Автор |
Съобщение |
kaleeff
|
х. Свищи плаз |
|
Горещо препоръчвам на всички. Близо е до София и е невероятно красиво място. Пътят го дават 3 часа от Златица, но ние се качихме за 4 и половина. Хижаря Георги е мн точен. Хижата няма храна и топла вода. Тоалетните са малко гаднички, но пък всичко останало беше супер. Камината, скарата.... акордеона. Добър рожден ден направих.
хижата
хижаря
поглед към върха
И залеза
Запознахме се и с прословутия Цветелин Кънчев. Не ми се видя лош човек. Даже предложи да вземе един от нас нагоре със снегоходката.
Всичките снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=332214
|
|
|
Вто Яну 20, 2009 12:23 pm |
|
|
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца |
|
Re: х. Свищи плаз |
|
Страхотна видимост сте имали, както навсякъде през този уикенд. За съжаление ние нямахме това щастие през февруари 2007 година. Като прегледах снимките видях, че не сте се качвали на върха.
|
|
Пътят го дават 3 часа от Златица, но ние се качихме за 4 и половина. |
Предполагам, че по пряката пътека, по която ние стигнахме до хижата е 3 часа.
|
|
|
Вто Яну 20, 2009 2:11 pm |
|
|
kaleeff
|
|
|
Не. Снегът бе мн неприятен за вървене. Отгоре леко се разтопил и като стъпиш - пропадаш. Не беше за ходене към върха. А и доста бях скапан от мъкненето на раницата нагоре.
|
|
|
Вто Яну 20, 2009 4:18 pm |
|
|
Green 65
Регистриран на: 10 Окт 2010 Мнения: 89 Местожителство: Стара Загора |
|
|
|
Дано скоро бъде вече напълно оправена , основно вътре, да се пусне водата и поочисти, навремето бе много-добро състоянието, визирам 1987-88 година , когато за първи път ходих там ..Тогава бе към Комбината за електролитна мед- Пирдоп!
|
|
|
Сря Дек 12, 2012 9:58 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Сега пък Геори...ние като минахме(началото на октомври) хижарят беше Мишо и имаше големи идеи за хижата но имаше и още мноого работа...освен дограмата нищо още не беше оправено но работата (май)вървеше...
|
|
|
Чет Дек 13, 2012 9:52 am |
|
|
kaleeff
|
|
|
|
|
Сега пък Геори...ние като минахме(началото на октомври) хижарят беше Мишо и имаше големи идеи за хижата но имаше и още мноого работа...освен дограмата нищо още не беше оправено но работата (май)вървеше... |
Не е сега. Темата е на 4-5 години.
|
|
|
Чет Дек 13, 2012 10:38 am |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Оффф много се извинявам! хич не съм свикнал да ги гледам тия дати...сори!
|
|
|
Чет Дек 13, 2012 10:15 pm |
|
|
Green 65
|
|
|
|
|
Оффф много се извинявам! хич не съм свикнал да ги гледам тия дати...сори! |
Да си дойдем на думата градски....Мишо е сега нали
|
|
|
Пет Дек 14, 2012 2:27 pm |
|
|
peca
|
|
|
А така и така сме я споменали някой що не даде малко инфо за хижата,аз никога не съм ходил в тази част на Стара.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Пет Дек 14, 2012 9:48 pm |
|
|
Green 65
|
|
|
Ми готино място на една поляна, на 1,30 часа под връх Свищиплаз. Имаш към 2,30-3 часа изкачване по почвен път и пътека през гората от град Златица. Вариянт ти е и от хижа "Паскал" няма и 2,30 часа над горския пояс, хубава пътека. Иначе хижата е поне за едно 45-50 души, сега не зная колко приема, май само първия етаж действа. Мен лично ми харесва мястото. На запад на 3 часа ти е "Кашана", като има и път в подножието с много заобикаляне, минава се край изоставен рудник за уран, имаше преди останки от бараки и изкопите...интересно място е!
|
|
|
Пет Дек 14, 2012 11:30 pm |
|
|
|