ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
По ръба до х. Козя стена

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
По ръба до х. Козя стена
Автор Съобщение
NikTod

Мнение По ръба до х. Козя стена Отговорете с цитат
Няма да се много словоизлеявам. Ще наблегна на снимките. Единствено мога да препоръчам маршрута на тези които не са го минавали.

М-та е горялата планина. Сами преценете защо

в. Боба и в. Козя стена

Поглед на изток към в. Амбарица, Купена и Ботев

5 бала планинско вълнение

линк към албума:
http://niktod.snimka.bg/mountain/kozya-stena.704412.28598310
Нед Сеп 30, 2012 10:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Re: По ръба до х. Козя стена Отговорете с цитат
NikTod написа:
Единствено мога да препоръчам маршрута на тези които не са го минавали.

А какъв е маршрутът? Smile И ако е както изглежда (Беклемето - Козя стена) от снимките, имаше ли някакви вариации на обичайната пътека?
Пон Окт 01, 2012 12:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
NikTod

Мнение Re: По ръба до х. Козя стена Отговорете с цитат
igurbev написа:
NikTod написа:
Единствено мога да препоръчам маршрута на тези които не са го минавали.

А какъв е маршрутът? Smile И ако е както изглежда (Беклемето - Козя стена) от снимките, имаше ли някакви вариации на обичайната пътека?

Smile Забележката е удачна. Отправната точка е Беклемето.
Не съвсем традиционното е минаването по маршрута изцяло по ръба от началото на стената през върха и другите такива: Боба, Кучето и Котето. Опитах се да го направя максимално въздушно, както и да си набележа улейчета за качване на стената от ниското. И както вече споменавах, ако човек не бърза, трека по зимната маркировка и ръба, лятото си заслужава.
Пон Окт 01, 2012 1:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Отговорете с цитат
Супер!Аз съм го минавал ръба от другата страна-от Ушите към Козята стена-и там е мн.Ентересно...
А планината сега е -вълшебство!
Пон Окт 01, 2012 8:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

А най-хубавото че не е имало навалица нагоре по въжето, че септември по празниците, освен с деца и с кучета бяха тръгнали.

Пон Окт 01, 2012 11:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Хубав маршрут,но ми е интересно колко време ви отне.Питам защото съм го минавал само зимно.
Пон Окт 01, 2012 12:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
G_P_S

Местожителство: Троян-Пловдив-Лондон

НИКОЛАЙ Т. написа:
Хубав маршрут,но ми е интересно колко време ви отне.Питам защото съм го минавал само зимно.
На стрелката на Беклемето пише 2,5 часа. Според мен този който го е писал го е засичал ,само че на бегом. Преди двадесетина дни направих тази разходка. До ,,Червената локва,, по зимната маркировка ,а след нея на ляво по пътеката. Доста се мотах със снимките и пристигнах на хижата за 4 часа и половина.
Пон Окт 01, 2012 12:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
НИКОЛАЙ Т.

Колега G_P_S нещо си се объркал.От Беклемето до х. Козя стена по лятнята пътека наистина е 2.5ч.Аз питах колегата за времето,защото той е минал по зимната пътека.
Пон Окт 01, 2012 12:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
G_P_S

Местожителство: Троян-Пловдив-Лондон

НИКОЛАЙ Т. написа:
Колега G_P_S нещо си се объркал.От Беклемето до х. Козя стена по лятнята пътека наистина е 2.5ч.Аз питах колегата за времето,защото той е минал по зимната пътека.
За това говорим де,че като минеш по зимната маркировка,после по ръба и повисиш на стоманеното въже ( което на едно место го няма никакво), като се заиграеш с фотоапарата и ако не си тръгнал да чупиш рекорди за време и да се състезаваш с някого времето за което аз го взех е толкова колкото ти казах. А Ники ще ти каже за колко го е взел той. Нали не работим по разписание.
Пон Окт 01, 2012 12:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
NikTod

НИКОЛАЙ Т. написа:

Горе долу по зимната м-ка аз го минах за около 3 - 3:20ч. но лежерно и с паузи за снимки. Ако се бърза /а не бива/ според мен може да се съкрати с около 1ч. може би и повече, но не си заслужава, наслада и отмора за окото са багрите на планината гледани въздушно от горе.
По лятната може да се вземе в широк диапазон от 1:10 до ..... Smile

Зимно съм го включил в плановете и ако не стане някакъв катаклизъм ще го мина задължително.
Пон Окт 01, 2012 1:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

NikTod благодаря за отговора.Беше ми интересно защото аз и трима приятели на 31.12.2011 го направихме за шест часа.Времето беше кошмарно,гъста мъгла,силен снеговалеж и насрещен вятър от около 100км/ч.На Козя стена изкарахме нова година а на другия ден беше коренно различно,тихо слънчево просто прелест.
Пон Окт 01, 2012 1:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

mislesht написа:
А най-хубавото че не е имало навалица нагоре по въжето, че септември по празниците, освен с деца и с кучета бяха тръгнали.

Да, нямаше навалица, даже никак. Може би защото съботата се отработваше. Пък и фестивала на сливата се закриваше в Троян. Явно чревоугодническото е взело превес над духовното единение с природата Smile
Пон Окт 01, 2012 5:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

fena73 написа:
Супер!Аз съм го минавал ръба от другата страна-от Ушите към Козята стена-и там е мн.Ентересно...
А планината сега е -вълшебство!

Добре ме подсещаш, за там кроя планове, заедно с посещение на Юмрука, в близките 10-на дена. Отваря се една възможност за една нова /условно нова, за който я е прокарал е вече стара/ пътека от Козя стена. Дано да не се провалят плановете ми. Хубавото, е че планината тепърва ще се шари в краски.
Пон Окт 01, 2012 6:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.