Автор |
Съобщение |
ДИАНА
|
|
|
Завъртяли сте кръг рилска класика, а останах с впечатление, че ще слизате към Бистрица.
Хубаво е да видим високата, зимна Рила през вашите очи.
Много сте добри, но вие си го знаете!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг. |
|
|
Съб Фев 23, 2013 12:26 am |
|
|
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца |
|
|
|
|
|
За колко време го взехте от Вазов до Мальовица? |
От хижа Иван Вазов до връх Мальовица - 6.05 часа с почивките. После за 2.10 часа до хижа Мальовица в почти непрогледна мъгла.
|
|
|
Нед Фев 24, 2013 9:07 pm |
|
|
sunrise
|
|
|
|
Здравейте! Много благодаря за хубавите снимки!
Тази пролет бих искала да видя вр. Мальовица, но като за първи път мисля да направя ЦПШ Мальовица - хижа Мальовица - връх Мальовица
може ли да Ви попитам дали началото на краят на април - началото на май месец е подходящо време за първо изкачване?
_________________ дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием.. |
|
|
Пон Фев 25, 2013 12:41 am |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Друг начин за достигане на върха, който е в пъти по-безопасен в сравнение с оня лавинарник(х.Мальовица-връх Мальовица) е маршрутът от Рилския манастир по Дългия рид. |
|
|
|
Пон Фев 25, 2013 8:10 am |
|
|
sunrise
|
|
|
|
Много благодаря!
Дългият рид значи.. добре, а после обратният път? пак през Рилския манастир?
_________________ дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием.. |
|
|
Пон Фев 25, 2013 12:57 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Много благодаря!
Дългият рид значи.. |
Изобщо не го слушай, изчакай хубаво време и се качи от ЦПШ. Ще има партина, че има други ентусиасти наоколо. По Дългия рид сигурно никой не е минавал, а и няма да тръгне от последното минаване на ЗЦМЦ
|
|
|
Пон Фев 25, 2013 1:27 pm |
|
|
sunrise
|
|
|
|
Добре тогава! чакам с нетърпение, може би Великденските празници, началото на май месец ще е вече подходящо. Поздрави и лек ден!
|
|
Пон Фев 25, 2013 2:38 pm |
|
|
Emil
|
|
Вто Май 14, 2013 1:16 am |
|
|
GeorgiP11
|
|
|
|
имам малко въпорси ако може, значи аз съм минавал Мальовица от хотела до Рилски езера, там се минава покрай Вада и така нататък знаете пътя, а има ли някакъв друг път или по скоро ме интересува Мальовица - Вазов
|
|
|
Вто Май 14, 2013 6:16 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
имам малко въпорси ако може, значи аз съм минавал Мальовица от хотела до Рилски езера, там се минава покрай Вада и така нататък знаете пътя, а има ли някакъв друг път или по скоро ме интересува Мальовица - Вазов |
Не успявам да схвана какво точно питаш. Изглежда говориш за преход от хижа Рилски Езера - хижа Вада - ЦПШ? Под Мальовица върха или хижата имаш предвид?
|
|
|
Вто Май 14, 2013 6:23 pm |
|
|
GeorgiP11
|
|
|
|
да извинявай аз малко идиотски написах
значи планирам да направя ходене до хижа Вазов лятото, и си мислех да е от Скакавица, но сега като чета темата почвам да се замислям дали да не променя и да е от Мальовица. Въпроса ми е от Мальовица до Вазов този път който минава през Вада и после през езерата ли е или има и друг ? Така де предполагам има и друг по това което чета по темата, това някъде на билото ли е и лесен ли е за хора които никога не са минавали от там , начинаещи ?
edit: става дума за хотел/хижа Мальовица не върха
|
|
|
Вто Май 14, 2013 6:27 pm |
|
|
GeorgiP11
|
|
|
|
да май питам точно за този маршрут - Хижа Мальовица(или цпш) - връх Мальовица-Додов връх-Вазов връх-Раздела-хижа Вазов.
защото аз съм го минавал през вада отдолу и не беше нищо особенно и затова не съм си го мислел като вариант да го правя
|
|
|
Вто Май 14, 2013 6:34 pm |
|
|
GeorgiP11
|
|
|
|
по това което пишете предполагам че горе е невероятно красиво по този маршрут, а става ли за начинаещи, има ли достатъчно маркировки
|
|
|
Вто Май 14, 2013 6:37 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
|
|
по това което пишете предполагам че горе е невероятно красиво по този маршрут, а става ли за начинаещи, има ли достатъчно маркировки |
Да е отговорът и на трите въпроса.
И послушай този мъдър съвет:
|
|
Човек, купи си една туристическа карта да видиш колко е лесно правенето на маршрут.
|
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Вто Май 14, 2013 6:42 pm |
|
|
GeorgiP11
|
|
|
|
хора имам карта, просто първият път си зададох идиотски въпроса, съжалявам : просто това никога не съм го мислел като маршрут, защото сме начинаещи и не знаех дали е подходящ за нас
|
|
|
Вто Май 14, 2013 6:45 pm |
|
|
|