Благодаря на всички за отговорите.Вариантът за хижа Иван Вазов ще остане ако си набавим снегоходки,пикели и котки.Засега не сме много хората, така че е възможно и да се справим в по-компактен състав.Мариана, права си- не съм готова да понеса отговорността ако нещо се случи с приятелите ми,защото аз не съм квалифициран водач, нито спасител все още и определено няма да се справя сама.Надявам се времето да е благосклонно през март и да няма много сняг.
Иво, мерси за информацията, виждам че тук се оправяш по-добре отколкото във фейслука За Харамията- ами така или иначе отнякъде трябва да минем за хижата? През Скакавица не става, но през Зелени рид все се надявам да се справим.Пък и както казах- няма да сме много хора.За снегоходките-ще ги имаме поне тях задължително.
Вто Фев 12, 2013 1:59 pm
Mariana1000
Винушка, погледнах събитието във фейсбука - съвсем камерен състав А аз си мислех, че говориш за някаква голяма група. Значи ще се справите, само дано времето да е хубаво.
И ако си намерите каквито и да било котки и пикели назаем ще е добре, дори и да няма за всички. Може и да не се наложи да ги ползвате, но нали знаеш - страх лозе пази.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Вто Фев 12, 2013 3:56 pm
vinushka
Еми да, така си е, Мариана Пък и има и нещо друго-те младежкият клуб по вело и пешеходен туризъм също ще правят Иван Вазов зимно скоро, така че може би ще сме с тях, ако решат на 3ти март да го правят.
Вто Фев 12, 2013 7:35 pm
Niksi
И аз да се "изходя" по въпроса - та значи в зимната планина шега не бива. Има разни джунджурийки, които са задължителни - на първо място снегоходки ! Където и да ходите зимно, без тях може да се видите в чудо и ходенето ви да се превърне в кошмарно затъване. Особено ако не е минал по маршрута един батальон пехотинци преди това. За котките и пикела според зависи - от това какъв е маршрута ви - някъде са силно препоръчителни, а другаде може да минете и без тях.
Както разбирам, сте малко аджамии по зимните планини. За това ви предлагам и един класически зимен маршрут, сравнително безопасен - Боровец - х.Чакър войвода-х.Заврачица. До Чакъра може да минете и без снегоходки. Та дори и към Заврачица ако има добра пъртина, може и да не се гърчите много без тях.
Друг примерен по-лесен маршрут е към х.Скакавица и после към Рилските езера и обратно.
Но каквото и да решите - най-добре инвестирайте в снегоходки. Ще се убедите, че си заслужава. Но все пак - за да се убедите наистина, направете 1-2 маршрута без тях. Зора, който ще видите, определено ще ви убеди - убеден съм !
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Вто Фев 12, 2013 8:15 pm
vinushka
Niksi, мерси за информацията, може и да пробваме тези маршрути ако Вазов отпадне.За снегоходките съм съгласна че си трябват задължително, просто не всички са готови да инвестират 100 лева само за едно ходене
Вто Фев 12, 2013 9:42 pm
Emil
Абе за 100 лева една снегоходка може и да си намериш
Смятайки по 2.
Ентусиазма е хубаво нещо и трябва да се подкрепа, но трябва и правилна преценка.
Ако си намериш снегоходки, може да те вземем на някой зимен преход.
Колко часа си вървяла най-много досега?
Аз ще се опитам да се кача този уикенд до "Иван Вазов" през езерата.
Слизане през с.Бистрица. Ще видя на място как е терена за слизане, правил съм го но лятото.
Днес звънях и да си букна място за спане.
Времето го дават да вали та ще видим дали ще бъде успешно.
Не е най-подходящото време за преходи по билото но реших да разнообразя малко качванията до Ч.Връх
Ще го правя сам, което е също толкова лоша идея, колкото и да събереш една сюрия народ през сурат тефтера.
Но ти си знаеш. Просто имай предвид, че това изобщо не е като разходка из Витоша, особено пък по това време на годината.
Без снегогодки, котки, GPS, няколко чифта ръкавици, изобщо адекватна екипировка това ви начинание е обречено по-скоро на провал отколкото на успех.
Чет Фев 14, 2013 1:51 pm
igurbev
Esper написа:
Аз ще се опитам да се кача този уикенд до "Иван Вазов" през езерата...
По всичко личи, че и ние ще се пробваме по Зелени рид към Вазов - така че ще се засечем евентуално. Но ако ще слизаш към Бистрица, Черни връх и този път няма да ти се размине
Чет Фев 14, 2013 2:13 pm
igurbev
Цитат:
Иване аз останах с впечатление че колегата Esper има предвид да разнообрази качванията си на Черни връх на Витоша ...
Именно, именно, това беше заигравката, за да си избегне единия, та на другия
Ха-ха-ха - добре се получи играта на думи.
К'во да се прави - карма
Аз към "потомната" Бистрица така и не слязох. Нито през Железница.
Миналата неделя за малко но пак опуках парите горе за ромчета и отново си се прибрах през Кладница
Сериозно ли този викенд ще се качвате към Вазов?
Ако е така ще се радвам да се видим там.
Чет Фев 14, 2013 4:11 pm
Emil
То май ще сме доста народ на Вазов.
И 10 човека курс за планинско спасяване ще има даже.
Венци май няма успее да се качи с нас, но няма значение, там си има човек.
То май ще сме доста народ на Вазов.
И 10 човека курс за планинско спасяване ще има даже.
Венци май няма успее да се качи с нас, но няма значение, там си има човек.
А такааа....
Нищо де, аз съм се настроил за лошо време и изобщо не я следя вече.
Ако това гадание издържи в следващите дни няма да се оплача.
Иначе хижаря спомена за някакъв курс и за група, която трябвало да се появи в неделя.
Но и каза, че няма шанс да няма къде да спя.
Т'ва да да спа център "Седемте Езера"
Пет Фев 15, 2013 9:45 am
vinushka
Аз пък ще съм на Страшното езеро следващият уикенд.За март май май ще остане качване до Мусала, развяване на знамето и това е! А за снегоходките изобщо не всичките са по 200-300 лева, аз си намерих за 120 и съм на печалба.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети