ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Декемврийско от Калофер до вр. Параджика (22.12.2012 г.)

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Декемврийско от Калофер до вр. Параджика (22.12.2012 г.)
Автор Съобщение
Драка

Местожителство: Казанлък/София

Мнение Декемврийско от Калофер до вр. Параджика (22.12.2012 г.) Отговорете с цитат
Малко късно пристигнах на Паниците, но явно съм имал нужда да поспя повечко под звуците на алармата на телефона ми. Времето навън - облачно и мъгливо. Обичайната пътека за Рая. На Долния Параджик облачността почна да ме обхваща и влязох в мъглата. Поемам по зимната маркировка за вр. Ботев. При такова време слънцето винаги ме хваща на едно и също място - на горната граница на буковата гора. Над мене - синьо, под мене - бяло, а настроението ми е по-високо от не-падналата кула на вр. Ботев.

Снегът - твърд и почти фирнован, ходи се леко. Стана и топличко. А масивът на Равнец се показваше като мистичен остров.

Някой със снегоходки беше слизал от билото през седмицата, имаше изветрели следи. Близо до заслон Михайлов се появи и лек ветрец, бях се притеснил, че е съвсем безветрено. Smile

Кацнах на Параджика, а гледката изкушаваше да се гмурна в Джендема, но от физиката в началните класове знам, че облаците нямаше да ме задържат.

Продължих на изток към Юрушка грамада и от там надолу по коловата маркировка през Пирови ливади... Направих продължителна следобедна закуска, а слънцето почваше да се снижава. Ставаше още по-красиво.

Последни моменти преди да се гмурна в мъглата отново...

Утре ще проверя как са гледките от южното ребро на Голям Кадемлия, очаквам подобни красоти. Smile
Нед Дек 23, 2012 7:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Снегоходките задължителни ли са или може и без тях Question Rolling Eyes
Иначе снимките са супер.

Нед Дек 23, 2012 8:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Градски, хубави снимки си направил, пък и бая си походил! Да не вземеш по празниците да проходиш половината Балкан. Smile

И ний походихме малко, дет се вика предколедно.

Нед Дек 23, 2012 8:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tito

Приказно!

Нед Дек 23, 2012 8:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Драка

Местожителство: Казанлък/София

peca написа:
Снегоходките задължителни ли са или може и без тях Question Rolling Eyes
Иначе снимките са супер.

От южна страна снегоходки не ти трябват. Сега предстои снегът да се поразмекне горе, ама за 60 санта сняг няма смисъл от такива аксесоари. Very Happy

^^Пламене, те за какво са празниците, ако не се възползваме максимално от свободното време. Иначе прочетох някои твои теми и забелязах, че много щъкаш по Триглав. Значи сме от една партия - това Елидерета, Курудерета, Кюйдерета, сещаш се... Smile
Нед Дек 23, 2012 8:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Като гледам твоите снимки( а и тези на Жоро в другата тема) ,било е истинска приказка горе Smile !

Нед Дек 23, 2012 10:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Plamen К

Местожителство: Казанлък

[quote="Драка"]
peca написа:

... за 60 санта сняг няма смисъл от такива аксесоари. Very Happy

Не знам колко е снега по Параджика, но там на много места навява и без снегоходки си е голям зор. А на този, който може да се предвижва продължително време без снегоходки при повече от 30 см сняг аз шапка му свалям. Smile
Нед Дек 23, 2012 11:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.