ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
кои са тези върхове?

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
кои са тези върхове?
Автор Съобщение
your_data

Мнение кои са тези върхове? Отговорете с цитат
http://paultheoctopus.snimka.bg/mountain/planina.705555.0.big

това са двата най-високи върха които се виждат в посока север - североизток. Снимката е правена от кв. Лозенец
Съб Окт 06, 2012 7:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Мнение Re: кои са тези върхове? Отговорете с цитат
your_data написа:
http://paultheoctopus.snimka.bg/mountain/planina.705555.0.big

това са двата най-високи върха които се виждат в посока север - североизток. Снимката е правена от кв. Лозенец

Най-добре ще е да отидеш да ги видиш и да ми кажеш кои са. Сега на свой ред и аз питам: Кои са тези върхове, които се виждат от моя прозорец. Аз съм между Ямбол и Русе. Снимката е малко затъмнена, извинете ме, не се вижда.

Балкана символ на цял полуостров
Съб Окт 06, 2012 7:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
G_P_S

Местожителство: Троян-Пловдив-Лондон

Мнение Отговорете с цитат
Tук ми намирисва на заяждане. Колега, с елементарни познания с работа с компас ,карта ,пергел и мащаб може да дадеш приблизителни координати. От там бъди сигурен ,че тук има невероятни професионалисти,които ще ти начертаят най-прекия път до двата върха.
Съб Окт 06, 2012 8:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
meco puh

G_P_S написа:
Tук ми намирисва на заяждане. Колега, с елементарни познания с работа с компас ,карта ,пергел и мащаб може да дадеш приблизителни координати. От там бъди сигурен ,че тук има невероятни професионалисти,които ще ти начертаят най-прекия път до двата върха.

Да, може и да ви се струва заяждане, но аз не съм задал моя въпрос в този смисъл. Ако продължавате в този смисъл, и аз ще ви покажа снимка от моя прозорец, задължително ли е да от София?

Съб Окт 06, 2012 9:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tito

Десният е Мургаш, за левия не съм съвсем сигурен, може би е вр.Чукава.
Нед Окт 07, 2012 1:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
your_data

Tito написа:
Десният е Мургаш, за левия не съм съвсем сигурен, може би е вр.Чукава.

благодаря! според мен освен вр. Чукава, може да е още вр. Козница или вр. Издримец. При по ясно време, гледан от София, западния му склон е покрит с гора, а източния безлесен.
Нед Окт 07, 2012 11:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tito

Козница и Издремец са горе долу на височината на Чукава, но са по на север , затова си мисля, че би трябвало да е Чукава.
Нед Окт 07, 2012 1:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
G_P_S

Местожителство: Троян-Пловдив-Лондон

Някои са щастливци. От моя прозорец в момента се виждат само тераси, панели и гащите на баба Нонка. Bad Mood
Нед Окт 07, 2012 6:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
meco puh

G_P_S написа:
Някои са щастливци. От моя прозорец в момента се виждат само тераси, панели и гащите на баба Нонка. Bad Mood

Да бе, щастливци!!! Едни виждат Етрополска баба, други Тетевенска баба, трети баба Нонка. Какъв късмет, аз не виждам никаква жива баба. Не гащите, ами и полите на някоя баба да бяха се виждали.

Нед Окт 07, 2012 8:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петър

Местожителство: София

Залагам на Мургаш!
Нед Окт 07, 2012 10:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Mariana1000

Местожителство: София

От който и квартал в София да гледаш към Стара планина Мургаш се разпознава лесно - най-високия връх и с метеорологична станция отгоре за допълнителна подсказка Wink Виж за другите върхове на мен ми е много трудно - така и не се научих като застана срещу някое било да ги изредя, независимо колко пъти са ми показвани Sad
Една бабка от Бов ни каза, че от Издремец се виждат куполите на Александър Невски, така че логично от София пък трябва да се вижда Издремец Smile Ние куполи не видяхме обаче, така че не е проверено Wink

G_P_S написа:
Колега, с елементарни познания с работа с компас ,карта ,пергел и мащаб може да дадеш приблизителни координати. От там бъди сигурен ,че тук има невероятни професионалисти,които ще ти начертаят най-прекия път до двата върха.

А, до Мургаш е лесно, няма нужда от професионалисти - стига се с автобуси от градския транспорт до Бухово (90 и 117) и оттам си има много хубаво маркиран път до хижа Мургаш, по пътеводител е 4 часа. Оттам до върха е половин час също по добре маркирана пътека. Има си и гледки, и хубава гора, а сега и шипки, глогинки и трънки в изобилие Wink

Ние, които живеем с София сме изключително облагодетелствани - можем да стигнем с билетче от градския транспорт до ПЕТ планини! Затова ми е хем смешно, хем се ядосвам като някой ми каже че иска да ходи на планина, но няма финансовата възможност Evil or Very Mad Laughing

Вто Окт 09, 2012 10:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Mariana1000 написа:
Затова ми е хем смешно, хем се ядосвам като някой ми каже че иска да ходи на планина, но няма финансовата възможност Evil or Very Mad Laughing

Или време.. за един ден спокойно човек може да се качи и да се върне от Мусала или Мальовица, ако е с кола. За три часа на стоп сме стигали Банско...
А тук край София изобщо няма какво да коментираме, под задниците ни са...
Така че това с финансите и времето често е само оправдание, когато човек не иска сам да се организира и да иде някъде (за София говоря).

п.с. - високият връх е Мургаш, както вече стана ясно.
Етрополска баба се вижда от терасата на офиса ми на Подуене /в момента не се вижда много-много де, но при ясно време си стърчи там/.
Вто Окт 09, 2012 11:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Visoko

А от кв. Люлин в София, където бях на гости това лято, след едно от малкото превалявания това лято хубаво се виждаха Ком, Тодорини кукли, Ржана, Мургаш, Звездец, Баба и Говедарника (Марагидия).
Вто Окт 09, 2012 5:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Имахме май такава тема, но не я откривам. Иначе от предишната ми квартира в Св. Троица се вижаше Мусала HarHar

п.с. ето я:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=2170

в последното мнение е въпросната Мусала Smile
Вто Окт 09, 2012 5:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.