Автор |
Съобщение |
Todor
|
|
Има ли сняг на Карандила? |
|
Интересува ме по-скоро колко е снегът. Да си нося ли снегоходките за празничните дни?
Ако има линк към уеб-камера още по-добре
Благодаря предварително!
|
|
|
Пет Дек 21, 2012 12:33 pm |
|
|
mikesli
|
ИМА |
|
2 дни валя и колко е натрупало??? не мога да кажа. От прозореца ми се вижда че белее. Преди последният сняг, беше останал стар над 900 м.н.в. Снегоходки едва ли ще са необходими. Всъщност зависи къде по Карандила смяташ да скиташ.... Но от многото и силен вятър ще има големи пряспи и пътя до горе едва ли ще се отвори по празниците.
За WEB-камера в планината не зная но и от тази се вижда:
http://www.webcambg.com/slivencam01.html
|
|
|
Пет Дек 21, 2012 12:41 pm |
|
|
Todor
|
|
|
|
Много благодаря.
Ами миналата година се качихме по Хайдушката, ядохме питки на фурната зад Хотела и тръгнахме към Даулите, после извъртяхме през Голяма чаталка и се спуснахме пак на лифтената станция.
Както нямаше сняг по Хайдушката, преди Чаталката затъвах до чатала и не само там
Май ще ги носим все пак по 2 кг. на човек нищо не е - хем да им свикваме, че от предната зима са в гардероба
Почти е сигурно че на 25-ти ще сме на еднодневно скитане по вашия Балкан
Поздрави!
|
|
|
Пет Дек 21, 2012 1:05 pm |
|
|
mikesli
|
|
|
По хайдушката ще е утъпкано. От фурната към Даула едва ли, всъщност зависи до къде. В района на Голяма чаталка утре-вдруги ден ще се пробие, поне аз ще съм един от хората дето ще се пробват
И след като вече сте ходили по хайдушката си вземете котки и се качете по екстремната
|
|
|
Пет Дек 21, 2012 4:45 pm |
|
|
джегата
|
|
|
|
има ли ски писла на карандила колко е дълга
|
|
|
Съб Дек 22, 2012 12:00 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Днес се разходих из нашата ниска част на Средна Гора-около х.Морулей-височина м/у 400-650м. н.в. Учудих де колко много сняг има-подценихме еднодневката-на места навяванията бяха над метър-тежък и гаден за газене!!!Та мисълта ми е че по Карандила нема начин да не трябват "хитрите пътъци"-поне аз за себе си реших-до април ще се носят ПОСТОЯННО вече!!!
|
|
|
Съб Дек 22, 2012 8:38 pm |
|
|
Todor
|
|
|
|
|
|
По хайдушката ще е утъпкано. От фурната към Даула едва ли, всъщност зависи до къде. В района на Голяма чаталка утре-вдруги ден ще се пробие, поне аз ще съм един от хората дето ще се пробват
И след като вече сте ходили по хайдушката си вземете котки и се качете по екстремната |
Коя е "екстремната"? Може ли повече подробности? Освен котки трябват ли и пикели?
|
|
|
Нед Дек 23, 2012 10:11 am |
|
|
mikesli
|
|
|
|
|
|
|
И след като вече сте ходили по хайдушката си вземете котки и се качете по екстремната |
Коя е "екстремната"? Може ли повече подробности? Освен котки трябват ли и пикели? |
Тръгва заедно с хайдушката, до входа на Алпийския дом. След 10 метра се отклонява в ляво /синя маркировка/. Пресича панорамната пътека при Сечената скала и излиза на Кулата. Вземете си и пикели
|
|
има ли ски писла на карандила колко е дълга |
На Карандила няма писта. На Даула има малка, много стръмна със ски-влек
|
|
|
Нед Дек 23, 2012 12:52 pm |
|
|
Todor
|
|
|
|
Ееее - то много багаж стана Ние отиваме на гости в Ямбол и смятам да откраднем няколко часа да се помотаем в детските ми спомени. Тая пътека ме заинтригува, но нямам никаква подготовка - карти ... такива работи. Предполагам, че маркировката ще е останала под снега. Може ли някой линк към описание все пак. Обективно опасни места има ли?
|
|
|
Нед Дек 23, 2012 3:51 pm |
|
|
mikesli
|
|
|
|
|
Ееее - то много багаж стана Ние отиваме на гости в Ямбол и смятам да откраднем няколко часа да се помотаем в детските ми спомени. Тая пътека ме заинтригува, но нямам никаква подготовка - карти ... такива работи. Предполагам, че маркировката ще е останала под снега. Може ли някой линк към описание все пак. Обективно опасни места има ли? |
Ами на някои места се минава трудно през лятото.
Ето линк: http://bgmountains.org/balkan/eastbalkan/14-onfoot/101-slivenska-planina
има карта 1:25000 и ГПС трак на доста пътеки - Тази сме я кръстили "Анти-спам" ..
има и снимка от пистата на Даула
|
|
|
Нед Дек 23, 2012 5:00 pm |
|
|
Todor
|
|
|
|
Много сериозно изглежда. Как е като трудност? С какво може да се сравни от популярните дестинации /Каменица, Джамджиев ръб, Тарзановата пътека...../ Да не вземем да се надценим и да разваляме празниците на ПСС
|
|
|
Нед Дек 23, 2012 5:54 pm |
|
|
mikesli
|
|
|
|
|
Много сериозно изглежда. Как е като трудност? С какво може да се сравни от популярните дестинации /Каменица, Джамджиев ръб, Тарзановата пътека...../ Да не вземем да се надценим и да разваляме празниците на ПСС |
Има трудни места, няма въжета. От друга страна не е дълга и не е на високо 350-1050 м. Основен проблем ще е маркировката, но предполагам ще има следи от вчера и днес. Не мога да сравня с Пирин или Централен Балкан, ама са си стръмни каманаци - с малко повече опит и внимание - няма да имате проблем.
Ако тръгнете от там ви съветвам да го направите ако има следи. Същото се отнася и за по-горната част, след сечената скала.
|
|
|
Нед Дек 23, 2012 8:21 pm |
|
|
|