ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Въпрос за маркировка

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Въпрос за маркировка
Автор Съобщение
staria

Местожителство: гр.Ботевград

Мнение Въпрос за маркировка Отговорете с цитат
Здравейте всички!
Искам да направим един кръгов маршрут с изходна и крайна точка с.Чифлик или хижа Хайдушка песен. Идеята е да се изкачим до хижа Ехо, като се присъединим към билната маркировка К-Е при Ушите и на другия ден да се върнем през хижа Козя стена и отклонението за Чифлик при паметника на загинал от лавина - да слезем надолу. Интересува ме какво е състоянието на маркировката в района / за билната е ясно/, дали има още сняг. Важни места за ориентиране. Всякаква информация ще ми бъде от полза. Между другото как смятяте е по-добре да се направи този маршрут - в този ред /първия ден през Ушите до Ехо и втория през х.Козя стена и надолу/ или обратно - имам предвид като трудност, време и т.н.
Благодаря предварително!
Сря Апр 24, 2013 10:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
planinar

Мнение Re: Въпрос за маркировка Отговорете с цитат
staria написа:
отклонението за Чифлик при паметника на загинал от лавина - да слезем надолу.

На това място се задържа сняг от север до късно и е доста опасно. Точно в началото на май съм имал сериозно приключение. Наличието на котки би помогнало.
Сря Апр 24, 2013 11:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Мнение Отговорете с цитат
Може да се мине по зимната пътека през вр. Кучето, но без котки ще е безразсъдно да се обикаля планината на тази надморска височина. Най - добре помислете за алтернативен маршрут, тъй като снега може да е повече и да е опасно и с котки.

Същия маршрут съм го правил миналата есен :http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=4902
Сря Апр 24, 2013 12:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antoon

Мнение точно този маршрут Отговорете с цитат
сме го обсъждали няколко пъти, включително и миналата година с колегата Stefak. Потърси постовете, ще са ти от полза.
Иначе многократно съм го минавал (то си е за един ден) и то точно около днешната дата (но тази година не съм). Досега винаги минаването по зимната пътака през върха (както е написал Йосарян) е било безопасно, т.е. без снежни участъци на опасните места. Минаването по подсичащата пътека от паметника е почти сигурно опасно поне докъм 10 май, има заледен сняг по едни много стръмни улеи. Първият път като минавах от Чифлика към х.Козя стена и нямах представа за какво става дума, стигнах до пряспата, направих две крачки, разбрах, че е много неразумно да се подсича и качих върха право нагоре, като после слязох по билната пътека до паметника. Драпането нагоре, обаче също беше доста адреналинно. По-добре е в такива случаи човек да се върне назад и да мине по зимната пътека.
Успех!
Чет Апр 25, 2013 3:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.