Здравейте! Имам идеята в петък след работа да се качим на Шипка, от където в събота да идем до Мазалат. Тъй като не съм минавал частта от Шипка до х. Партизанска песен, реших да разпитам тук за какво иде реч? Има ли удобно място някъде от Шипка на запад за биваквуане и май-ми е интересно от къде точно тръгва билния път от Шипка, от къмпинга ли? Виждам че снежната покривка намалява активно в района, като ориентировъчно го смятам около 5-6 часа от Шипка до х. Мазалат. Всякакви съвети са добре дошли
Здравейте! Имам идеята в петък след работа да се качим на Шипка, от където в събота да идем до Мазалат. Тъй като не съм минавал частта от Шипка до х. Партизанска песен, реших да разпитам тук за какво иде реч? Има ли удобно място някъде от Шипка на запад за биваквуане и май-ми е интересно от къде точно тръгва билния път от Шипка, от къмпинга ли? Виждам че снежната покривка намалява активно в района, като ориентировъчно го смятам около 5-6 часа от Шипка до х. Мазалат. Всякакви съвети са добре дошли
Тръгвате по асфалта зад големия хотел. Постепенно асфалта завива на запад, свършва и започва КЗМ(коловата зимна маркировка). Маркировката е добра, няма да се объркате.
Няма да имате никакви проблеми, само да знаете, че от Узана до Мазалат ще газите доста кал. За бивакуване на запад от Шипка и преди х. Узана - масивчето на вр. Малуша е чудесно за тази цел, има обширни открити билни поляни.
Няма да имате никакви проблеми, само да знаете, че от Узана до Мазалат ще газите доста кал. За бивакуване на запад от Шипка и преди х. Узана - масивчето на вр. Малуша е чудесно за тази цел, има обширни открити билни поляни.
Да, кал ще има от Партизанска песен до чешма Корита. Не вярвам около Черни връх да има кал.
Пон Апр 01, 2013 5:35 pm
Tito
Точно около Черни връх миналата година беше невероятно дълбок прахоляк от тежките камиони, които изкарваха дърва, та сега е повече от логично този прахоляк да се е превърнал в кал.
Пон Апр 01, 2013 7:07 pm
shantararam
Да, след Партизанска песен съм запознат с условията и калищата до Корита, това не ме притеснява Благодаря за инфото!
Миналата седмица в гората преди Малуша и след Шадраваните до Марков стол имаше преспи и затъвахме до половин метър,а слизането от Малуша към Варовита река беше чист лед!Дано се е стопило вече...
Пон Апр 01, 2013 7:39 pm
ckaiyokar
Може аз да съм слаб в ходенето но мисля , че трябва да планирате поне 8 часа от шипка до мазалат, особено в това време
Вто Апр 02, 2013 9:06 pm
ckaiyokar
Може аз да съм слаб в ходенето но мисля , че трябва да планирате поне 8 часа от шипка до мазалат, особено в това време
Вто Апр 02, 2013 9:06 pm
ckaiyokar
мисля, че няма да е лошо ако планирате за ходене поне 8 часа от шипка до мазалат, особено в това време- кал, мек сняг, от узана до партизанска песен май е най-добре по шосето , а в този сезон определено и най-бързо, иначе със сигурност има пряка пътека и там ще ви упътят за нея но едвали ще спестите време.
Вто Апр 02, 2013 9:09 pm
ieronimus
fena73 написа:
Миналата седмица в гората преди Малуша и след Шадраваните до Марков стол имаше преспи и затъвахме до половин метър,а слизането от Малуша към Варовита река беше чист лед!Дано се е стопило вече...
На 16-17 март, тази година реката в местността "Шадарваните" беше доста придошла, трудно намерихме брод, имайте го предвид.
Пет Апр 05, 2013 9:14 am
shantararam
Всичко беше супер, сняг има в гористите части, както и доста кал, но нищо безкрайно трудно. Прехода е към 5 до 6 часа с почивките Благодаря за инфото!
Всъщност аз не видях много кал от Партизанска до Корита. Съвсем нормално беше, даже на връщане в дъжда пак не беше много кално
Вто Апр 09, 2013 12:04 am
shantararam
От Партизанска до Корита нямаше много кал наистина, най-много се омазахме в гористите участъци преди Узана, и в участъка Узана - Партизанска Колкото до проблемни участъци и бележки, мисля че наистина прехода е елементарен в отношение на ориентирането. От Шипка до Мазалат има постоянна и добра маркировка, като единствено малко по-объркващо може да бъде в гората точно след Партизанска, че с тия сечища и тия горски пътища може да се залута човек, но това и там би станало прекалено трудно, да не кажа даже само по желание Вода има сравнително на често.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети