ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
5в1. Зимно до Вазов от почти всички възможни изходни точки.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
5в1. Зимно до Вазов от почти всички възможни изходни точки.
Автор Съобщение
joropc

Мнение 5в1. Зимно до Вазов от почти всички възможни изходни точки. Отговорете с цитат
Ще използвам темата да споделя, че в събота вечерта, съвсем случайно се сформира(никой не го е предполагал) една мини среща на форума на хижа Иван Вазов.Видяхме се и поприказвахме с Ицо(Ристо Туристо, с който си се познаваме), а с Ванката Гърбев(igurbev) и Дидо(dido) пък се запознах.Много ми беше кеф.Малък е светът, да знаете... Smile
Пон Мар 25, 2013 12:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joropc

Мнение Отговорете с цитат
И понеже се оформи като отделна тема, след малко ще пусна и малко снимки Wink
Пон Мар 25, 2013 12:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Тва си е направо за нова тема.
Удоволствието беше голямо да се видим отново в Рила, този път зимата на ски. Wink
Не знам дали знаеш, ама само Никси издъни нещата и не се качи от Бистрица, за да е пълна картинката /а дано бързо се оправи кокалчето/.
Ние по Зелени Рид, вие през Мальовица, Гърбев през Кабул и Отовишки връх, Дидо покрай Харамията. При нас в столовата имаше две групички - едната се бяха качили от Пастра през Калините, другата от Рилски манастир по рида Баучер.
Та се получи горе 5в1 - 3 РД-та, 1 ИД, и 1 среща на Старопланинско-рилородопската дружба Tooth
Croc

пп - напоследък, откакто видях че имам петна по матрицата на фотката /явно са се получили след като паднах целоварка барабар с колелото в Демиркапийска река баш под х.Пирин миналото лято/, ми мина мерако да снимам, та нямам фотки.

Пон Мар 25, 2013 12:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joropc

Та нашият маршрут беше:
Късно пристигане на хижа Мальовица в петък вечерта.На другия ден тръгнахме към Вазов през връх Мальовица, а в неделята се качихме до Раздел и от там покрай Харамията разцепихме надолу склонът към езерата.Ясно е, че става въпрос за ски поход.

Малко по-късно ще пусна цялата галерийка.

Последната промяна е направена от joropc на Пон Мар 25, 2013 2:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Мар 25, 2013 1:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

И твоите снимки го потвърждават - по всички З-И ориентирани "рът"-ове /ареса ми тая дума ползвана от бай Асен/, със стръмни и отвесни С склонове имаше огромни козирки. Тези преди Отовишки връх се виждаха чааак от Зелени Рид.
За протокола - по няколко причини се отказах да мина по вашия маршрут на връщане /през Мальовица/. Щеше да съм сам, вятъра беше сменил посоката си наобратно спрямо предния ден и той е особено притеснителен по ръба след Друшлявишки връх /Додов/.
Там има едно-две места, където при силен порив на вятъра /северен или южен и мястото е изключително ветровито/ е възможно да те отвее към Урдина или Рилска река. А склоновете са с много голям наклон. Снимки от края на 2012г. на участъка:

Отделно снега беше натежал доста, а в Мальовишкия циркус лавинната опасност дебне от всякъде и... туй-то - метнах се и аз по вашия маршрут.
Склона под Харамията беше вече нееднороден и натежал - кеф нямаше там на спускане.
Предишния обаче - този от Зелени камък до горното Чанашко езеро беше ммммм Smile

Пон Мар 25, 2013 1:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joropc

Ристо Туристо написа:

За протокола - по няколко причини се отказах да мина по вашия маршрут на връщане /през Мальовица/. Щеше да съм сам, вятъра беше сменил посоката си наобратно спрямо предния ден и той е особено притеснителен по ръба след Друшлявишки връх /Додов/.
Там има едно-две места, където при силен порив на вятъра /северен или южен и мястото е изключително ветровито/ е възможно да те отвее към Урдина или Рилска река. А склоновете са с много голям наклон.

Ами то ние затова си 'oдим с лавинното куче Smile
Пон Мар 25, 2013 1:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

ZCEZBPM написа:
Ако бяхте казали щеше да е 6 в 1.Smile
Щях да се кача по Баучер от Рилския манастир.

