Автор |
Съобщение |
NikTod
|
|
|
|
|
|
И продължавам да питам:След Кончето е Бански суходол. Там правя кръгом и на къде? Обратно пак по Кончето? Или? |
От вас зависи след коня накъде.
Веднъж преди х.Яворов срещнах едно толкова разлютено след преминаване на кончето моме. Майко мила, кълвеше всичко наоколо. Бедна ми е фантазията каква феерия е било на минаване. Не ви асоциирам с въпросната мома, но по традиция при планинари с по-малък опит коня действа стряскащо. Няма срамно от това и да не минете по него. Може само да го фотнете от вси страни.
Ако все пак решите да го преминете, надявам се сещате че това ще трябва да стане два пъти.
|
|
|
Чет Авг 02, 2012 10:24 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Брей, глей ти. Прибягнал си до модерна измервателна техника.
Повечето "гурута" на Пирин биха посочили източната кота. Също така биха казали, че верния отговор им го диктува дълбокото вътрешно убеждение и данни от спиритическото им общуване с планината.
Измерванията с барометричния сензор в GPS-а обаче сочат западната, над Кончето. На същото мнение е хартиената карта 1:10 000
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Маркирана ли е подсичащата пътека?Стръмна ли е много? |
Погледни в тази тема, малко по-надолу на страницата, схемата на Дидо. Съвсем нагледно е обяснено.
|
|
|
|
|
bobitata
|
|
|
А щеки? Мога ли да тръгна без тях. Като се качвах на Вихрен не ги ползвах , но на слизане- по- скоро ми пречеха и като че ли ме изморяваха. Може би не умея да ги използвам.
|
|
|
Чет Авг 02, 2012 10:46 pm |
|
|
bobitata
|
|
|
|
|
|
|
И продължавам да питам:След Кончето е Бански суходол. Там правя кръгом и на къде? Обратно пак по Кончето? Или? |
От вас зависи след коня накъде.
Веднъж преди х.Яворов срещнах едно толкова разлютено след преминаване на кончето моме. Майко мила, кълвеше всичко наоколо. Бедна ми е фантазията каква феерия е било на минаване. Не ви асоциирам с въпросната мома, но по традиция при планинари с по-малък опит коня действа стряскащо. Няма срамно от това и да не минете по него. Може само да го фотнете от вси страни.
Ако все пак решите да го преминете, надявам се сещате че това ще трябва да стане два пъти. |
В никакъв случай не мога да кажа, че не ме е страх от Кончето. Даже- много. Респектира ме, но може би точно затова го искам толкава много. Не изключвам вероятността да се откажа в последния момент и да си остана само с разходката из Пирин, а също и с удоволствието, че поне съм го приближила/ Кончето/ . Времето ще покаже. Едно знам- ще бъда разумна, а другото е късмет и желание на Пирин да ме допусне.
|
|
|
Чет Авг 02, 2012 11:00 pm |
|
|
Velio
|
|
|
|
|
|
На същото мнение е хартиената карта 1:10 000 |
Дидо, каква е тая карта? И може ли и простосмъртните да се докопат до нея?
|
|
|
Пон Авг 06, 2012 10:42 am |
|
|
dido
|
|
|
Пон Авг 06, 2012 11:54 am |
|
|
Emil
|
|
|
Само не разбрах, има ли в момента въже или няма по коня, че ме скъсаха от въпроси разни хора а все пак в неделя ще го минаваме с тях
|
|
|
Пон Авг 06, 2012 12:23 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Разбира се, че има въже... по някаква неясна причина има и насред Кончето ... без коментар....
Въжето си върви по седловината, няма въже на подсичащата пътека, просто минете цялото Конче и Кутело.
|
|
|
Пон Авг 06, 2012 12:31 pm |
|
|
Emil
|
|
|
Питам понеже у нас въжетата имат навика да изчезват незнайно как
|
|
|
Пон Авг 06, 2012 12:35 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
|
|
Питам понеже у нас въжетата имат навика да изчезват незнайно как |
Аз лично латинобългари в алпийските части на планината не съм засичал. Само до ниския боровинков пояс. Но глад мале. Нищо чудно да се получат и прецеденти.
|
|
|
Пон Авг 06, 2012 1:35 pm |
|
|
Emil
|
|
|
Не е като да не е изчезвало, точно там. Нямам идея за причините, но не ми се носи въже за тези, които ги е шубе, да им опъвам парапети ....
По-скоро ще им пренеса раниците там, отколкото да мъкна още багаж през целия път
Само да е спряло да трещи до неделя, че като го гледам четвъртък, петък и може би в събота ще неподходящо за всякакви кончета.
|
|
|
Пон Авг 06, 2012 2:51 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
|
|
Не е като да не е изчезвало, точно там. Нямам идея за причините, но не ми се носи въже за тези, които ги е шубе, да им опъвам парапети ....
По-скоро ще им пренеса раниците там, отколкото да мъкна още багаж през целия път
Само да е спряло да трещи до неделя, че като го гледам четвъртък, петък и може би в събота ще неподходящо за всякакви кончета. |
Да, за неделя и аз бях планирал Вихрен както говорехме, но с тези прогнози за времето..... Все пак аз по-имам шанс да влеза в график, ако спускам до ранния следобед, но при теб това това ще трудно. През Погледец и Каменитишки превал ли ще минете? Питам защото се въртеше една идея от Вихрен да слезем директно после до Бетоловото по гореспоменатия път.
|
|
|
Пон Авг 06, 2012 3:09 pm |
|
|
Emil
|
|
|
Ами от към Яворов ще се зададем през Суходолски, Каменитишки и всякакви други такива.
Между другото тази част на Пирин ми е най-слабо позната, затова съм включил този маршрут.
|
|
|
Пон Авг 06, 2012 9:27 pm |
|
|
bobitata
|
|
|
|
|
А щеки? Мога ли да тръгна без тях. Като се качвах на Вихрен не ги ползвах , но на слизане- по- скоро ми пречеха и като че ли ме изморяваха. Може би не умея да ги използвам. |
Нищо не казаахте за щеките?
_________________ Хубавите неща ме научиха да обичам живота. Лошите- как да го живея. |
|
|
Вто Авг 07, 2012 2:51 pm |
|
|
|