ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
НОВА ХИЖА НА КОПРЕН
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
НОВА ХИЖА НА КОПРЕН
Автор Съобщение
FISH RISORT

Мнение НОВА ХИЖА НА КОПРЕН Отговорете с цитат
Здравейте , имам нужда от съвет.
Под връх Копрен имам вила която мисля да освежа и да посрещам гости.
Вилата е с 9 легла и 8 легла в 4 бунгала.
Във вилата има механа за около 20 човека
Молбата ми за съвет е следната:
1 - задължително ли да правя в всяка стая БАНЯ И ТОАЛЕТНА или може с обща.
2 - хижаря трябва ли да готви или само да настанява
3 - трябва ли да продавам храна и напитки
4- .....
МОЛЯ САМО НОРМАЛНИ СЪВЕТИ НЯМАМ МНОГО ПАРИ...
Сря Фев 13, 2013 4:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
peca

Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Ако я правиш с мерак ще стане.
Недоволни винаги ще има, а ти ако знаеш в какво се забъркваш с това допитване...... Duel Very Happy

Сря Фев 13, 2013 6:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
FISH RISORT

Във какво се забърквам...???
Нали планинарите не са като ловците.....????
Сря Фев 13, 2013 6:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Това което казва peca е вярно,недоволни винаги ще има.За банята не е проблем за истинските туристи да е обща, готвенето и продаването на храна и напитки е силно желателно.Успех. Very Happy
Сря Фев 13, 2013 6:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jeffpitters

За мен лично най-важна е температурата през зимата и наличието на топла вода , може и с обща баня , както каза колегата по-горе препоръчително е да има основни храни , някоя чорба , скаричка , хляб , салатки лятото и евентуално бира , но не е задължително
Според мен доброто отношение към хората е най-важно , не трябва да ги гледаш като ходещи портфейли , защото така не става Smile
А забравих и при всички случаи поне 2-3 тоалетни да не стават опашки , бунгалата през зимата не знам как ще ги топлиш също

Последната промяна е направена от jeffpitters на Сря Фев 13, 2013 6:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Фев 13, 2013 6:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Понеже вече 6 години стопанисвам къща за гости - напредвай бавно, без да си закопаваш всичките пари наведнъж. За осем човека една баня е достатъчна на първо време. Ако банята и тоалетната са разделени е по-добре, защото докато един се къпе, другите могат да ползват тоалетната. Добре е санитарният възел да е вътре в вилата, но за лятото може да спретнеш и още нещо допълнително, макар и временно навън.
За храненето - вероятно напливът ще е през уикендите, и то след като хората научат, че съществуваш. Ако се втурнеш да купуваш продукти, но не успяваш да ги оползотвориш, ще трябва ти да си ги дояждаш в къщи или да ги хвърляш. Нормална практика в вилите и къщите за гости е да се разрешава на хората сами да си приготвят храна и да ползват столовата. На хижите също е разрешено да си носим храна, т. е. и ти може да го разрешиш.

Напредвай умно и бавно, КЛИЕНТИТЕ ЩЕ ТИ ПОДСКАЗВАТ СЛЕДВАЩИТЕ СТЪПКИ - да готвиш или не, да спретнеш ли всичките бунгала, или постепенно да ги оборудваш. Механа за 20 човека звучи добре, но ако до твоята вила има път, вероятно ще имаш гости, за които планинарството се състои в яко ядене и пиене цял ден и цяла нощ. И ще има счупени столово и чинии, изцепки, крясъци и т.н. Те ще пречат на други твои гости, вероятно истински планинари да поспят и след това тук и там ще те коментират негативно.
Абе сложно е, но ако имаш мерак, вероятно ще стане, но не веднага.
Има значение и дали ще работиш легално или нелегално и т.н.
За повече въпроси може да ми пишеш лично съобщение.
Сря Фев 13, 2013 6:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Много е важно да си изясниш какво искаш да направиш Хижа или Пивница защото практикуващите едното и другото си пречат яко и накрая никой не е доволен.
Запомни! Не можеш да угодиш на всички затова е важно да се лигитимираш за коя гилдия ще предоставяш услугите си, само така продукта който ще предлагаш може да се радва на успех.
Ако туристите ти не заспиват до късно от музика и шумотевици, и заради тях ти постоянно правиш забележки на тези които са дошли да купонясват накрая всички ще те оплюят.
Но ако някой турист се подслони при теб с ясната представа,че там хората се събират за да купонясват няма да има право после да плюе и обратното. Exclamation

Сря Фев 13, 2013 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Драка

Местожителство: Казанлък/София

Вилата ти не се ли намира на 300 м. от х. Копрен?
Ако е по-надолу към Копиловци, хората ще ходят да спят на хижата, защото им е по-удобен пункт към върха.
Сря Фев 13, 2013 10:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gollum

Местожителство: Видин

Най-сигурно и лесно е да питаш всеки на тръгване какво не му е харесало.
Понякога проблема е съвсем елементарен,като например липса на закачалка за дрехи в стаята.
Чет Фев 14, 2013 11:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Драка

