това са двата най-високи върха които се виждат в посока север - североизток. Снимката е правена от кв. Лозенец
Най-добре ще е да отидеш да ги видиш и да ми кажеш кои са. Сега на свой ред и аз питам: Кои са тези върхове, които се виждат от моя прозорец. Аз съм между Ямбол и Русе. Снимката е малко затъмнена, извинете ме, не се вижда.
Tук ми намирисва на заяждане. Колега, с елементарни познания с работа с компас ,карта ,пергел и мащаб може да дадеш приблизителни координати. От там бъди сигурен ,че тук има невероятни професионалисти,които ще ти начертаят най-прекия път до двата върха.
Tук ми намирисва на заяждане. Колега, с елементарни познания с работа с компас ,карта ,пергел и мащаб може да дадеш приблизителни координати. От там бъди сигурен ,че тук има невероятни професионалисти,които ще ти начертаят най-прекия път до двата върха.
Да, може и да ви се струва заяждане, но аз не съм задал моя въпрос в този смисъл. Ако продължавате в този смисъл, и аз ще ви покажа снимка от моя прозорец, задължително ли е да от София?
Десният е Мургаш, за левия не съм съвсем сигурен, може би е вр.Чукава.
Нед Окт 07, 2012 1:05 am
your_data
Tito написа:
Десният е Мургаш, за левия не съм съвсем сигурен, може би е вр.Чукава.
благодаря! според мен освен вр. Чукава, може да е още вр. Козница или вр. Издримец. При по ясно време, гледан от София, западния му склон е покрит с гора, а източния безлесен.
Нед Окт 07, 2012 11:28 am
Tito
Козница и Издремец са горе долу на височината на Чукава, но са по на север , затова си мисля, че би трябвало да е Чукава.
Някои са щастливци. От моя прозорец в момента се виждат само тераси, панели и гащите на баба Нонка.
Да бе, щастливци!!! Едни виждат Етрополска баба, други Тетевенска баба, трети баба Нонка. Какъв късмет, аз не виждам никаква жива баба. Не гащите, ами и полите на някоя баба да бяха се виждали.
Залагам на Мургаш!
Нед Окт 07, 2012 10:29 pm
Mariana1000
От който и квартал в София да гледаш към Стара планина Мургаш се разпознава лесно - най-високия връх и с метеорологична станция отгоре за допълнителна подсказка Виж за другите върхове на мен ми е много трудно - така и не се научих като застана срещу някое било да ги изредя, независимо колко пъти са ми показвани
Една бабка от Бов ни каза, че от Издремец се виждат куполите на Александър Невски, така че логично от София пък трябва да се вижда Издремец Ние куполи не видяхме обаче, така че не е проверено
G_P_S написа:
Колега, с елементарни познания с работа с компас ,карта ,пергел и мащаб може да дадеш приблизителни координати. От там бъди сигурен ,че тук има невероятни професионалисти,които ще ти начертаят най-прекия път до двата върха.
А, до Мургаш е лесно, няма нужда от професионалисти - стига се с автобуси от градския транспорт до Бухово (90 и 117) и оттам си има много хубаво маркиран път до хижа Мургаш, по пътеводител е 4 часа. Оттам до върха е половин час също по добре маркирана пътека. Има си и гледки, и хубава гора, а сега и шипки, глогинки и трънки в изобилие
Ние, които живеем с София сме изключително облагодетелствани - можем да стигнем с билетче от градския транспорт до ПЕТ планини! Затова ми е хем смешно, хем се ядосвам като някой ми каже че иска да ходи на планина, но няма финансовата възможност
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Вто Окт 09, 2012 10:43 am
Gamina
Mariana1000 написа:
Затова ми е хем смешно, хем се ядосвам като някой ми каже че иска да ходи на планина, но няма финансовата възможност
Или време.. за един ден спокойно човек може да се качи и да се върне от Мусала или Мальовица, ако е с кола. За три часа на стоп сме стигали Банско...
А тук край София изобщо няма какво да коментираме, под задниците ни са...
Така че това с финансите и времето често е само оправдание, когато човек не иска сам да се организира и да иде някъде (за София говоря).
п.с. - високият връх е Мургаш, както вече стана ясно.
Етрополска баба се вижда от терасата на офиса ми на Подуене /в момента не се вижда много-много де, но при ясно време си стърчи там/.
Вто Окт 09, 2012 11:22 am
Visoko
А от кв. Люлин в София, където бях на гости това лято, след едно от малкото превалявания това лято хубаво се виждаха Ком, Тодорини кукли, Ржана, Мургаш, Звездец, Баба и Говедарника (Марагидия).
Вто Окт 09, 2012 5:02 pm
Gamina
Имахме май такава тема, но не я откривам. Иначе от предишната ми квартира в Св. Троица се вижаше Мусала
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети