Автор |
Съобщение |
Живота
|
|
Пътеката през Боровия Триъгълник до Алай Бозан 24.11.12г. |
|
Пътеката през боровия триъгълник започва от местността Беш Бунар над Карлово,най добрият ориентир е източната ограда на бившия Винпром,посоката е само на север.
От тук започва и самото изкачване на балкана.
Минава се през много интересно древно селище.
Боровия триъгълник.
На върхът на триъгълника,място за пикник.
Това представлява пътеката нагоре.
Водната кула,дели ни Стара Река.
1и30ч по късно,поляните са достигнати.
Местността Алай Бозан.
Посоката към хижа Равнец,намира се на 30мин разстояние.
Тънкият Рид
Сакарица.
И връх Амбарица в далечината.
От тук започва маркировката за Баража.
Ето и посоката.
Моята посока само че беше друга,на изток,Равнец се пада точно под връхчето със скалите които се виждат,само че не бях запланувал този ден да ходя там,трябваше да открия още една пътека която вече не се използва
Пътеката започва от тази колиба,движи по западният бряг на Каиклийското дере.
Каиклийското дере,това е едното разклонение на пътеката,свързва се със западната пътека за хижа Равнец,тогава не можах да открия другото разклонение на тази пътека,но по късно в продължението ще ви разкажа и за нея.
Тръгнах от поляните,пресякох дерето и се свързах с пътеката за Равнец,а тази пътека която търсех продължава надолу по западния бряг на дерето.
Баба Иванина колиба.
Щатната Пенсионерска пътека за хижата минава точно до бора който се вижда.
И тук завърши моята разходка,това е маршрута за двете пътеки към хижата,щатната по добре маркирана,и тази по която слезнах.
Последната промяна е направена от Живота на Вто Дек 04, 2012 10:13 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Чет Ное 29, 2012 10:40 pm |
|
|
тихомир томанов
|
|
|
Браво Ичо за сметка на мен ти си перфектен с фотоапарата .Трябва да се взема в рьце .
|
|
|
Чет Ное 29, 2012 10:54 pm |
|
|
peca
|
|
|
|
|
Браво Ичо за сметка на мен ти си перфектен с фотоапарата .Трябва да се взема в рьце . |
Да не вземеш да ми се впрегнеш сега заради вчершната забележка,все пак важно е самото ходене, който иска да види да се размърда а не да стои пред компа.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Чет Ное 29, 2012 11:03 pm |
|
|
Живота
|
|
|
|
|
|
Браво Ичо за сметка на мен ти си перфектен с фотоапарата .Трябва да се взема в рьце . |
Ти ме амбицира за тази пътека,много ми хареса,но за съжаление е на път да изчезне,особено горе в гората преди поляните.
|
|
|
Пет Ное 30, 2012 12:13 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Сега ако разкажеш и с думи, това-онова ще е още по-добре!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Пет Ное 30, 2012 11:04 am |
|
|
martin555
|
|
|
|
|
|
|
Ти ме амбицира за тази пътека,много ми хареса,но за съжаление е на път да изчезне,особено горе в гората преди поляните. |
Много пътеки изчезват, за съжаление такава е тенденцията, табелките ръждясват, боята избледнява, а и природата си казва думата.
Аз като се качвах към Равнец за Кочмара не минах по стандартната и се набих из едни шубраци, пътеката стапя бързо денивелация, но ходенето не спори, очертанията на пътеката се губят често - пада лутане.
_________________ http://martinpetrov555.blogspot.com/
Последната промяна е направена от martin555 на Пет Ное 30, 2012 9:05 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пет Ное 30, 2012 9:03 pm |
|
|
тихомир томанов
|
|
|
Ице аз дьлжа информация за тази пьтека на Кума той тук е ням сведетел.От много работа не му остава време да пропише.Рeca ни най- малко ще се дрьпна заради снимките .Аз просто Обичам Планината.
|
|
|
Пет Ное 30, 2012 9:04 pm |
|
|
peca
|
|
|
Я опиши малко по- подробно за тази пътека, скоро бях към Равнец и виждам, че пътеките се препокриват до някъде.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Пет Ное 30, 2012 9:24 pm |
|
|
martin555
|
|
|
|
|
Я опиши малко по- подробно за тази пътека, скоро бях към Равнец и виждам, че пътеките се препокриват до някъде.
|
Те пътеките се засичат горе, малко преди хижа Равнец, ако въпроса е към мен. Аз минах по тази не добре маркираната-обрасла пътека, пада се западно от основната, под пътеката минава дере - 'Каиклийско дере' така е обозначено на картата на Домино.
_________________ http://martinpetrov555.blogspot.com/ |
|
|
Пет Ное 30, 2012 9:41 pm |
|
|
peca
|
|
|
А тази пътека да не е така наречената Иванина (баба Ивана) или е друга.
|
|
Пет Ное 30, 2012 9:50 pm |
|
|
Живота
|
|
|
|
|
|
А тази пътека да не е така наречената Иванина (баба Ивана) или е друга. |
На баба Ивана пътеката се отделя от Пенсионерската.
|
|
|
Пет Ное 30, 2012 10:53 pm |
|
|
Живота
|
|
|
|
|
|
Те пътеките се засичат горе, малко преди хижа Равнец, ако въпроса е към мен. Аз минах по тази не добре маркираната-обрасла пътека, пада се западно от основната, под пътеката минава дере - 'Каиклийско дере' така е обозначено на картата на Домино. |
Каиклийското дере е малко по на запад от пътеката по която си се качил.
Ето тук е дерето,тази пътека която я дават по картата го пресича,и отива към Тънкия рид,а ти си хванал разклонението за хижата където има табела Равнец.
Излиза от гората до тази колиба.
Аз слязох по тази пътека.
|
|
|
Пет Ное 30, 2012 11:55 pm |
|
|
Живота
|
|
|
|
|
|
Сега ако разкажеш и с думи, това-онова ще е още по-добре! |
Няма проблеми,като намеря малко повече време ще сложа и текст.
|
|
|
Съб Дек 01, 2012 12:08 am |
|
|
тихомир томанов
|
|
|
По тази пьтека която е минал Живота се качва на местноста Алай Бозан.Тя трьгва и се засичат на вьрха на боровият триьгьлник от две места.Едното е от моста при бункера преди ВЕЦа и второто е от Райновата градина която трьгва
от лявата страна на хасиентата която е снимал Христо .
|
|
|
Съб Дек 01, 2012 2:29 pm |
|
|
Живота
|
|
|
|
Днес открих още една пътека за която не знаех,много готина,тази със сигурност ще получи добра маркировка от мен,също в този вилает,по късно ще кача снимките.
|
|
|
Съб Дек 01, 2012 7:39 pm |
|
|
|