Здравейте всички!
Искам да направим един кръгов маршрут с изходна и крайна точка с.Чифлик или хижа Хайдушка песен. Идеята е да се изкачим до хижа Ехо, като се присъединим към билната маркировка К-Е при Ушите и на другия ден да се върнем през хижа Козя стена и отклонението за Чифлик при паметника на загинал от лавина - да слезем надолу. Интересува ме какво е състоянието на маркировката в района / за билната е ясно/, дали има още сняг. Важни места за ориентиране. Всякаква информация ще ми бъде от полза. Между другото как смятяте е по-добре да се направи този маршрут - в този ред /първия ден през Ушите до Ехо и втория през х.Козя стена и надолу/ или обратно - имам предвид като трудност, време и т.н.
Благодаря предварително!
Сря Апр 24, 2013 10:47 am
planinar
Re: Въпрос за маркировка
staria написа:
отклонението за Чифлик при паметника на загинал от лавина - да слезем надолу.
На това място се задържа сняг от север до късно и е доста опасно. Точно в началото на май съм имал сериозно приключение. Наличието на котки би помогнало.
Сря Апр 24, 2013 11:47 am
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Може да се мине по зимната пътека през вр. Кучето, но без котки ще е безразсъдно да се обикаля планината на тази надморска височина. Най - добре помислете за алтернативен маршрут, тъй като снега може да е повече и да е опасно и с котки.
сме го обсъждали няколко пъти, включително и миналата година с колегата Stefak. Потърси постовете, ще са ти от полза.
Иначе многократно съм го минавал (то си е за един ден) и то точно около днешната дата (но тази година не съм). Досега винаги минаването по зимната пътака през върха (както е написал Йосарян) е било безопасно, т.е. без снежни участъци на опасните места. Минаването по подсичащата пътека от паметника е почти сигурно опасно поне докъм 10 май, има заледен сняг по едни много стръмни улеи. Първият път като минавах от Чифлика към х.Козя стена и нямах представа за какво става дума, стигнах до пряспата, направих две крачки, разбрах, че е много неразумно да се подсича и качих върха право нагоре, като после слязох по билната пътека до паметника. Драпането нагоре, обаче също беше доста адреналинно. По-добре е в такива случаи човек да се върне назад и да мине по зимната пътека.
Успех!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети