ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Есен в резерват Стара река
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Есен в резерват Стара река
Автор Съобщение
Jirko

Местожителство: София

Мнение Есен в резерват Стара река Отговорете с цитат
В края на октомври с един френд направихме таз приятна разходка, аз за сетен път, на него пък му беше сефте. За съжаление имаше кофти случка към края, но всичко завърши добре и се прибрахме поживо и почти поздраво в София.

И така, какво да ви разправям повече, още за приключението може да прочетете тук -http://ivanmiladinov.com/blog/esen_stara_reka/

Умната там горе и не забравяйте че мокрите листа и клони са много гадни.

А на Биската му свалят гипса след седмица, надявам се скоро пак да е по планините.
Поздрави и на вас!
Чет Ное 22, 2012 11:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Страхотни цветове, голям кеф!
Дано на колегата не му мине мерака за планина и след като се оправи пак да ходите нагоре. Ръка ли счупи?

Пет Ное 23, 2012 12:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Jirko

Крака му е в гипс. Глезена му пострада, има скъсани неща, за счупване не разбрах точно, но си откара близо месец в гипса. Иначе мисля че не му е минал мерака, трудно му е да ходи нагоре по баира заради пустите фасове, но е сърцат има хъс това е важното.
Пет Ное 23, 2012 12:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Фасовете скъпи са вече. Да ги маха направо и да заделя парите за тях настрана. Така всяка година ще може да си купува по 1 обектив с цигарени пари. Пък и на дроба ще олекне и ще полети по ската нагоре Laughing

Това със скъсаното е неприятно. Ще трябва да носи наглезенки най-малкото и хубави чипици да държат мястото стабилно. Бе всяко зло за добро. Пожелавам бързо оздравяване, нови подвизи, и още много хубави снимки

Пет Ное 23, 2012 12:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Gollum

Местожителство: Видин

Май сте били и без щеки,иначе трудно се пада.
А снимките са фантастични.
И не съм сигурен,че на твоя човек мястото му е в планината-не толкова за цигарите,колкото заради психиката.Ама той си знае...
Пет Ное 23, 2012 10:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
peca

Местожителство: Пловдив

Хубави снимки от едно мое любимо място, хижа Левски.
Trampoline Trampoline Trampoline
Хубаво е когато на човек деня му започва с добро настроение, Благодаря Respect Respect Respect

Пет Ное 23, 2012 10:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Ей това сега е да заснемеш красотата на есента! Невероятни снимки! Пък тоя позиция, зад хижа Левски с панорама надолу по Голямата река, браво, браво!!
Всеки от нас предполагам е падал минимум един път, стъпвайки на мокри клони или листа. Въпрос на късмет е да няма последствия, но високите обувки, щеките, пък и натренираността на тялото относно паданията е все пак от значение.
Пет Ное 23, 2012 11:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Jirko

Щеките са много желателни да, особено когато раницата ти е тежка. С тях дори неизбежните падания са по леки. Но някои хора отказват да ги използват и явно трябва да стане така че да им се набие в главата. Аз лично съм чупил щека от натиск при падане - но ми се запази ръката.

Относно това дали някой "става за планина" не съм много съгласен. Естествено не говоря да се завреш в Хималаите или на Кончето, но все пак тази пътека не е особено техничен терен, листа и наклони има и в Борисовата градина, а и момчето беше добре екипирано за тези условия като изключим щеките които споменахте.. Доста хора се изказаха така, и се чудя дали всеки който е бил начинаещ в един етап е бил толкова уверен колкото ние в момента, защото аз сега буквално живея в гората, но преди...хм бях доста зле да ви кажа особено от към страх. И от мечки ме е било страх, а сега ги гоня да ги снимам а те пък бягат. Според мен всеки който обича природата и има желание може да пребори фасовете и тези страхове може би ще успее да намери своето подходящо място за ходене било то на Витоша или в по екстремални терени.

Не стават за планина на първо място неекипираните хора, а на второ тези които не обичат да ходят там и сред природата въобще
Пет Ное 23, 2012 12:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
igurbev

Фасовете не са проблем, дори не смятам, че имат сериозен дял в това, което всъщност е липсата на физическа подготовка. Съвсем нормално е когато човек се умори или преумори да загуби голяма част от концентрацията си, която от друга страна, ако прави нещо нетипично за него, едва ли е много голяма. Въпрос на тренинг е и естествено малшанс. Неприятна случка.
Пет Ное 23, 2012 6:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gamina

igurbev написа:
Фасовете не са проблем, дори не смятам, че имат сериозен дял в това, което всъщност е липсата на физическа подготовка.

