ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
вр. Пирин, Кончето, Вихрен, Джангал, Тевно, Каменица, Мелник

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
вр. Пирин, Кончето, Вихрен, Джангал, Тевно, Каменица, Мелник
Автор Съобщение
sprocker

Мнение вр. Пирин, Кончето, Вихрен, Джангал, Тевно, Каменица, Мелник Отговорете с цитат

Макар през целия път да ми хрумваха много идеи за разказа, нещо ме домързя и ще споделя само пиковите моменти, маршрута и снимките Smile

Избрах си за основа Е4 и от там вече го моделирах мъчничко. Крайният маршрут стана:

вр. Пирин - х. Яворов - з. Кончето - Вихрен - Валявишки езера - Попово езеро - Джангал - Тевно езеро - Каменица - Тевно езеро - х. Пирин - Мелник

През последните 5 дни срещнах мечка, спах само с чувал под билото на вр. Пирин, ходих по Кончето на лунна светлина, а то, бивайки от мрамор сияеше в бяло, посрещнах изгрева там, което ми беше отдавлешна мечта, бях първият за деня на вр. Вихрен, където близо 15 минути бях сам, влюбих се в езерната част на Пирин, качих немаркираните Джангал и Каменица, а от първия ми се отвори най-красивата панорама, която някога съм виждал, за 3 минути изпуснах залеза на Тевно езеро, гониха ме овчарски кучета, купих си 4 л. прекрасно вино от Мелник и пропътувах на стоп от там до София с 4 коли за 3 часа и половина! Беше неописуемо и бе един чудесен завършек на турситическия ми сезон. Кеф! Smile

Пълен албум: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4193375205651.164070.1622804222&type=1
Избрани снимки:

Вто Сеп 04, 2012 12:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

Мнение Отговорете с цитат
Добра работа си свършил и хубави пейзажи си запечатал
Вто Сеп 04, 2012 1:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dilaro2

а мечката къде я видя?
Вто Сеп 04, 2012 4:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sprocker

На 2 часа от връх Пирин по новата маркировка от Сенокос. Не я видях, само я чух, беше на 20тина метра вляво от мен в гората, покрай която минава пътеката. Както си ходех изръмжа, аз застинах на едно място и направих това което съм чел в такива случаи - почнах да говоря спокойно, каквото ми дойде на ум и никакви движения. Тя изръмжа още веднъж и след това я чух да се движи, но по следващото ръмжене усетих че е в другата посока, явно се отдалечаваше и тогава вече си позволих да тръгна бавно по пътеката, без да спирам да говоря.
Вто Сеп 04, 2012 4:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Местожителство: гр.София

Хубави снимки Respect и ходене. Надявам се мечката да не е стресирана от срещата Confused .
Вто Сеп 04, 2012 5:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sprocker

Сигурен съм, че сега, подобно на мен, разказва как е срещнала човек в планината и е реагирала както е чела - издавала страшни звуци и се отдалечила бавно Very Happy Very Happy Very Happy
Вто Сеп 04, 2012 5:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sprocker

О, само се надявам ставите да ми го позволят, че още от сега не са много на кеф, но за отношението няма съмнение Smile
Не знам дали става ясно, аз чак преди малко го забелязах, на снимката по тъмно има едно черно петно, което прилича на камък, но всъщност е един възрастен мъж на 67 години, Георги се казва, с чиято група от трима се качихме заедно от Яворов до заслона и спахме там. Човекът почти не вижда, но продължава всяка година да се качва редовно из Пирин и мога да се надявам, че на неговите години и ще продължавам да припкам нагоре Smile
Вто Сеп 04, 2012 5:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Respect
Прекрасни неща си изживял.
И на мен напоследък ми липсва ходенето сам, отдавна не се е случвало.
Croc
Вто Сеп 04, 2012 8:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
sprocker

Не знам, повечето хроа твърдят, че би им било скучно, но аз намирам един определен чар в това да се усамотя в планината. Дори когато ходя с група, гледам да сме не повече от 4, максимум 5 души. Smile
Сря Сеп 05, 2012 4:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dilaro2

Много хубаво ходене, отлични снимки! А относно мечката и аз наскоро видях на предел от вилата. Много ми е интересно какво се случва на кончето. Преди 1 година гледах на снимки че точно на билото има закачено българското знаме. Преди 4 години видях че пред заслона има информационно табло с карта на България, даже имаше тема в форума. Но сега вече нищо няма. Добре че и заслона не е изчезнал още. А за въжетата покрай билото да не говорим, в трагично състояние са. Но кой ли ще се сети да отпусне пари за тази работа... явно всичко трябва хората сами да си го направят Confused
Чет Сеп 06, 2012 1:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

И знамето и въжето и заслона са си там и са добре. Very Happy
За картата не съм се заглеждал.
Пари някакви минават през парквоете, но не се разпределят и харчат ефективно.
А иначе региона около Вихрен си е добре и като маркировка.
Чет Сеп 06, 2012 10:56 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Поздравления са хубавия поход и снимки!

Чет Сеп 06, 2012 3:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
dilaro2

По билото въжето е добре, но по пътеката която спуска от кончето към премката въжето е много зле. А даже пътеката на 2-3 места направо липсва и преминаването е изключително опасно...
Чет Сеп 06, 2012 11:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krassy1809

Венци , страхотно, уникален преход , кажи трудно ли беше качването на джангала от поповото , дай малко повече инфо , ние го качихме от към тевното по маркировката с точките по която ти слезе. И последно , получи ли си снимките които ти направих на слизане от Джангала ??? Добри ли са? Възхищавам ти се , дано се засечем пак някога в тази красива планина
Пет Сеп 07, 2012 9:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sprocker

Здравей Smile

Майка ми сигурно ги е получила, но е на море без компютър та ще разбера като се върне, много ти благодаря Smile

Хич не е трудно, има чудесни пирамидки, които започват точно от момента в който пътеката от Безбог (зелената маркировка) мине покрай езерото и те се падат от ляво и тръгват право нагоре. Съвсем в началото ги загубих за малко, но нагоре се виждат перфектно и няма някакви кой знае колко страшни места. Но е бъкано с боровинки Very Happy
Пет Сеп 07, 2012 9:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.