Днес минах от Бакьовци-Брезе-Зимевица, обаче не ми е познат района, та питам: кой е този връх
връзка
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org
Пет Май 03, 2013 1:25 am
Rincewind
Според мен е безименен, съседен от юг на връх Препасница над село Добравица, без, обаче, да съм 100% уверен. Той, Препасница и съседният й от север Баин венец са като близнаци, ако се гледат от северозапад.
Пет Май 03, 2013 2:40 pm
Rincewind
Поправка, върхът си има име, но е дълбоко скрито из информационните дебри. Казва се Лупова глава.
Пон Май 06, 2013 1:00 pm
Trekker
Що ми се струва, че името на тоя връх беше "Сърбеница"?
Пон Май 06, 2013 1:52 pm
Rincewind
Trekker написа:
Не е, Сърбеница е друг, на изток от този. Сърбеница е над Зимевица, а този е надвиснал над махала Загъжене, която е в южното му подножие. От другата му страна, която не се вижда на снимката, има огромно каменно срутище и склон, посипан с въглища. Според мен снимката е правена от мястото, където основният път Брезе-Зимевица се среща с черния път, водещ от Загъжене към Кожухарци и по на север към Пейовио връх. На това място има (бивши) овчарници, от които сега са останали само основите.
Не е, Сърбеница е друг, на изток от този. Сърбеница е над Зимевица, а този е надвиснал над махала Загъжене, която е в южното му подножие. От другата му страна, която не се вижда на снимката, има огромно каменно срутище и склон, посипан с въглища. Според мен снимката е правена от мястото, където основният път Брезе-Зимевица се среща с черния път, водещ от Загъжене към Кожухарци и по на север към Пейовио връх. На това място има (бивши) овчарници, от които сега са останали само основите.
Точно, снимката е правена от място, зад което са остатъците на овчарника, може би най-високото място от пътя Брезе-Зимевица. Изглежда този връх е съседен на Сърбеница. Мисля, 1е Сърбеница е върхът отляво:
а ето го и склона с въглищата
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org
Пон Май 06, 2013 9:53 pm
Rincewind
Цитат:
Изглежда този връх е съседен на Сърбеница. Мисля, 1е Сърбеница е върхът отляво
На първата снимка в поста ти от Пон Май 06, 2013 9:53 pm имената на върховете имат следната поредност отляво надясно: Баин венец, Препасница, Лупова глава. Сърбеница не се вижда на нея, от този ракурс тя всъщност се пада точно зад средния връх (Препасница), който е висок почти колкото Сърбеница и логично я скрива от тази гледна точка.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети