ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Разглобяване

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Разглобяване
Автор Съобщение
martin555

Местожителство: Русе

Мнение Разглобяване Отговорете с цитат
Ники, човека пълен с идеи и амбициозният подход, който опитахме да изпълним. Някои успяха, други не. Така 4 човека обмисляхме да окупираме билото, от Антон през Планински извори на изток към Купена и слизане в Карлово. Има няма 105-106 км., така отчете в последствие начертаното от машинката Smile. Аз аварирах на Беклемето, Ники и Сашо успяха разглобени да слязат в Карлово на петия ден. Преспивания по билото, ураганни ветрове в бой с рейките на опиянените от вятъра палатки, срещи с хапливото присъствие на местната фауна, боровинкови пирове и куп красиви моменти с ясното августово време в Балкана. Успяхме да станем свидетели на интересни изгреви, залези, наказахме се с хамалуването на големите раници, които събаряха, сблъскахме се дори с една баба хиена, която ни изчопли по 3 лева на човек за преспиване в собствени палатки, в района на хижа Ехо. Интересен контраст между планината, хората, липсата на касови апарати (развитието на един застой наречен България) Smile. Стига съм философствал, ето и насладата: снимките от разглобяващото ходене Wink.

http://martinpetrov555.blogspot.com/2012/08/blog-post_22.html

Сря Авг 22, 2012 12:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Мнение Отговорете с цитат
Интересенм разказ, а снимките са чудесни. Жалко, за заболяването и за прекратяването на похода и разказа. Нищо, ще имаш повод за следващо ходене. Спането на Хайдушките камъни е същото като моето на същото място, миналата година на Ком Емине, със конете, вятъра. Само дето сте били трима и не е заваляло. Аз пак си бях доволен, че валежа не беше сняг. Ако ми прочетете разказа, ще видите, че съм бил посрещнат по същия начин на х.Ехо.

Балкана символ на цял полуостров
Сря Авг 22, 2012 1:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martin555

'meco puh', чел съм го целия ти пътепис, не напразно и адмирирам подобни преходи (хамалогии), не са за всеки, а твоето минаване сам по този така дълъг път буди респект. ПОЗДРАВИ! Предполагам си преоткрил доста неща, особено както си и описал всичко Smile! Въртят ми се разни помисли да го премина с фотографска цел, изгреви, залези, дано някое слънчево лято да ми се случи Smile.

ps: Прецакването ми определено се случи заради тежестта на багажа 25кг раница + 3 кг фоточанта, оказаха се много за 63 кг ми тяло Smile)). Не спазих пропорцията 1:3 в полза на багажа и грешката веднага ми се реваншира.

Сря Авг 22, 2012 2:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mislesht

Местожителство: Пловдив

Мартине, то вашето граничеше малко с мазохизъм, имах съмнение още от Антон, че няма да докарате до Карлово и честно казано си мислех, че ще спите първата вечен на 5-те чучура. Направо се изненадах като пристигнахте на Ехо. После като видях колко цигани има по върховете и си викам какво ли ви предстои. Пък и както се оказа, че Сладкото кладенче не тече...Обаче да носиш толкова килограми фототехника и да не снимаш, това не върви. Добре, че си снимал. Laughing

Сря Авг 22, 2012 2:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
martin555

'mislesht', Ники и Сашо все пак финишираха, но както ме видя мен на Ехо, доста не бях в час Smile. Като нагласим общите снимки ще ти ги пратим на мейла! Поздрави от нас Smile!

ps: разбрах, че си ги получил Smile

Сря Авг 22, 2012 2:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mislesht

Местожителство: Пловдив

Да, получих ги, благодаря. Срамно, че си забравих в къщи фотоапарата, но стават и такива неща.

На тази снимка пък ме изтипоса Пламен, с когото вървяхме другите 2 дни:

До нови срещи!

Сря Авг 22, 2012 2:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
martin555

Добре позираш Smile, утрото полазва интересно над Юмрука, Браво! Радвам се че си намерил дружка, ние не срещнахме никого от х. П. Извори до х. Ехо. Ако някой се заеме с ремонта там може и нещата да се променят.

Сря Авг 22, 2012 5:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Непреклонни "мазохисти"! Ехееее, и запълвате времето с акробатични упражнения. Обаче се получава някаква зависимост при вас - колкото е по-тежка раницата, толкова снимките са по-хубави. Very Happy
Аз що съм чувал, че максималното съотношение тегло на раница/тегло на раницоносителя е 1/4. Пък ти рипаш на 1/3. По-кротко бе човек. Very Happy
Сря Авг 22, 2012 5:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Чудесни снимки ! Но това с раниците - не ви разбирам ,хора Smile ! Хайде да речем, че хубавите снимки изискват два-три килограма жертви,обаче 25 оки са си божие наказание Не, не, не! Ако аз бях на ваше място нямаше да усетя нищо от планината, мислите ми постоянно щяха да са заровени отзад в самара Rolling Eyes ......

Сря Авг 22, 2012 8:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Plamen К написа:
...Аз що съм чувал, че максималното съотношение тегло на раница/тегло на раницоносителя е 1/4. Пък ти рипаш на 1/3. По-кротко бе човек. Very Happy

И аз мисля, че е 1/4. Дори и това вече ми се струва много, та по пътя, понякога се освобождавам от някои - други тежести Oops .

ПАВЕЛ написа:
... Но това с раниците - не ви разбирам ,хора Smile ! ......

Аз ги разбирам донякъде. До там за пиенето, но зелено в раницата рядко нося. Дължи се на това, че мога да пия със супи и с онова, "дето е расло на кокал" Very Happy .

martin555 написа:
...Въртят ми се разни помисли да го премина с фотографска цел, изгреви, залези, дано някое слънчево лято да ми се случи Smile. ...

Вече не се опитвай да се освободиш от ония "разни помисли". Мухата е влязла, излизане няма! Колкото по-рано, толкова по-добре. Някой ден, като някой може да решиш да го направиш на "дърти" години. Не че е късно, ама добре си е докато време. Това се отнася за всеки, който прочете това мнение.

Балкана символ на цял полуостров
Сря Авг 22, 2012 9:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nestor Mahno

Браво на автора за вдъхновяващия фоторепортаж от похода,супер е станало.А пък снимката с хоризонталното човече и вертикалния стълб направо е неземна Very Happy Чакаме с интерес продължението с мечешкото присъствие из Балкана
И една иронично самокритикарска скоба извън темата - аз пък си мислех,че съотношението раница/телесно тегло от порядъка 1/8 е ок,щото на моята Ташевка "съм и забранил" да поема повече от 15 кг,и въпреки това преди няколко дни ми идеше да я запокитя по сипеите на Синаница Confused
Сря Авг 22, 2012 10:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.