Абсолютно.
Задъхвам се ако опна баира веднага след цигара, но за десетина минути минава... пък пуша доста.
Пет Ное 23, 2012 6:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ferdi_mruvkata

Gamina написа:
igurbev написа:
Фасовете не са проблем, дори не смятам, че имат сериозен дял в това, което всъщност е липсата на физическа подготовка.

Абсолютно.
Задъхвам се ако опна баира веднага след цигара, но за десетина минути минава... пък пуша доста.

основният проблем на пушачите е че не са пробвали без да пушат Smile

аз до преди 4 години пафках по кутия и горница на ден. След като спрях .... е просто не мисля, че някога бих си го причинил отново.
Разликата е огромна.
Физическа подготовка е на първо място.
Просто с цигарите се измъчва тялото, изхабява се по-бързо да речем. Само си представи при едно качване на 1500 м денивелация - Клисура - Вежен или Карлово-Ботев.... с нормално темпо, пулса отива на около 100. дробовете отворени да задоволят нуждата от кислород, да може да изгорят вафлите дето сте изяли... и изведнъж намаляш кислорода със 40%, и допълнително по високото е една идея по-разреден ... Е някой трябва да компенсира тая липса... кой друг освен сърцето. Ама то пък неможе, влиза в лютеницата (автожаргон) кислорода още не стига, мускулите окапват и така... след 10-15 мин, понеже метаболизма е забързан се пооправя цялата работа, изплюват се едни красиви храчки и така до след един час и следващата цигара Smile

Пет Ное 23, 2012 11:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

ferdi_mruvkata написа:
...основният проблем на пушачите е че не са пробвали без да пушат Smile

Как не съм осъзнал тоя проблем преди 54 години (преди да съм започнал да ги "пафкам"), ами го осъзнах само преди 11 години???
Пусто да опустеят, в дън земя дано да затънат, да видя ще умре ли поне един (колко ли умират сега, и аз в това число) без тях!!!
Сега по- леко вървя отпреди 11 години.

Балкана символ на цял полуостров
Съб Ное 24, 2012 12:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

ferdi_mruvkata написа:

...
Просто с цигарите се измъчва тялото, изхабява се по-бързо да речем. Само си представи при едно качване на 1500 м денивелация - Клисура - Вежен или Карлово-Ботев.... с нормално темпо, пулса отива на около 100. дробовете отворени да задоволят нуждата от кислород, да може да изгорят вафлите дето сте изяли... и изведнъж намаляш кислорода със 40%, и допълнително по високото е една идея по-разреден ... Е някой трябва да компенсира тая липса... кой друг освен сърцето. Ама то пък неможе, влиза в лютеницата (автожаргон) кислорода още не стига, мускулите окапват и така... след 10-15 мин, понеже метаболизма е забързан се пооправя цялата работа, изплюват се едни красиви храчки и така до след един час и следващата цигара Smile

Абе това може да важи за вас в Жонсон, дето отивате с пусл 40 на работа Laughing Ама сериозно, аз преди 2-3 години ги бях спрял за 3 години и специално при ходенето никаква разлика не усетих. Възможно е да не съм показателен пример. Но тук става дума за съвсем скромен преход, така че цигарите са далеч назад в в списъка на нещата, които следва да бъдат обвинявани.

Последната промяна е направена от igurbev на Съб Ное 24, 2012 12:45 am; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Ное 24, 2012 12:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Stefak

Местожителство: Видин

Ами аз да го кажа по следния начин като човек който е пушил,сега не си и помислям за цигари,но си спомням за махмурмурлука когато вечерта имаше много цигари. И понеже вече се опитвам да бъда само на чай.За мен е по добре само на чай без цигари.
Съб Ное 24, 2012 12:44 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

igurbev написа:
ferdi_mruvkata написа:

...

Абе това може да важи за вас в Жонсон, дето отивате с пусл 40 на работа Laughing Ама сериозно, аз преди 2-3 години ги бях спрял за 3 години и специално при ходенето никаква разлика не усетих. Възможно е да не съм показател пример. Но тук става дума за съвсем скромен преход, така че цигарите са далеч назад в в списъка на нещата, които следва да бъдат обвинявани.

47 ... породен от естеството на заниманията Wink
пък ти хич не си пример да кажа Smile много тренираш Wink
бтв има и професионални спортисти дето пафкат... ама ми се струват изключения. Бербатов мисля че е пушач също

Съб Ное 24, 2012 12:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.