През последните 5 дни срещнах мечка, спах само с чувал под билото на вр. Пирин, ходих по Кончето на лунна светлина, а то, бивайки от мрамор сияеше в бяло, посрещнах изгрева там, което ми беше отдавлешна мечта, бях първият за деня на вр. Вихрен, където близо 15 минути бях сам, влюбих се в езерната част на Пирин, качих немаркираните Джангал и Каменица, а от първия ми се отвори най-красивата панорама, която някога съм виждал, за 3 минути изпуснах залеза на Тевно езеро, гониха ме овчарски кучета, купих си 4 л. прекрасно вино от Мелник и пропътувах на стоп от там до София с 4 коли за 3 часа и половина! Беше неописуемо и бе един чудесен завършек на турситическия ми сезон. Кеф!
Добра работа си свършил и хубави пейзажи си запечатал
Вто Сеп 04, 2012 1:09 pm
dilaro2
а мечката къде я видя?
Вто Сеп 04, 2012 4:46 pm
sprocker
На 2 часа от връх Пирин по новата маркировка от Сенокос. Не я видях, само я чух, беше на 20тина метра вляво от мен в гората, покрай която минава пътеката. Както си ходех изръмжа, аз застинах на едно място и направих това което съм чел в такива случаи - почнах да говоря спокойно, каквото ми дойде на ум и никакви движения. Тя изръмжа още веднъж и след това я чух да се движи, но по следващото ръмжене усетих че е в другата посока, явно се отдалечаваше и тогава вече си позволих да тръгна бавно по пътеката, без да спирам да говоря.
Вто Сеп 04, 2012 4:58 pm
excalibur
Хубави снимки и ходене. Надявам се мечката да не е стресирана от срещата .
Вто Сеп 04, 2012 5:12 pm
sprocker
Сигурен съм, че сега, подобно на мен, разказва как е срещнала човек в планината и е реагирала както е чела - издавала страшни звуци и се отдалечила бавно
Вто Сеп 04, 2012 5:16 pm
sprocker
О, само се надявам ставите да ми го позволят, че още от сега не са много на кеф, но за отношението няма съмнение
Не знам дали става ясно, аз чак преди малко го забелязах, на снимката по тъмно има едно черно петно, което прилича на камък, но всъщност е един възрастен мъж на 67 години, Георги се казва, с чиято група от трима се качихме заедно от Яворов до заслона и спахме там. Човекът почти не вижда, но продължава всяка година да се качва редовно из Пирин и мога да се надявам, че на неговите години и ще продължавам да припкам нагоре
Вто Сеп 04, 2012 5:52 pm
Emil
Прекрасни неща си изживял.
И на мен напоследък ми липсва ходенето сам, отдавна не се е случвало.
Вто Сеп 04, 2012 8:42 pm
sprocker
Не знам, повечето хроа твърдят, че би им било скучно, но аз намирам един определен чар в това да се усамотя в планината. Дори когато ходя с група, гледам да сме не повече от 4, максимум 5 души.
Сря Сеп 05, 2012 4:26 pm
dilaro2
Много хубаво ходене, отлични снимки! А относно мечката и аз наскоро видях на предел от вилата. Много ми е интересно какво се случва на кончето. Преди 1 година гледах на снимки че точно на билото има закачено българското знаме. Преди 4 години видях че пред заслона има информационно табло с карта на България, даже имаше тема в форума. Но сега вече нищо няма. Добре че и заслона не е изчезнал още. А за въжетата покрай билото да не говорим, в трагично състояние са. Но кой ли ще се сети да отпусне пари за тази работа... явно всичко трябва хората сами да си го направят
Чет Сеп 06, 2012 1:28 am
Emil
И знамето и въжето и заслона са си там и са добре.
За картата не съм се заглеждал.
Пари някакви минават през парквоете, но не се разпределят и харчат ефективно.
А иначе региона около Вихрен си е добре и като маркировка.
По билото въжето е добре, но по пътеката която спуска от кончето към премката въжето е много зле. А даже пътеката на 2-3 места направо липсва и преминаването е изключително опасно...
Чет Сеп 06, 2012 11:18 pm
krassy1809
Венци , страхотно, уникален преход , кажи трудно ли беше качването на джангала от поповото , дай малко повече инфо , ние го качихме от към тевното по маркировката с точките по която ти слезе. И последно , получи ли си снимките които ти направих на слизане от Джангала ??? Добри ли са? Възхищавам ти се , дано се засечем пак някога в тази красива планина
Пет Сеп 07, 2012 9:13 pm
sprocker
Здравей
Майка ми сигурно ги е получила, но е на море без компютър та ще разбера като се върне, много ти благодаря
Хич не е трудно, има чудесни пирамидки, които започват точно от момента в който пътеката от Безбог (зелената маркировка) мине покрай езерото и те се падат от ляво и тръгват право нагоре. Съвсем в началото ги загубих за малко, но нагоре се виждат перфектно и няма някакви кой знае колко страшни места. Но е бъкано с боровинки
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети