Декемврийско от Калофер до вр. Параджика (22.12.2012 г.)
Малко късно пристигнах на Паниците, но явно съм имал нужда да поспя повечко под звуците на алармата на телефона ми. Времето навън - облачно и мъгливо. Обичайната пътека за Рая. На Долния Параджик облачността почна да ме обхваща и влязох в мъглата. Поемам по зимната маркировка за вр. Ботев. При такова време слънцето винаги ме хваща на едно и също място - на горната граница на буковата гора. Над мене - синьо, под мене - бяло, а настроението ми е по-високо от не-падналата кула на вр. Ботев.
Снегът - твърд и почти фирнован, ходи се леко. Стана и топличко. А масивът на Равнец се показваше като мистичен остров.
Някой със снегоходки беше слизал от билото през седмицата, имаше изветрели следи. Близо до заслон Михайлов се появи и лек ветрец, бях се притеснил, че е съвсем безветрено.
Кацнах на Параджика, а гледката изкушаваше да се гмурна в Джендема, но от физиката в началните класове знам, че облаците нямаше да ме задържат.
Продължих на изток към Юрушка грамада и от там надолу по коловата маркировка през Пирови ливади... Направих продължителна следобедна закуска, а слънцето почваше да се снижава. Ставаше още по-красиво.
Последни моменти преди да се гмурна в мъглата отново...
Утре ще проверя как са гледките от южното ребро на Голям Кадемлия, очаквам подобни красоти.
Снегоходките задължителни ли са или може и без тях
Иначе снимките са супер.
От южна страна снегоходки не ти трябват. Сега предстои снегът да се поразмекне горе, ама за 60 санта сняг няма смисъл от такива аксесоари.
^^Пламене, те за какво са празниците, ако не се възползваме максимално от свободното време. Иначе прочетох някои твои теми и забелязах, че много щъкаш по Триглав. Значи сме от една партия - това Елидерета, Курудерета, Кюйдерета, сещаш се...
Нед Дек 23, 2012 8:34 pm
ПАВЕЛ
Като гледам твоите снимки( а и тези на Жоро в другата тема) ,било е истинска приказка горе !
[quote="Драка"]
peca написа:
... за 60 санта сняг няма смисъл от такива аксесоари.
Не знам колко е снега по Параджика, но там на много места навява и без снегоходки си е голям зор. А на този, който може да се предвижва продължително време без снегоходки при повече от 30 см сняг аз шапка му свалям.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети