

След около два часа ходене , приплъзване по фирна и няколко НЕ-успешни опита за падане на колегата , обърнах посоката - "към колата"

наложи се да:

защото ... абе то е ясно защо Laughing

от там отидохме до Г.Делчев с идеята да спим на Джаре и на сутринта да се качим с лифта и от Безбог ... както дойде.
И отново да ама не Very Happy
Лифта не работи нито пък Джаре , в х.Г.Делчев текат ремонти ...

И... бихме си камшика и след два часа бяхме на ЦПШ

Сутринта , прилична разходка до Мальовица и обратно. Там снега беше малко по-рехав и се правиха стъпки , почти с лекота Rolling Eyes

Мальовишки езера

Елениното

хапване на върха на пук на бесния вятър ... и на долу

Сря Май 29, 2013 10:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
BateBorko

Местожителство: Враца

Добре сте се разходили, най-вече на Мальовица.
От снимките се вижда, че на места си има сняг,
което прави необходимо правенето на съответните
заключения относно екипировката. Поне едни свестни
котки и въже в групата не са излишни.
Е, за следващия път ще знаете!
Пон Юни 03, 2013 10:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

Не само на места, ами направо си има много сняг горе Smile Ние мъкнахме и котки, и пикели, и въженце... и само си ги мъкнахме...

Пон Юни 03, 2013 11:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.