5в1. Зимно до Вазов от почти всички възможни изходни точки.
Ще използвам темата да споделя, че в събота вечерта, съвсем случайно се сформира(никой не го е предполагал) една мини среща на форума на хижа Иван Вазов.Видяхме се и поприказвахме с Ицо(Ристо Туристо, с който си се познаваме), а с Ванката Гърбев(igurbev) и Дидо(dido) пък се запознах.Много ми беше кеф.Малък е светът, да знаете...
Пон Мар 25, 2013 12:28 pm
joropc
И понеже се оформи като отделна тема, след малко ще пусна и малко снимки
Тва си е направо за нова тема.
Удоволствието беше голямо да се видим отново в Рила, този път зимата на ски.
Не знам дали знаеш, ама само Никси издъни нещата и не се качи от Бистрица, за да е пълна картинката /а дано бързо се оправи кокалчето/.
Ние по Зелени Рид, вие през Мальовица, Гърбев през Кабул и Отовишки връх, Дидо покрай Харамията. При нас в столовата имаше две групички - едната се бяха качили от Пастра през Калините, другата от Рилски манастир по рида Баучер.
Та се получи горе 5в1 - 3 РД-та, 1 ИД, и 1 среща на Старопланинско-рилородопската дружба
пп - напоследък, откакто видях че имам петна по матрицата на фотката /явно са се получили след като паднах целоварка барабар с колелото в Демиркапийска река баш под х.Пирин миналото лято/, ми мина мерако да снимам, та нямам фотки.
Та нашият маршрут беше:
Късно пристигане на хижа Мальовица в петък вечерта.На другия ден тръгнахме към Вазов през връх Мальовица, а в неделята се качихме до Раздел и от там покрай Харамията разцепихме надолу склонът към езерата.Ясно е, че става въпрос за ски поход.
Малко по-късно ще пусна цялата галерийка.
Последната промяна е направена от joropc на Пон Мар 25, 2013 2:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
И твоите снимки го потвърждават - по всички З-И ориентирани "рът"-ове /ареса ми тая дума ползвана от бай Асен/, със стръмни и отвесни С склонове имаше огромни козирки. Тези преди Отовишки връх се виждаха чааак от Зелени Рид.
За протокола - по няколко причини се отказах да мина по вашия маршрут на връщане /през Мальовица/. Щеше да съм сам, вятъра беше сменил посоката си наобратно спрямо предния ден и той е особено притеснителен по ръба след Друшлявишки връх /Додов/.
Там има едно-две места, където при силен порив на вятъра /северен или южен и мястото е изключително ветровито/ е възможно да те отвее към Урдина или Рилска река. А склоновете са с много голям наклон. Снимки от края на 2012г. на участъка:
Отделно снега беше натежал доста, а в Мальовишкия циркус лавинната опасност дебне от всякъде и... туй-то - метнах се и аз по вашия маршрут.
Склона под Харамията беше вече нееднороден и натежал - кеф нямаше там на спускане.
Предишния обаче - този от Зелени камък до горното Чанашко езеро беше ммммм
За протокола - по няколко причини се отказах да мина по вашия маршрут на връщане /през Мальовица/. Щеше да съм сам, вятъра беше сменил посоката си наобратно спрямо предния ден и той е особено притеснителен по ръба след Друшлявишки връх /Додов/.
Там има едно-две места, където при силен порив на вятъра /северен или южен и мястото е изключително ветровито/ е възможно да те отвее към Урдина или Рилска река. А склоновете са с много голям наклон.
Ами то ние затова си 'oдим с лавинното куче
Пон Мар 25, 2013 1:42 pm
igurbev
ZCEZBPM написа:
Ако бяхте казали щеше да е 6 в 1.
Щях да се кача по Баучер от Рилския манастир.
Този вариант беше зает, не четеш внимателно. Същите хора щяха да слизат по Дългия рид със ски в неделя.
Пон Мар 25, 2013 5:43 pm
Emil
Иво, само Бистрица и Друшлявица са били свободбни, но второто не е оферта даже лятото, сам знаеш.
Сега като чета почти ми идва да си направя харакири, задето не отидох, но 'кво да се прави.
На всички отишли за хубавата сбирка.
Сега чакам жадно, поне снимки да гледам.
Пон Мар 25, 2013 6:37 pm
joropc
Само уточнявам, че се установи, че има "сбирка", когато се видяхме вечерта на хижата.Никой с никой не се беше разбирал.Просто вечерта установихме, че има доста хора от форума.Без уговорки и подобни неща.Чак да се чуди човек.....
А най-интересното беше, че хижарят сподели с нас, че толкова хора не са посещавали хижата от нова година, когато са били двойно по-малко отколкото тази събота.
...аааа, щях да забравя.Преди малко се разбра, че стопанинът на загубеното хъски, което беше дошло с Гърбев от Отовица си го е взел от Вазов.Наистина кучето се е било изгубило.
Камък ми падна от сърцето.
Пон Мар 25, 2013 6:44 pm
igurbev
Всъщност като стана дума за това, имаше не малко неспоменати и по-активни в миналото във форума като Tonysd, pepino_bg, izvetrql, сигурно има и други, за които не се сещам
...
....
Всъщност Ицо нещо е объркал в броенето защото е 6в1 а не 5в1.
От Мальовица(1), Зелени рид(2),Баучер(3), Харамията(4), Пастра(5), Кабул(6).
Става 6в1.
Я пишем и имам в предвид 5в1, а не 5 към 1. Има разлика, рийш и.
И аз чакам йощ снимчури.
igurbev написа:
Всъщност като стана дума за това, имаше не малко неспоменати и по-активни в миналото във форума като Tonysd, pepino_bg, izvetrql, сигурно има и други, за които не се сещам
Само уточнявам, че се установи, че има "сбирка", когато се видяхме вечерта на хижата.Никой с никой не се беше разбирал.Просто вечерта установихме, че има доста хора от форума.Без уговорки и подобни неща.Чак да се чуди човек.....
А най-интересното беше, че хижарят сподели с нас, че толкова хора не са посещавали хижата от нова година, когато са били двойно по-малко отколкото тази събота.
...аааа, щях да забравя.Преди малко се разбра, че стопанинът на загубеното хъски, което беше дошло с Гърбев от Отовица си го е взел от Вазов.Наистина кучето се е било изгубило.
Камък ми падна от сърцето.
Са ми трекна - бе некак си не беше пълна срещата - липсваше един коректив. Що не го взе? За урдинско летоска с колищата да го доведеш!
А за кучето - да - собственика го срещнахме долу на лифта. Оказа се стар познат. Земя като една човешка длан....
имаше не малко неспоменати и по-активни в миналото във форума като Tonysd, pepino_bg, izvetrql, сигурно има и други, за които не се сещам
...Кифлата, anadel, mayaeye...
- липсваше един коректив
.... Земя като една човешка длан....
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети