Автор |
Съобщение |
Jirko
|
Есен в резерват Стара река |
|
В края на октомври с един френд направихме таз приятна разходка, аз за сетен път, на него пък му беше сефте. За съжаление имаше кофти случка към края, но всичко завърши добре и се прибрахме поживо и почти поздраво в София.
И така, какво да ви разправям повече, още за приключението може да прочетете тук -http://ivanmiladinov.com/blog/esen_stara_reka/
Умната там горе и не забравяйте че мокрите листа и клони са много гадни.
А на Биската му свалят гипса след седмица, надявам се скоро пак да е по планините.
Поздрави и на вас!
|
|
|
Чет Ное 22, 2012 11:31 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пет Ное 23, 2012 12:26 am |
|
|
Jirko
|
|
|
Крака му е в гипс. Глезена му пострада, има скъсани неща, за счупване не разбрах точно, но си откара близо месец в гипса. Иначе мисля че не му е минал мерака, трудно му е да ходи нагоре по баира заради пустите фасове, но е сърцат има хъс това е важното.
|
|
|
Пет Ное 23, 2012 12:30 am |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Фасовете скъпи са вече. Да ги маха направо и да заделя парите за тях настрана. Така всяка година ще може да си купува по 1 обектив с цигарени пари. Пък и на дроба ще олекне и ще полети по ската нагоре
Това със скъсаното е неприятно. Ще трябва да носи наглезенки най-малкото и хубави чипици да държат мястото стабилно. Бе всяко зло за добро. Пожелавам бързо оздравяване, нови подвизи, и още много хубави снимки
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Пет Ное 23, 2012 12:40 am |
|
|
Gollum
|
|
|
Май сте били и без щеки,иначе трудно се пада.
А снимките са фантастични.
И не съм сигурен,че на твоя човек мястото му е в планината-не толкова за цигарите,колкото заради психиката.Ама той си знае...
|
|
|
Пет Ное 23, 2012 10:46 am |
|
|
peca
|
|
|
Хубави снимки от едно мое любимо място, хижа Левски.
Хубаво е когато на човек деня му започва с добро настроение, Благодаря
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Пет Ное 23, 2012 10:52 am |
|
|
Plamen К
|
|
|
Ей това сега е да заснемеш красотата на есента! Невероятни снимки! Пък тоя позиция, зад хижа Левски с панорама надолу по Голямата река, браво, браво!!
Всеки от нас предполагам е падал минимум един път, стъпвайки на мокри клони или листа. Въпрос на късмет е да няма последствия, но високите обувки, щеките, пък и натренираността на тялото относно паданията е все пак от значение.
|
|
|
Пет Ное 23, 2012 11:33 am |
|
|
Jirko
|
|
|
Щеките са много желателни да, особено когато раницата ти е тежка. С тях дори неизбежните падания са по леки. Но някои хора отказват да ги използват и явно трябва да стане така че да им се набие в главата. Аз лично съм чупил щека от натиск при падане - но ми се запази ръката.
Относно това дали някой "става за планина" не съм много съгласен. Естествено не говоря да се завреш в Хималаите или на Кончето, но все пак тази пътека не е особено техничен терен, листа и наклони има и в Борисовата градина, а и момчето беше добре екипирано за тези условия като изключим щеките които споменахте.. Доста хора се изказаха така, и се чудя дали всеки който е бил начинаещ в един етап е бил толкова уверен колкото ние в момента, защото аз сега буквално живея в гората, но преди...хм бях доста зле да ви кажа особено от към страх. И от мечки ме е било страх, а сега ги гоня да ги снимам а те пък бягат. Според мен всеки който обича природата и има желание може да пребори фасовете и тези страхове може би ще успее да намери своето подходящо място за ходене било то на Витоша или в по екстремални терени.
Не стават за планина на първо място неекипираните хора, а на второ тези които не обичат да ходят там и сред природата въобще
|
|
|
Пет Ное 23, 2012 12:14 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Фасовете не са проблем, дори не смятам, че имат сериозен дял в това, което всъщност е липсата на физическа подготовка. Съвсем нормално е когато човек се умори или преумори да загуби голяма част от концентрацията си, която от друга страна, ако прави нещо нетипично за него, едва ли е много голяма. Въпрос на тренинг е и естествено малшанс. Неприятна случка.
|
|
|
Пет Ное 23, 2012 6:51 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
|
|
Фасовете не са проблем, дори не смятам, че имат сериозен дял в това, което всъщност е липсата на физическа подготовка. |
Абсолютно.