Местожителство: Казанлък/София

ZCEZBPM написа:
Да е на 3 километра по-надолу е логично да го направят макар и да не е задължително, но няколкостотин метра е абсурдна причина за подобен избор.Wink

Ами то ако е по-надолу каква хижа ще е това - то си е направо в селото. При всички положения х. Копрен е конкуренция и може би една къща за гости е по-добрият вариант.
Чет Фев 14, 2013 11:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Е, то нищо не е задължително, особено щом е частно. Зависи дали и колко искаш да печелиш. Това ще покаже какви и колко ще са клиентите.
От друга страна и за обектите на БТС не знам има ли нещо задължително? Very Happy

Те всичките вили и бунгала са преди санаториума(бивш) още, доколкото си спомням, около реката. Селото си е на 7 км асфалт. Така че следва санаториума да ти е конкуренция, още преди хижата. Но и в двете купона е на 6 и не е много приятно за планинари.

ZCEZBPM написа:

Сега доколкото знам хижа Копрен стаите са с по три легла и се плаща без значение дали сте един или сте трима по 30 лева за цялата стая.
Ако сте трима добре-по 10лв
Ако сте двама пак се ядва -по 15 лева.
Ама ако човек е сам Shocked
Или бъркам с начина на заплащане?

Нямам такива спомени, аз съм спал в стаята с 8 легла(по памет) сам и не съм плащал за 8 души.

Чет Фев 14, 2013 5:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Pagane

Местожителство: София

Мнение хижа Копрен Отговорете с цитат
най-горе стаи по 3 легла , да , колеги септември бяха двама в тройката и платиха по 15 лв , защото стаята е 30 лв.
а които бяха по 3 ма , по 10 лв.
аз лично спах на поляната в палатка , хижаря не възрази , може би защото бях с групата .
стаите са със самостоятелна баня и WC , в отделна сграда са кухнята , столовата .
Нямаше други освен нашата група ,то май и нямаше повече стаи Rolling Eyes Rolling Eyes .
По-надолу гостувах вечерта на познати във фургон ,доста уютно обзавден - 3 двуетажни легла , печка на дърва с фурна за готвене -селска печка .мивка , маса с пеики . За банята не питах къде е ,може би навън да има такава.
Много е красиво ,но до колко се посещава района не зная , на мен поне ми хареса безлюдието ,тишината и спокойствието .Все още без присъствие на много хора както в средна Стара планина Smile, личеше си .
Чет Фев 14, 2013 9:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Мнение Re: хижа Копрен Отговорете с цитат
Pagane написа:
Все още без присъствие на много хора както в средна Стара планина Smile, личеше си .

В Централен Балкан от година на година пложението става все по-зле, за хората които търсят спокойствие и релакс.
Sad Sad Sad

Чет Фев 14, 2013 9:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ПАВЕЛ

Мнение Re: НОВА ХИЖА НА КОПРЕН Отговорете с цитат
FISH RISORT написа:
Здравейте , имам нужда от съвет.
Под връх Копрен имам вила която мисля да освежа и да посрещам гости.
Вилата е с 9 легла и 8 легла в 4 бунгала.
Във вилата има механа за около 20 човека
Молбата ми за съвет е следната:
1 - задължително ли да правя в всяка стая БАНЯ И ТОАЛЕТНА или може с обща.
2 - хижаря трябва ли да готви или само да настанява
3 - трябва ли да продавам храна и напитки
4- .....
МОЛЯ САМО НОРМАЛНИ СЪВЕТИ НЯМАМ МНОГО ПАРИ...

За мен важните неща за една хижа са :

1. През "топлите" месеци от годината - БИРА, покрив, чисти чаршафи.......

2. "Когато сняг забръска"- ПОКРИВ, бИРА, чисти чаршафи....

Категорията скача с няколко звезди ако има една добра манджичка, и един хубав ароматен чай Wink ......
Всичко останало са снобарски залитания Laughing Laughing Laughing

Чет Фев 14, 2013 10:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Мнение Re: НОВА ХИЖА НА КОПРЕН Отговорете с цитат
ПАВЕЛ написа:
...За мен важните неща за една хижа са :
1. През "топлите" месеци от годината - БИРА, покрив, чисти чаршафи.......
2. "Когато сняг забръска"- ПОКРИВ, бИРА, чисти чаршафи....
Категорията скача с няколко звезди ако има една добра манджичка, и един хубав ароматен чай Wink ......
Всичко останало са снобарски залитания Laughing Laughing Laughing

Съгласен съм на 100%. Когато съм уморен, и шума не ми пречи. Особено ако пеят хубави песни.
Pagane написа:
най-горе стаи по 3 легла , да , колеги септември бяха двама в тройката и платиха по 15 лв , защото стаята е 30 лв.
а които бяха по 3 ма , по 10 лв.
...

Най-горе стаи с по 3 легла, но това не значи, че в долните етажи няма с повече. Влизахте ли и долу да видите?

Ако се отвори още една хижа, старата няма да таксува на стая, а на легло.

Балкана символ на цял полуостров
Чет Фев 14, 2013 10:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.