ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Кой е този връх?

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Кой е този връх?
Автор Съобщение
JWalker

Местожителство: Ботевград

Мнение Кой е този връх? Отговорете с цитат
Днес минах от Бакьовци-Брезе-Зимевица, обаче не ми е познат района, та питам: кой е този връх
връзка

Пет Май 03, 2013 1:25 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Rincewind

Мнение Отговорете с цитат
Според мен е безименен, съседен от юг на връх Препасница над село Добравица, без, обаче, да съм 100% уверен. Той, Препасница и съседният й от север Баин венец са като близнаци, ако се гледат от северозапад.
Пет Май 03, 2013 2:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Rincewind

Поправка, върхът си има име, но е дълбоко скрито из информационните дебри. Казва се Лупова глава.
Пон Май 06, 2013 1:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Trekker

Що ми се струва, че името на тоя връх беше "Сърбеница"?
Пон Май 06, 2013 1:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rincewind

Trekker написа:

Не е, Сърбеница е друг, на изток от този. Сърбеница е над Зимевица, а този е надвиснал над махала Загъжене, която е в южното му подножие. От другата му страна, която не се вижда на снимката, има огромно каменно срутище и склон, посипан с въглища. Според мен снимката е правена от мястото, където основният път Брезе-Зимевица се среща с черния път, водещ от Загъжене към Кожухарци и по на север към Пейовио връх. На това място има (бивши) овчарници, от които сега са останали само основите.
Пон Май 06, 2013 2:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
JWalker

Местожителство: Ботевград

Rincewind написа:
Trekker написа:

Не е, Сърбеница е друг, на изток от този. Сърбеница е над Зимевица, а този е надвиснал над махала Загъжене, която е в южното му подножие. От другата му страна, която не се вижда на снимката, има огромно каменно срутище и склон, посипан с въглища. Според мен снимката е правена от мястото, където основният път Брезе-Зимевица се среща с черния път, водещ от Загъжене към Кожухарци и по на север към Пейовио връх. На това място има (бивши) овчарници, от които сега са останали само основите.

Точно, снимката е правена от място, зад което са остатъците на овчарника, може би най-високото място от пътя Брезе-Зимевица. Изглежда този връх е съседен на Сърбеница. Мисля, 1е Сърбеница е върхът отляво:

а ето го и склона с въглищата

Пон Май 06, 2013 9:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Rincewind

Цитат:
Изглежда този връх е съседен на Сърбеница. Мисля, 1е Сърбеница е върхът отляво

На първата снимка в поста ти от Пон Май 06, 2013 9:53 pm имената на върховете имат следната поредност отляво надясно: Баин венец, Препасница, Лупова глава. Сърбеница не се вижда на нея, от този ракурс тя всъщност се пада точно зад средния връх (Препасница), който е висок почти колкото Сърбеница и логично я скрива от тази гледна точка.
Вто Май 07, 2013 8:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.