ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Пътеката през Боровия Триъгълник до Алай Бозан 24.11.12г.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Пътеката през Боровия Триъгълник до Алай Бозан 24.11.12г.
Автор Съобщение
Живота

Мнение Пътеката през Боровия Триъгълник до Алай Бозан 24.11.12г. Отговорете с цитат

Пътеката през боровия триъгълник започва от местността Беш Бунар над Карлово,най добрият ориентир е източната ограда на бившия Винпром,посоката е само на север.

От тук започва и самото изкачване на балкана.

Минава се през много интересно древно селище.

Боровия триъгълник.

На върхът на триъгълника,място за пикник.

Това представлява пътеката нагоре.

Водната кула,дели ни Стара Река.

1и30ч по късно,поляните са достигнати.

Местността Алай Бозан.

Посоката към хижа Равнец,намира се на 30мин разстояние.

Тънкият Рид

Сакарица.

И връх Амбарица в далечината.

От тук започва маркировката за Баража.

Ето и посоката.

Моята посока само че беше друга,на изток,Равнец се пада точно под връхчето със скалите които се виждат,само че не бях запланувал този ден да ходя там,трябваше да открия още една пътека която вече не се използва

Пътеката започва от тази колиба,движи по западният бряг на Каиклийското дере.

Каиклийското дере,това е едното разклонение на пътеката,свързва се със западната пътека за хижа Равнец,тогава не можах да открия другото разклонение на тази пътека,но по късно в продължението ще ви разкажа и за нея.

Тръгнах от поляните,пресякох дерето и се свързах с пътеката за Равнец,а тази пътека която търсех продължава надолу по западния бряг на дерето.

Баба Иванина колиба.

Щатната Пенсионерска пътека за хижата минава точно до бора който се вижда.

И тук завърши моята разходка,това е маршрута за двете пътеки към хижата,щатната по добре маркирана,и тази по която слезнах.

Последната промяна е направена от Живота на Вто Дек 04, 2012 10:13 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Ное 29, 2012 10:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Мнение Отговорете с цитат
Браво Ичо за сметка на мен ти си перфектен с фотоапарата .Трябва да се взема в рьце Oops .
Чет Ное 29, 2012 10:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

тихомир томанов написа:
Браво Ичо за сметка на мен ти си перфектен с фотоапарата .Трябва да се взема в рьце Oops .

Да не вземеш да ми се впрегнеш сега заради вчершната забележка,все пак важно е самото ходене, който иска да види да се размърда а не да стои пред компа. Laughing Laughing Laughing

Чет Ное 29, 2012 11:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Живота

тихомир томанов написа:

Ти ме амбицира за тази пътека,много ми хареса,но за съжаление е на път да изчезне,особено горе в гората преди поляните.
Пет Ное 30, 2012 12:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Сега ако разкажеш и с думи, това-онова ще е още по-добре! Wink

Пет Ное 30, 2012 11:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
martin555

Местожителство: Русе

Живота написа:
тихомир томанов написа:

Ти ме амбицира за тази пътека,много ми хареса,но за съжаление е на път да изчезне,особено горе в гората преди поляните.

Много пътеки изчезват, за съжаление такава е тенденцията, табелките ръждясват, боята избледнява, а и природата си казва думата.
Аз като се качвах към Равнец за Кочмара не минах по стандартната и се набих из едни шубраци, пътеката стапя бързо денивелация, но ходенето не спори, очертанията на пътеката се губят често - пада лутане.

Последната промяна е направена от martin555 на Пет Ное 30, 2012 9:05 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Ное 30, 2012 9:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
тихомир томанов

Ице аз дьлжа информация за тази пьтека на Кума той тук е ням сведетел.От много работа не му остава време да пропише.Рeca ни най- малко ще се дрьпна заради снимките .Аз просто Обичам Планината.
Пет Ное 30, 2012 9:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Я опиши малко по- подробно за тази пътека, скоро бях към Равнец и виждам, че пътеките се препокриват до някъде.
Question Rolling Eyes

Пет Ное 30, 2012 9:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
martin555

Местожителство: Русе

peca написа:
Я опиши малко по- подробно за тази пътека, скоро бях към Равнец и виждам, че пътеките се препокриват до някъде.
Question Rolling Eyes

Те пътеките се засичат горе, малко преди хижа Равнец, ако въпроса е към мен. Аз минах по тази не добре маркираната-обрасла пътека, пада се западно от основната, под пътеката минава дере - 'Каиклийско дере' така е обозначено на картата на Домино.

Пет Ное 30, 2012 9:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
peca

А тази пътека да не е така наречената Иванина (баба Ивана) или е друга. Rolling Eyes

Пет Ное 30, 2012 9:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Живота

peca написа:
А тази пътека да не е така наречената Иванина (баба Ивана) или е друга. Rolling Eyes

На баба Ивана пътеката се отделя от Пенсионерската.
Пет Ное 30, 2012 10:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Живота

martin555 написа:
Те пътеките се засичат горе, малко преди хижа Равнец, ако въпроса е към мен. Аз минах по тази не добре маркираната-обрасла пътека, пада се западно от основната, под пътеката минава дере - 'Каиклийско дере' така е обозначено на картата на Домино.

Каиклийското дере е малко по на запад от пътеката по която си се качил.
Ето тук е дерето,тази пътека която я дават по картата го пресича,и отива към Тънкия рид,а ти си хванал разклонението за хижата където има табела Равнец.

Излиза от гората до тази колиба.

Аз слязох по тази пътека.
Пет Ное 30, 2012 11:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Живота

mislesht написа:
Сега ако разкажеш и с думи, това-онова ще е още по-добре! Wink

Няма проблеми,като намеря малко повече време ще сложа и текст.
Съб Дек 01, 2012 12:08 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

По тази пьтека която е минал Живота се качва на местноста Алай Бозан.Тя трьгва и се засичат на вьрха на боровият триьгьлник от две места.Едното е от моста при бункера преди ВЕЦа и второто е от Райновата градина която трьгва
от лявата страна на хасиентата която е снимал Христо Idea .

Съб Дек 01, 2012 2:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Живота

Днес открих още една пътека за която не знаех,много готина,тази със сигурност ще получи добра маркировка от мен,също в този вилает,по късно ще кача снимките.
Съб Дек 01, 2012 7:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.