ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Шипка - Мазалат, съвети
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Шипка - Мазалат, съвети
Автор Съобщение
shantararam

Мнение Шипка - Мазалат, съвети Отговорете с цитат
Здравейте! Имам идеята в петък след работа да се качим на Шипка, от където в събота да идем до Мазалат. Тъй като не съм минавал частта от Шипка до х. Партизанска песен, реших да разпитам тук за какво иде реч? Има ли удобно място някъде от Шипка на запад за биваквуане и май-ми е интересно от къде точно тръгва билния път от Шипка, от къмпинга ли? Виждам че снежната покривка намалява активно в района, като ориентировъчно го смятам около 5-6 часа от Шипка до х. Мазалат. Всякакви съвети са добре дошли Smile
Пон Апр 01, 2013 3:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Мнение Re: Шипка - Мазалат, съвети Отговорете с цитат
shantararam написа:
Здравейте! Имам идеята в петък след работа да се качим на Шипка, от където в събота да идем до Мазалат. Тъй като не съм минавал частта от Шипка до х. Партизанска песен, реших да разпитам тук за какво иде реч? Има ли удобно място някъде от Шипка на запад за биваквуане и май-ми е интересно от къде точно тръгва билния път от Шипка, от къмпинга ли? Виждам че снежната покривка намалява активно в района, като ориентировъчно го смятам около 5-6 часа от Шипка до х. Мазалат. Всякакви съвети са добре дошли Smile

Тръгвате по асфалта зад големия хотел. Постепенно асфалта завива на запад, свършва и започва КЗМ(коловата зимна маркировка). Маркировката е добра, няма да се объркате.
Пон Апр 01, 2013 4:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Драка

Местожителство: Казанлък/София

Мнение Отговорете с цитат
Няма да имате никакви проблеми, само да знаете, че от Узана до Мазалат ще газите доста кал. За бивакуване на запад от Шипка и преди х. Узана - масивчето на вр. Малуша е чудесно за тази цел, има обширни открити билни поляни. Smile
Пон Апр 01, 2013 5:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Драка написа:
Няма да имате никакви проблеми, само да знаете, че от Узана до Мазалат ще газите доста кал. За бивакуване на запад от Шипка и преди х. Узана - масивчето на вр. Малуша е чудесно за тази цел, има обширни открити билни поляни. Smile

Да, кал ще има от Партизанска песен до чешма Корита. Не вярвам около Черни връх да има кал.
Пон Апр 01, 2013 5:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tito

Точно около Черни връх миналата година беше невероятно дълбок прахоляк от тежките камиони, които изкарваха дърва, та сега е повече от логично този прахоляк да се е превърнал в кал.
Пон Апр 01, 2013 7:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shantararam

Да, след Партизанска песен съм запознат с условията и калищата до Корита, това не ме притеснява Smile Благодаря за инфото!
Пон Апр 01, 2013 7:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Миналата седмица в гората преди Малуша и след Шадраваните до Марков стол имаше преспи и затъвахме до половин метър,а слизането от Малуша към Варовита река беше чист лед!Дано се е стопило вече...
Пон Апр 01, 2013 7:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ckaiyokar

Може аз да съм слаб в ходенето но мисля , че трябва да планирате поне 8 часа от шипка до мазалат, особено в това време
Вто Апр 02, 2013 9:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ckaiyokar

Може аз да съм слаб в ходенето но мисля , че трябва да планирате поне 8 часа от шипка до мазалат, особено в това време
Вто Апр 02, 2013 9:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ckaiyokar

мисля, че няма да е лошо ако планирате за ходене поне 8 часа от шипка до мазалат, особено в това време- кал, мек сняг, от узана до партизанска песен май е най-добре по шосето , а в този сезон определено и най-бързо, иначе със сигурност има пряка пътека и там ще ви упътят за нея но едвали ще спестите време.
Вто Апр 02, 2013 9:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ieronimus

fena73 написа:
Миналата седмица в гората преди Малуша и след Шадраваните до Марков стол имаше преспи и затъвахме до половин метър,а слизането от Малуша към Варовита река беше чист лед!Дано се е стопило вече...

На 16-17 март, тази година реката в местността "Шадарваните" беше доста придошла, трудно намерихме брод, имайте го предвид.
Пет Апр 05, 2013 9:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shantararam

Всичко беше супер, сняг има в гористите части, както и доста кал, но нищо безкрайно трудно. Прехода е към 5 до 6 часа с почивките Smile Благодаря за инфото!

Пон Апр 08, 2013 5:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
todor__x

shantararam написа:
Всичко беше супер, сняг има в гористите части, както и доста кал, но нищо безкрайно трудно. Прехода е към 5 до 6 часа с почивките Smile Благодаря за инфото!

А нещо в повече за прехода снимки ,бележки,проблеми,че се гласим за по нататък по този маршрут,
въпреки че миналото лято бяхме запад-изток?
Пон Апр 08, 2013 7:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
promis

Местожителство: Пловдив

Всъщност аз не видях много кал от Партизанска до Корита. Съвсем нормално беше, даже на връщане в дъжда пак не беше много кално Smile
Вто Апр 09, 2013 12:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
shantararam

От Партизанска до Корита нямаше много кал наистина, най-много се омазахме в гористите участъци преди Узана, и в участъка Узана - Партизанска Smile Колкото до проблемни участъци и бележки, мисля че наистина прехода е елементарен в отношение на ориентирането. От Шипка до Мазалат има постоянна и добра маркировка, като единствено малко по-объркващо може да бъде в гората точно след Партизанска, че с тия сечища и тия горски пътища може да се залута човек, но това и там би станало прекалено трудно, да не кажа даже само по желание Smile Вода има сравнително на често.

Вто Апр 09, 2013 5:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.