Задъхвам се ако опна баира веднага след цигара, но за десетина минути минава... пък пуша доста.
|
|
|
Пет Ное 23, 2012 6:57 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
|
|
|
|
Фасовете не са проблем, дори не смятам, че имат сериозен дял в това, което всъщност е липсата на физическа подготовка. |
Абсолютно.
Задъхвам се ако опна баира веднага след цигара, но за десетина минути минава... пък пуша доста. |
основният проблем на пушачите е че не са пробвали без да пушат
аз до преди 4 години пафках по кутия и горница на ден. След като спрях .... е просто не мисля, че някога бих си го причинил отново.
Разликата е огромна.
Физическа подготовка е на първо място.
Просто с цигарите се измъчва тялото, изхабява се по-бързо да речем. Само си представи при едно качване на 1500 м денивелация - Клисура - Вежен или Карлово-Ботев.... с нормално темпо, пулса отива на около 100. дробовете отворени да задоволят нуждата от кислород, да може да изгорят вафлите дето сте изяли... и изведнъж намаляш кислорода със 40%, и допълнително по високото е една идея по-разреден ... Е някой трябва да компенсира тая липса... кой друг освен сърцето. Ама то пък неможе, влиза в лютеницата (автожаргон) кислорода още не стига, мускулите окапват и така... след 10-15 мин, понеже метаболизма е забързан се пооправя цялата работа, изплюват се едни красиви храчки и така до след един час и следващата цигара
_________________ Not All Who Wander Are Lost |
|
|
Пет Ное 23, 2012 11:45 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Съб Ное 24, 2012 12:09 am |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
...
Просто с цигарите се измъчва тялото, изхабява се по-бързо да речем. Само си представи при едно качване на 1500 м денивелация - Клисура - Вежен или Карлово-Ботев.... с нормално темпо, пулса отива на около 100. дробовете отворени да задоволят нуждата от кислород, да може да изгорят вафлите дето сте изяли... и изведнъж намаляш кислорода със 40%, и допълнително по високото е една идея по-разреден ... Е някой трябва да компенсира тая липса... кой друг освен сърцето. Ама то пък неможе, влиза в лютеницата (автожаргон) кислорода още не стига, мускулите окапват и така... след 10-15 мин, понеже метаболизма е забързан се пооправя цялата работа, изплюват се едни красиви храчки и така до след един час и следващата цигара |
Абе това може да важи за вас в Жонсон, дето отивате с пусл 40 на работа Ама сериозно, аз преди 2-3 години ги бях спрял за 3 години и специално при ходенето никаква разлика не усетих. Възможно е да не съм показателен пример. Но тук става дума за съвсем скромен преход, така че цигарите са далеч назад в в списъка на нещата, които следва да бъдат обвинявани.
Последната промяна е направена от igurbev на Съб Ное 24, 2012 12:45 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Съб Ное 24, 2012 12:24 am |
|
|
Stefak
|
|
|
Ами аз да го кажа по следния начин като човек който е пушил,сега не си и помислям за цигари,но си спомням за махмурмурлука когато вечерта имаше много цигари. И понеже вече се опитвам да бъда само на чай.За мен е по добре само на чай без цигари.
|
|
|
Съб Ное 24, 2012 12:44 am |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Просто с цигарите се измъчва тялото, изхабява се по-бързо да речем. Само си представи при едно качване на 1500 м денивелация - Клисура - Вежен или Карлово-Ботев.... с нормално темпо, пулса отива на около 100. дробовете отворени да задоволят нуждата от кислород, да може да изгорят вафлите дето сте изяли... и изведнъж намаляш кислорода със 40%, и допълнително по високото е една идея по-разреден ... Е някой трябва да компенсира тая липса... кой друг освен сърцето. Ама то пък неможе, влиза в лютеницата (автожаргон) кислорода още не стига, мускулите окапват и така... след 10-15 мин, понеже метаболизма е забързан се пооправя цялата работа, изплюват се едни красиви храчки и така до след един час и следващата цигара |
Абе това може да важи за вас в Жонсон, дето отивате с пусл 40 на работа Ама сериозно, аз преди 2-3 години ги бях спрял за 3 години и специално при ходенето никаква разлика не усетих. Възможно е да не съм показател пример. Но тук става дума за съвсем скромен преход, така че цигарите са далеч назад в в списъка на нещата, които следва да бъдат обвинявани. |
47 ... породен от естеството на заниманията
пък ти хич не си пример да кажа много тренираш
бтв има и професионални спортисти дето пафкат... ама ми се струват изключения. Бербатов мисля че е пушач също
_________________ Not All Who Wander Are Lost |
|
|
Съб Ное 24, 2012 12:47 am |
|
|
|