Този вариант беше зает, не четеш внимателно. Същите хора щяха да слизат по Дългия рид със ски в неделя.
Пон Мар 25, 2013 5:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Emil

Местожителство: Sofia

Иво, само Бистрица и Друшлявица са били свободбни, но второто не е оферта даже лятото, сам знаеш. Very Happy Very Happy Very Happy
Сега като чета почти ми идва да си направя харакири, задето не отидох, но 'кво да се прави. Very Happy
На всички отишли Respect за хубавата сбирка.
Сега чакам жадно, поне снимки да гледам.
Пон Мар 25, 2013 6:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
joropc

Само уточнявам, че се установи, че има "сбирка", когато се видяхме вечерта на хижата.Никой с никой не се беше разбирал.Просто вечерта установихме, че има доста хора от форума.Без уговорки и подобни неща.Чак да се чуди човек..... Rolling Eyes
А най-интересното беше, че хижарят сподели с нас, че толкова хора не са посещавали хижата от нова година, когато са били двойно по-малко отколкото тази събота.Smile
...аааа, щях да забравя.Преди малко се разбра, че стопанинът на загубеното хъски, което беше дошло с Гърбев от Отовица си го е взел от Вазов.Наистина кучето се е било изгубило.
Камък ми падна от сърцето.
Пон Мар 25, 2013 6:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Всъщност като стана дума за това, имаше не малко неспоменати и по-активни в миналото във форума като Tonysd, pepino_bg, izvetrql, сигурно има и други, за които не се сещам
Пон Мар 25, 2013 7:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ристо Туристо

ZCEZBPM написа:
...
....
Всъщност Ицо нещо е объркал в броенето защото е 6в1 а не 5в1.
От Мальовица(1), Зелени рид(2),Баучер(3), Харамията(4), Пастра(5), Кабул(6).
Става 6в1.

Я пишем и имам в предвид 5в1, а не 5 към 1. Има разлика, рийш и.
И аз чакам йощ снимчури.

igurbev написа:
Всъщност като стана дума за това, имаше не малко неспоменати и по-активни в миналото във форума като Tonysd, pepino_bg, izvetrql, сигурно има и други, за които не се сещам

Кифлата, anadel, mayaeye...

joropc написа:
Само уточнявам, че се установи, че има "сбирка", когато се видяхме вечерта на хижата.Никой с никой не се беше разбирал.Просто вечерта установихме, че има доста хора от форума.Без уговорки и подобни неща.Чак да се чуди човек..... Rolling Eyes
А най-интересното беше, че хижарят сподели с нас, че толкова хора не са посещавали хижата от нова година, когато са били двойно по-малко отколкото тази събота.Smile
...аааа, щях да забравя.Преди малко се разбра, че стопанинът на загубеното хъски, което беше дошло с Гърбев от Отовица си го е взел от Вазов.Наистина кучето се е било изгубило.
Камък ми падна от сърцето.

Са ми трекна - бе некак си не беше пълна срещата - липсваше един коректив. Smile Що не го взе? За урдинско летоска с колищата да го доведеш!

А за кучето - да - собственика го срещнахме долу на лифта. Оказа се стар познат. Земя като една човешка длан.... Rolling Eyes

Пон Мар 25, 2013 7:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kibik

Ристо Туристо написа:
имаше не малко неспоменати и по-активни в миналото във форума като Tonysd, pepino_bg, izvetrql, сигурно има и други, за които не се сещам
...Кифлата, anadel, mayaeye...

- липсваше един коректив Twisted Evil
.... Земя като една човешка длан.... Rolling Eyes

смятай какво е нивото на форума сега ...

иначе сте се събрали хубави хора, на хубаво място Croc
Пон Мар 25, 2013 9:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mitko

без малко и аз да дойда, язък Smile..
Чет Мар 28, 2013 12:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Ристо Туристо

Галерията със снимки във ФБ на Тони.
Галерията на Деси пак там.
Тези на Ани в Пикаса
Гърбев пише тука, сам да си пусне снимки/връзка, ако реши Smile
Мая?

Чет Мар 28, 2013 11:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Ей ги моите снимки, сбит разказ, трак и както си му е реда от това масирано настъпление към горката хижа.

Пет Мар 29, 2013 9:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.