ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Мнение за маршрут в Рила?
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Мнение за маршрут в Рила?
Автор Съобщение
vinushka

Мнение Отговорете с цитат
Благодаря на всички за отговорите.Вариантът за хижа Иван Вазов ще остане ако си набавим снегоходки,пикели и котки.Засега не сме много хората, така че е възможно и да се справим в по-компактен състав.Мариана, права си- не съм готова да понеса отговорността ако нещо се случи с приятелите ми,защото аз не съм квалифициран водач, нито спасител все още и определено няма да се справя сама.Надявам се времето да е благосклонно през март и да няма много сняг.

Иво, мерси за информацията, виждам че тук се оправяш по-добре отколкото във фейслука Very Happy За Харамията- ами така или иначе отнякъде трябва да минем за хижата? През Скакавица не става, но през Зелени рид все се надявам да се справим.Пък и както казах- няма да сме много хора.За снегоходките-ще ги имаме поне тях задължително.
Вто Фев 12, 2013 1:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Винушка, погледнах събитието във фейсбука - съвсем камерен състав Laughing А аз си мислех, че говориш за някаква голяма група. Значи ще се справите, само дано времето да е хубаво.
И ако си намерите каквито и да било котки и пикели назаем ще е добре, дори и да няма за всички. Може и да не се наложи да ги ползвате, но нали знаеш - страх лозе пази. Wink

Вто Фев 12, 2013 3:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinushka

Еми да, така си е, Мариана Wink Пък и има и нещо друго-те младежкият клуб по вело и пешеходен туризъм също ще правят Иван Вазов зимно скоро, така че може би ще сме с тях, ако решат на 3ти март да го правят.
Вто Фев 12, 2013 7:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Niksi

Местожителство: софия

И аз да се "изходя" по въпроса Wink - та значи в зимната планина шега не бива. Има разни джунджурийки, които са задължителни - на първо място снегоходки ! Където и да ходите зимно, без тях може да се видите в чудо и ходенето ви да се превърне в кошмарно затъване. Особено ако не е минал по маршрута един батальон пехотинци преди това. За котките и пикела според зависи - от това какъв е маршрута ви - някъде са силно препоръчителни, а другаде може да минете и без тях.
Както разбирам, сте малко аджамии по зимните планини. За това ви предлагам и един класически зимен маршрут, сравнително безопасен - Боровец - х.Чакър войвода-х.Заврачица. До Чакъра може да минете и без снегоходки. Та дори и към Заврачица ако има добра пъртина, може и да не се гърчите много без тях.
Друг примерен по-лесен маршрут е към х.Скакавица и после към Рилските езера и обратно.

Но каквото и да решите - най-добре инвестирайте в снегоходки. Ще се убедите, че си заслужава. Но все пак - за да се убедите наистина, направете 1-2 маршрута без тях. Зора, който ще видите, определено ще ви убеди - убеден съм ! Wink

Вто Фев 12, 2013 8:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
vinushka

Niksi, мерси за информацията, може и да пробваме тези маршрути ако Вазов отпадне.За снегоходките съм съгласна че си трябват задължително, просто не всички са готови да инвестират 100 лева само за едно ходене Confused Smile
Вто Фев 12, 2013 9:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Абе за 100 лева една снегоходка може и да си намериш Very Happy
Смятайки по 2. Very Happy Very Happy
Ентусиазма е хубаво нещо и трябва да се подкрепа, но трябва и правилна преценка.
Ако си намериш снегоходки, може да те вземем на някой зимен преход.
Колко часа си вървяла най-много досега?
Сря Фев 13, 2013 8:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Esper

Местожителство: Перник

Аз ще се опитам да се кача този уикенд до "Иван Вазов" през езерата.
Слизане през с.Бистрица. Ще видя на място как е терена за слизане, правил съм го но лятото.
Днес звънях и да си букна място за спане.
Времето го дават да вали та ще видим дали ще бъде успешно.
Не е най-подходящото време за преходи по билото но реших да разнообразя малко качванията до Ч.Връх Wink
Ще го правя сам, което е също толкова лоша идея, колкото и да събереш една сюрия народ през сурат тефтера.
Но ти си знаеш. Просто имай предвид, че това изобщо не е като разходка из Витоша, особено пък по това време на годината.
Без снегогодки, котки, GPS, няколко чифта ръкавици, изобщо адекватна екипировка това ви начинание е обречено по-скоро на провал отколкото на успех.
Чет Фев 14, 2013 1:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
igurbev

Esper написа:
Аз ще се опитам да се кача този уикенд до "Иван Вазов" през езерата...

По всичко личи, че и ние ще се пробваме по Зелени рид към Вазов - така че ще се засечем евентуално. Но ако ще слизаш към Бистрица, Черни връх и този път няма да ти се размине Smile
Чет Фев 14, 2013 2:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
igurbev

Цитат:
Иване аз останах с впечатление че колегата Esper има предвид да разнообрази качванията си на Черни връх на Витоша ...

Именно, именно, това беше заигравката, за да си избегне единия, та на другия Smile
Чет Фев 14, 2013 3:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Esper

Ха-ха-ха - добре се получи играта на думи.
К'во да се прави - карма Smile
Аз към "потомната" Бистрица така и не слязох. Нито през Железница.
Миналата неделя за малко но пак опуках парите горе за ромчета и отново си се прибрах през Кладница Smile
Сериозно ли този викенд ще се качвате към Вазов?
Ако е така ще се радвам да се видим там.
Чет Фев 14, 2013 4:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Emil

Местожителство: Sofia

То май ще сме доста народ на Вазов. Very Happy
И 10 човека курс за планинско спасяване ще има даже.
Венци май няма успее да се качи с нас, но няма значение, там си има човек.
Пет Фев 15, 2013 1:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Emil написа:
То май ще сме доста народ на Вазов. Very Happy
И 10 човека курс за планинско спасяване ще има даже.
Венци май няма успее да се качи с нас, но няма значение, там си има човек.

Laughing
Освен и аз да се социализирам натам... Rolling Eyes

Пет Фев 15, 2013 8:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

А то след цяла седмица предвещаване на лошо време, в последния момент кат' все, че се облещи една прогноза Smile
Пет Фев 15, 2013 8:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Esper

А такааа....
Нищо де, аз съм се настроил за лошо време и изобщо не я следя вече.
Ако това гадание издържи в следващите дни няма да се оплача.
Иначе хижаря спомена за някакъв курс и за група, която трябвало да се появи в неделя.
Но и каза, че няма шанс да няма къде да спя.
Т'ва да да спа център "Седемте Езера" Evil or Very Mad
Пет Фев 15, 2013 9:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
vinushka

Аз пък ще съм на Страшното езеро следващият уикенд.За март май май ще остане качване до Мусала, развяване на знамето и това е! А за снегоходките изобщо не всичките са по 200-300 лева, аз си намерих за 120 и съм на печалба. Wink
Пет Фев 15, 2013 7:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.