Здравейте. Имам намерение другата седмица да се пробвам до Крали Маркова дупка.Избрал съм вариант : Черни Осъм - Смесите - махала Нешковци - Крали Маркова дупка и обратно , всичко в рамките на един ден.
Тук във форума намерих единствено следната тема - http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=2355.
и като така си позволявам да се допитам до по-знаещите за следното:
- пътят Смесите - махала Нешковци с какъв режим е - напълно свободен или трябва разрешение някакво?
Същият е проходим за какъв тип МПС - по височка лека кола , джип или от Виетнамка нагоре?
- какво е актуалното състояние на пътеката от него до самата Крали Маркова дупка, от къде се хваща, има ли въобще такава ?
- и въобще доколко реалистичен е целият този вариант или в ракийката дето пия напоследък има малко в повече метилов алкохол от допустимото?
Благодаря предварително на помогналите.
Пон Авг 27, 2012 1:35 pm
IvayloG
Защо не пробваш от Смесито по ръба и след 3 часа си при бай Дончо на Амбарица. И от там до Кралимарковата дупка пътеката е много приятна за 2.5 часа си там.
Пон Авг 27, 2012 3:26 pm
Antoon
Не съм ходил вече 5-6 години там, так че надали ще съм ти от голяма полза, но преди още на Смесите имаше бариера и МПС уж не се пускаха, пешеходци - да. Това не ми попречи да видя два джипа с ловци, един москвич с ремарке с дърва и една чисто нова шкода октавия до самата махала, т.е. пътят тогава беше проходим (не гладък). По принцип нагоре е резерват, официално пътеката за Дерменка е затворена, така че има възможност (теоретична) да не те пуснат дори пеша още на Смесите, дано някой с по-пресен опит да каже как е.
Другото е, че миналата седмица в района на Амбарица имаше сериозен пожар, не е лошо да провериш точно къде е, да не се нарожи на ходиш из изгорялото. И напиши като се върнеш, да знаем как е.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети