ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
ЦПШ - Зелени рид - Вазов - Мальовица (16-17.02.2013)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
ЦПШ - Зелени рид - Вазов - Мальовица (16-17.02.2013)
Автор Съобщение
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

Мнение Отговорете с цитат
Завъртяли сте кръг рилска класика, а останах с впечатление, че ще слизате към Бистрица.

Хубаво е да видим високата, зимна Рила през вашите очи.

Много сте добри, но вие си го знаете! ръкопляскания

Съб Фев 23, 2013 12:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Valio

Местожителство: София, Враца

Драка написа:
За колко време го взехте от Вазов до Мальовица?

От хижа Иван Вазов до връх Мальовица - 6.05 часа с почивките. После за 2.10 часа до хижа Мальовица в почти непрогледна мъгла.
Нед Фев 24, 2013 9:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sunrise

Здравейте! Много благодаря за хубавите снимки!
Тази пролет бих искала да видя вр. Мальовица, но като за първи път мисля да направя ЦПШ Мальовица - хижа Мальовица - връх Мальовица

Oops може ли да Ви попитам дали началото на краят на април - началото на май месец е подходящо време за първо изкачване? Oops

Пон Фев 25, 2013 12:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

ZCEZBPM написа:
Друг начин за достигане на върха, който е в пъти по-безопасен в сравнение с оня лавинарник(х.Мальовица-връх Мальовица) е маршрутът от Рилския манастир по Дългия рид.

тра-ла-ла
Пон Фев 25, 2013 8:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sunrise

Много благодаря!
Дългият рид значи.. Smile добре, а после обратният път? пак през Рилския манастир?

Пон Фев 25, 2013 12:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

sunrise написа:
Много благодаря!
Дългият рид значи.. Smile

Изобщо не го слушай, изчакай хубаво време и се качи от ЦПШ. Ще има партина, че има други ентусиасти наоколо. По Дългия рид сигурно никой не е минавал, а и няма да тръгне от последното минаване на ЗЦМЦ
Пон Фев 25, 2013 1:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sunrise

Добре тогава! чакам с нетърпение, може би Великденските празници, началото на май месец ще е вече подходящо. Поздрави и лек ден!

Пон Фев 25, 2013 2:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Понеже чак сега си свалих снимките от телефона от това ходене, ето няколко:
https://plus.google.com/photos/110726881841977803552/albums/5877586888031572225?authkey=CK7ZqdqL_I_sRQ
Вто Май 14, 2013 1:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
GeorgiP11

имам малко въпорси ако може, значи аз съм минавал Мальовица от хотела до Рилски езера, там се минава покрай Вада и така нататък знаете пътя, а има ли някакъв друг път или по скоро ме интересува Мальовица - Вазов
Вто Май 14, 2013 6:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

sa6089 написа:
имам малко въпорси ако може, значи аз съм минавал Мальовица от хотела до Рилски езера, там се минава покрай Вада и така нататък знаете пътя, а има ли някакъв друг път или по скоро ме интересува Мальовица - Вазов

Не успявам да схвана какво точно питаш. Изглежда говориш за преход от хижа Рилски Езера - хижа Вада - ЦПШ? Под Мальовица върха или хижата имаш предвид?
Вто Май 14, 2013 6:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
GeorgiP11

да извинявай аз малко идиотски написах Oops

значи планирам да направя ходене до хижа Вазов лятото, и си мислех да е от Скакавица, но сега като чета темата почвам да се замислям дали да не променя и да е от Мальовица. Въпроса ми е от Мальовица до Вазов този път който минава през Вада и после през езерата ли е или има и друг ? Така де предполагам има и друг по това което чета по темата, това някъде на билото ли е и лесен ли е за хора които никога не са минавали от там , начинаещи ?

edit: става дума за хотел/хижа Мальовица не върха
Вто Май 14, 2013 6:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
GeorgiP11

да май питам точно за този маршрут - Хижа Мальовица(или цпш) - връх Мальовица-Додов връх-Вазов връх-Раздела-хижа Вазов.
защото аз съм го минавал през вада отдолу и не беше нищо особенно и затова не съм си го мислел като вариант да го правя
Вто Май 14, 2013 6:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
GeorgiP11

по това което пишете предполагам че горе е невероятно красиво по този маршрут, а става ли за начинаещи, има ли достатъчно маркировки
Вто Май 14, 2013 6:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

sa6089 написа:
по това което пишете предполагам че горе е невероятно красиво по този маршрут, а става ли за начинаещи, има ли достатъчно маркировки

Да е отговорът и на трите въпроса.

И послушай този мъдър съвет:
ZCEZBPM написа:

Човек, купи си една туристическа карта да видиш колко е лесно правенето на маршрут.

Вто Май 14, 2013 6:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
GeorgiP11

хора имам карта, просто първият път си зададох идиотски въпроса, съжалявам : Oops просто това никога не съм го мислел като маршрут, защото сме начинаещи и не знаех дали е подходящ за нас
Вто Май 14, 2013 6:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.