ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Има ли сняг на Карандила?

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Има ли сняг на Карандила?
Автор Съобщение
Todor

Мнение Има ли сняг на Карандила? Отговорете с цитат
Интересува ме по-скоро колко е снегът. Да си нося ли снегоходките за празничните дни?
Ако има линк към уеб-камера още по-добре Smile
Благодаря предварително!
Пет Дек 21, 2012 12:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mikesli

Местожителство: Сливен

Мнение ИМА Отговорете с цитат
2 дни валя и колко е натрупало??? не мога да кажа. От прозореца ми се вижда че белее. Преди последният сняг, беше останал стар над 900 м.н.в. Снегоходки едва ли ще са необходими. Всъщност зависи къде по Карандила смяташ да скиташ.... Но от многото и силен вятър ще има големи пряспи и пътя до горе едва ли ще се отвори по празниците.
За WEB-камера в планината не зная но и от тази се вижда:
http://www.webcambg.com/slivencam01.html
Пет Дек 21, 2012 12:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Мнение Отговорете с цитат
Много благодаря.

Ами миналата година се качихме по Хайдушката, ядохме питки на фурната зад Хотела и тръгнахме към Даулите, после извъртяхме през Голяма чаталка и се спуснахме пак на лифтената станция.
Както нямаше сняг по Хайдушката, преди Чаталката затъвах до чатала Smile и не само там Smile
Май ще ги носим все пак Smile по 2 кг. на човек нищо не е - хем да им свикваме, че от предната зима са в гардероба Smile
Почти е сигурно че на 25-ти ще сме на еднодневно скитане по вашия Балкан Smile

Поздрави!
Пет Дек 21, 2012 1:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mikesli

По хайдушката ще е утъпкано. От фурната към Даула едва ли, всъщност зависи до къде. В района на Голяма чаталка утре-вдруги ден ще се пробие, поне аз ще съм един от хората дето ще се пробват Very Happy
И след като вече сте ходили по хайдушката си вземете котки и се качете по екстремната Twisted Evil
Пет Дек 21, 2012 4:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
джегата

има ли ски писла на карандила колко е дълга
Съб Дек 22, 2012 12:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Днес се разходих из нашата ниска част на Средна Гора-около х.Морулей-височина м/у 400-650м. н.в. Учудих де колко много сняг има-подценихме еднодневката-на места навяванията бяха над метър-тежък и гаден за газене!!!Та мисълта ми е че по Карандила нема начин да не трябват "хитрите пътъци"-поне аз за себе си реших-до април ще се носят ПОСТОЯННО вече!!!
Съб Дек 22, 2012 8:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

mikesli написа:
По хайдушката ще е утъпкано. От фурната към Даула едва ли, всъщност зависи до къде. В района на Голяма чаталка утре-вдруги ден ще се пробие, поне аз ще съм един от хората дето ще се пробват Very Happy
И след като вече сте ходили по хайдушката си вземете котки и се качете по екстремната Twisted Evil

Коя е "екстремната"? Може ли повече подробности? Освен котки трябват ли и пикели?
Нед Дек 23, 2012 10:11 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mikesli

Todor написа:
mikesli написа:

Коя е "екстремната"? Може ли повече подробности? Освен котки трябват ли и пикели?

Тръгва заедно с хайдушката, до входа на Алпийския дом. След 10 метра се отклонява в ляво /синя маркировка/. Пресича панорамната пътека при Сечената скала и излиза на Кулата. Вземете си и пикели Smile

джегата написа:
има ли ски писла на карандила колко е дълга

На Карандила няма писта. На Даула има малка, много стръмна със ски-влек
Нед Дек 23, 2012 12:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Ееее - то много багаж стана Smile Ние отиваме на гости в Ямбол и смятам да откраднем няколко часа да се помотаем в детските ми спомени. Тая пътека ме заинтригува, но нямам никаква подготовка - карти ... такива работи. Предполагам, че маркировката ще е останала под снега. Може ли някой линк към описание все пак. Обективно опасни места има ли?
Нед Дек 23, 2012 3:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mikesli

Todor написа:
Ееее - то много багаж стана Smile Ние отиваме на гости в Ямбол и смятам да откраднем няколко часа да се помотаем в детските ми спомени. Тая пътека ме заинтригува, но нямам никаква подготовка - карти ... такива работи. Предполагам, че маркировката ще е останала под снега. Може ли някой линк към описание все пак. Обективно опасни места има ли?

Ами на някои места се минава трудно през лятото.
Ето линк: http://bgmountains.org/balkan/eastbalkan/14-onfoot/101-slivenska-planina
има карта 1:25000 и ГПС трак на доста пътеки - Тази сме я кръстили "Анти-спам" ..

има и снимка от пистата на Даула Very Happy Very Happy Very Happy
Нед Дек 23, 2012 5:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

mikesli написа:

Ето линк: http://bgmountains.org/balkan/eastbalkan/14-onfoot/101-slivenska-planina
има карта 1:25000 и ГПС трак на доста пътеки - Тази сме я кръстили "Анти-спам" ..

Много сериозно изглежда. Как е като трудност? С какво може да се сравни от популярните дестинации /Каменица, Джамджиев ръб, Тарзановата пътека...../ Да не вземем да се надценим и да разваляме празниците на ПСС Smile
Нед Дек 23, 2012 5:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mikesli

Todor написа:
mikesli написа:

Много сериозно изглежда. Как е като трудност? С какво може да се сравни от популярните дестинации /Каменица, Джамджиев ръб, Тарзановата пътека...../ Да не вземем да се надценим и да разваляме празниците на ПСС Smile

Има трудни места, няма въжета. От друга страна не е дълга и не е на високо 350-1050 м. Основен проблем ще е маркировката, но предполагам ще има следи от вчера и днес. Не мога да сравня с Пирин или Централен Балкан, ама са си стръмни каманаци - с малко повече опит и внимание - няма да имате проблем.
Ако тръгнете от там ви съветвам да го направите ако има следи. Същото се отнася и за по-горната част, след сечената скала.
Нед Дек 23, 2012 8:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.