ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х. Свищи плаз

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
х. Свищи плаз
Автор Съобщение
kaleeff

Местожителство: Sofia

Мнение х. Свищи плаз Отговорете с цитат
Горещо препоръчвам на всички. Близо е до София и е невероятно красиво място. Пътят го дават 3 часа от Златица, но ние се качихме за 4 и половина. Хижаря Георги е мн точен. Хижата няма храна и топла вода. Тоалетните са малко гаднички, но пък всичко останало беше супер. Камината, скарата.... акордеона. Добър рожден ден направих.

хижата

хижаря

поглед към върха

И залеза

Запознахме се и с прословутия Цветелин Кънчев. Не ми се видя лош човек. Даже предложи да вземе един от нас нагоре със снегоходката.

Всичките снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=332214
Вто Яну 20, 2009 12:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Valio

Местожителство: София, Враца

Мнение Re: х. Свищи плаз Отговорете с цитат
Страхотна видимост сте имали, както навсякъде през този уикенд. За съжаление ние нямахме това щастие през февруари 2007 година. Като прегледах снимките видях, че не сте се качвали на върха. Question
kaleeff написа:
Пътят го дават 3 часа от Златица, но ние се качихме за 4 и половина.

Предполагам, че по пряката пътека, по която ние стигнахме до хижата е 3 часа.
Вто Яну 20, 2009 2:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaleeff

Мнение Отговорете с цитат
Не. Снегът бе мн неприятен за вървене. Отгоре леко се разтопил и като стъпиш - пропадаш. Не беше за ходене към върха. А и доста бях скапан от мъкненето на раницата нагоре. Sad Не, не, не! тра-ла-ла
Вто Яну 20, 2009 4:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Green 65

Местожителство: Стара Загора

Дано скоро бъде вече напълно оправена , основно вътре, да се пусне водата и поочисти, навремето бе много-добро състоянието, визирам 1987-88 година , когато за първи път ходих там ..Тогава бе към Комбината за електролитна мед- Пирдоп!
Сря Дек 12, 2012 9:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Сега пък Геори...ние като минахме(началото на октомври) хижарят беше Мишо и имаше големи идеи за хижата но имаше и още мноого работа...освен дограмата нищо още не беше оправено но работата (май)вървеше...
Чет Дек 13, 2012 9:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaleeff

fena73 написа:
Сега пък Геори...ние като минахме(началото на октомври) хижарят беше Мишо и имаше големи идеи за хижата но имаше и още мноого работа...освен дограмата нищо още не беше оправено но работата (май)вървеше...

Не е сега. Темата е на 4-5 години. Laughing
Чет Дек 13, 2012 10:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Оффф много се извинявам! Oops хич не съм свикнал да ги гледам тия дати...сори! Off Topic
Чет Дек 13, 2012 10:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Green 65

fena73 написа:
Оффф много се извинявам! Oops хич не съм свикнал да ги гледам тия дати...сори! Off Topic

Да си дойдем на думата градски....Мишо е сега нали Rolling Eyes
Пет Дек 14, 2012 2:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

А така и така сме я споменали някой що не даде малко инфо за хижата,аз никога не съм ходил в тази част на Стара. Rolling Eyes

Пет Дек 14, 2012 9:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Green 65

Ми готино място на една поляна, на 1,30 часа под връх Свищиплаз. Имаш към 2,30-3 часа изкачване по почвен път и пътека през гората от град Златица. Вариянт ти е и от хижа "Паскал" няма и 2,30 часа над горския пояс, хубава пътека. Иначе хижата е поне за едно 45-50 души, сега не зная колко приема, май само първия етаж действа. Мен лично ми харесва мястото. На запад на 3 часа ти е "Кашана", като има и път в подножието с много заобикаляне, минава се край изоставен рудник за уран, имаше преди останки от бараки и изкопите...интересно място е! Rolling Eyes
Пет Дек 14, 2012 11:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.