Автор |
Съобщение |
NikTod
|
|
По ръба до х. Козя стена |
|
Няма да се много словоизлеявам. Ще наблегна на снимките. Единствено мога да препоръчам маршрута на тези които не са го минавали.
М-та е горялата планина. Сами преценете защо
в. Боба и в. Козя стена
Поглед на изток към в. Амбарица, Купена и Ботев
5 бала планинско вълнение
линк към албума:
http://niktod.snimka.bg/mountain/kozya-stena.704412.28598310
|
|
|
Нед Сеп 30, 2012 10:07 pm |
|
|
igurbev
|
Re: По ръба до х. Козя стена |
|
|
|
Единствено мога да препоръчам маршрута на тези които не са го минавали. |
А какъв е маршрутът? И ако е както изглежда (Беклемето - Козя стена) от снимките, имаше ли някакви вариации на обичайната пътека?
|
|
|
Пон Окт 01, 2012 12:40 am |
|
|
NikTod
|
|
Re: По ръба до х. Козя стена |
|
|
|
|
|
Единствено мога да препоръчам маршрута на тези които не са го минавали. |
А какъв е маршрутът? И ако е както изглежда (Беклемето - Козя стена) от снимките, имаше ли някакви вариации на обичайната пътека? |
Забележката е удачна. Отправната точка е Беклемето.
Не съвсем традиционното е минаването по маршрута изцяло по ръба от началото на стената през върха и другите такива: Боба, Кучето и Котето. Опитах се да го направя максимално въздушно, както и да си набележа улейчета за качване на стената от ниското. И както вече споменавах, ако човек не бърза, трека по зимната маркировка и ръба, лятото си заслужава.
|
|
|
Пон Окт 01, 2012 1:49 am |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Супер!Аз съм го минавал ръба от другата страна-от Ушите към Козята стена-и там е мн.Ентересно...
А планината сега е -вълшебство!
|
|
|
Пон Окт 01, 2012 8:26 am |
|
|
mislesht
|
|
|
А най-хубавото че не е имало навалица нагоре по въжето, че септември по празниците, освен с деца и с кучета бяха тръгнали.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Пон Окт 01, 2012 11:50 am |
|
|
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
Хубав маршрут,но ми е интересно колко време ви отне.Питам защото съм го минавал само зимно.
|
|
|
Пон Окт 01, 2012 12:03 pm |
|
|
G_P_S
Регистриран на: 27 Окт 2011 Мнения: 204 Местожителство: Троян-Пловдив-Лондон |
|
|
|
|
|
Хубав маршрут,но ми е интересно колко време ви отне.Питам защото съм го минавал само зимно. |
На стрелката на Беклемето пише 2,5 часа. Според мен този който го е писал го е засичал ,само че на бегом. Преди двадесетина дни направих тази разходка. До ,,Червената локва,, по зимната маркировка ,а след нея на ляво по пътеката. Доста се мотах със снимките и пристигнах на хижата за 4 часа и половина.
|
|
|
Пон Окт 01, 2012 12:16 pm |
|
|
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
Колега G_P_S нещо си се объркал.От Беклемето до х. Козя стена по лятнята пътека наистина е 2.5ч.Аз питах колегата за времето,защото той е минал по зимната пътека.
|
|
|
Пон Окт 01, 2012 12:27 pm |
|
|
G_P_S
Регистриран на: 27 Окт 2011 Мнения: 204 Местожителство: Троян-Пловдив-Лондон |
|
|
|
|
|
Колега G_P_S нещо си се объркал.От Беклемето до х. Козя стена по лятнята пътека наистина е 2.5ч.Аз питах колегата за времето,защото той е минал по зимната пътека. |
За това говорим де,че като минеш по зимната маркировка,после по ръба и повисиш на стоманеното въже ( което на едно место го няма никакво), като се заиграеш с фотоапарата и ако не си тръгнал да чупиш рекорди за време и да се състезаваш с някого времето за което аз го взех е толкова колкото ти казах. А Ники ще ти каже за колко го е взел той. Нали не работим по разписание.
|
|
|
Пон Окт 01, 2012 12:53 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
|
|
Хубав маршрут,но ми е интересно колко време ви отне.Питам защото съм го минавал само зимно. |
Горе долу по зимната м-ка аз го минах за около 3 - 3:20ч. но лежерно и с паузи за снимки. Ако се бърза /а не бива/ според мен може да се съкрати с около 1ч. може би и повече, но не си заслужава, наслада и отмора за окото са багрите на планината гледани въздушно от горе.
По лятната може да се вземе в широк диапазон от 1:10 до .....
Зимно съм го включил в плановете и ако не стане някакъв катаклизъм ще го мина задължително.
|
|
|
Пон Окт 01, 2012 1:06 pm |
|
|
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
NikTod благодаря за отговора.Беше ми интересно защото аз и трима приятели на 31.12.2011 го направихме за шест часа.Времето беше кошмарно,гъста мъгла,силен снеговалеж и насрещен вятър от около 100км/ч.На Козя стена изкарахме нова година а на другия ден беше коренно различно,тихо слънчево просто прелест.
|
|
|
Пон Окт 01, 2012 1:27 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
|
|
А най-хубавото че не е имало навалица нагоре по въжето, че септември по празниците, освен с деца и с кучета бяха тръгнали. |
Да, нямаше навалица, даже никак. Може би защото съботата се отработваше. Пък и фестивала на сливата се закриваше в Троян. Явно чревоугодническото е взело превес над духовното единение с природата
|
|
|
Пон Окт 01, 2012 5:50 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
|
|
Супер!Аз съм го минавал ръба от другата страна-от Ушите към Козята стена-и там е мн.Ентересно...
А планината сега е -вълшебство! |
Добре ме подсещаш, за там кроя планове, заедно с посещение на Юмрука, в близките 10-на дена. Отваря се една възможност за една нова /условно нова, за който я е прокарал е вече стара/ пътека от Козя стена. Дано да не се провалят плановете ми. Хубавото, е че планината тепърва ще се шари в краски.
|
|
|
Пон Окт 01, 2012 6:49 pm |
|
|
|