ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Кончето
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Кончето
Автор Съобщение
NikTod

Мнение Отговорете с цитат
bobitata написа:
И продължавам да питам:След Кончето е Бански суходол. Там правя кръгом и на къде? Обратно пак по Кончето? Или?

От вас зависи след коня накъде.
Веднъж преди х.Яворов срещнах едно толкова разлютено след преминаване на кончето моме. Майко мила, кълвеше всичко наоколо. Бедна ми е фантазията каква феерия е било на минаване. Не ви асоциирам с въпросната мома, но по традиция при планинари с по-малък опит коня действа стряскащо. Няма срамно от това и да не минете по него. Може само да го фотнете от вси страни.
Ако все пак решите да го преминете, надявам се сещате че това ще трябва да стане два пъти.
Чет Авг 02, 2012 10:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Брей, глей ти. Прибягнал си до модерна измервателна техника.

Повечето "гурута" на Пирин биха посочили източната кота. Също така биха казали, че верния отговор им го диктува дълбокото вътрешно убеждение и данни от спиритическото им общуване с планината.

Измерванията с барометричния сензор в GPS-а обаче сочат западната, над Кончето. На същото мнение е хартиената карта 1:10 000 Very Happy

Чет Авг 02, 2012 10:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

Местожителство: София

bobitata написа:
Маркирана ли е подсичащата пътека?Стръмна ли е много?

Погледни в тази тема, малко по-надолу на страницата, схемата на Дидо. Съвсем нагледно е обяснено.
Чет Авг 02, 2012 10:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bobitata

А щеки? Мога ли да тръгна без тях. Като се качвах на Вихрен не ги ползвах , но на слизане- по- скоро ми пречеха и като че ли ме изморяваха. Може би не умея да ги използвам.
Чет Авг 02, 2012 10:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobitata

NikTod написа:
bobitata написа:
И продължавам да питам:След Кончето е Бански суходол. Там правя кръгом и на къде? Обратно пак по Кончето? Или?

От вас зависи след коня накъде.
Веднъж преди х.Яворов срещнах едно толкова разлютено след преминаване на кончето моме. Майко мила, кълвеше всичко наоколо. Бедна ми е фантазията каква феерия е било на минаване. Не ви асоциирам с въпросната мома, но по традиция при планинари с по-малък опит коня действа стряскащо. Няма срамно от това и да не минете по него. Може само да го фотнете от вси страни.
Ако все пак решите да го преминете, надявам се сещате че това ще трябва да стане два пъти.

В никакъв случай не мога да кажа, че не ме е страх от Кончето. Даже- много. Респектира ме, но може би точно затова го искам толкава много. Не изключвам вероятността да се откажа в последния момент и да си остана само с разходката из Пирин, а също и с удоволствието, че поне съм го приближила/ Кончето/ . Времето ще покаже. Едно знам- ще бъда разумна, а другото е късмет и желание на Пирин да ме допусне.
Чет Авг 02, 2012 11:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Velio

dido написа:
На същото мнение е хартиената карта 1:10 000 Very Happy

Дидо, каква е тая карта? И може ли и простосмъртните да се докопат до нея? Smile
Пон Авг 06, 2012 10:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Velio написа:
dido написа:
На същото мнение е хартиената карта 1:10 000 Very Happy

Дидо, каква е тая карта? И може ли и простосмъртните да се докопат до нея? Smile

Можеш да я купиш от Агенцията по геодезия, картография и кадастър - на цена 20 лева за лист (сканирано копие) - http://www.cadastre.bg/podzakonovi-normatveni-aktove/tarifa-14-0 точка 19. Разграфката - номерацията на листите, можеш да видиш оттук http://www.cadastre.bg/ragrafka-Zona-K-9 . Конкретния лист, който посочих горе, е К-9-54-B-V-3.

Пон Авг 06, 2012 11:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Emil

Местожителство: Sofia

Само не разбрах, има ли в момента въже или няма по коня, че ме скъсаха от въпроси разни хора а все пак в неделя ще го минаваме с тях Very Happy
Пон Авг 06, 2012 12:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Gamina

Разбира се, че има въже... по някаква неясна причина има и BG насред Кончето ... без коментар....
Въжето си върви по седловината, няма въже на подсичащата пътека, просто минете цялото Конче и Кутело.
Пон Авг 06, 2012 12:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Emil

Питам понеже у нас въжетата имат навика да изчезват незнайно как Very Happy Very Happy Very Happy
Пон Авг 06, 2012 12:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
NikTod

Emil написа:
Питам понеже у нас въжетата имат навика да изчезват незнайно как Very Happy Very Happy Very Happy

Аз лично латинобългари в алпийските части на планината не съм засичал. Само до ниския боровинков пояс. Но глад мале. Нищо чудно да се получат и прецеденти.
Пон Авг 06, 2012 1:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Не е като да не е изчезвало, точно там. Нямам идея за причините, но не ми се носи въже за тези, които ги е шубе, да им опъвам парапети .... Very Happy Very Happy Very Happy
По-скоро ще им пренеса раниците там, отколкото да мъкна още багаж през целия път Very Happy Very Happy Very Happy
Само да е спряло да трещи до неделя, че като го гледам четвъртък, петък и може би в събота ще неподходящо за всякакви кончета. Very Happy
Пон Авг 06, 2012 2:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
NikTod

Emil написа:
Не е като да не е изчезвало, точно там. Нямам идея за причините, но не ми се носи въже за тези, които ги е шубе, да им опъвам парапети .... Very Happy Very Happy Very Happy
По-скоро ще им пренеса раниците там, отколкото да мъкна още багаж през целия път Very Happy Very Happy Very Happy
Само да е спряло да трещи до неделя, че като го гледам четвъртък, петък и може би в събота ще неподходящо за всякакви кончета. Very Happy

Да, за неделя и аз бях планирал Вихрен както говорехме, но с тези прогнози за времето..... Все пак аз по-имам шанс да влеза в график, ако спускам до ранния следобед, но при теб това това ще трудно. През Погледец и Каменитишки превал ли ще минете? Питам защото се въртеше една идея от Вихрен да слезем директно после до Бетоловото по гореспоменатия път.
Пон Авг 06, 2012 3:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Ами от към Яворов ще се зададем Very Happy през Суходолски, Каменитишки и всякакви други такива.
Между другото тази част на Пирин ми е най-слабо позната, затова съм включил този маршрут.
Пон Авг 06, 2012 9:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
bobitata

bobitata написа:
А щеки? Мога ли да тръгна без тях. Като се качвах на Вихрен не ги ползвах , но на слизане- по- скоро ми пречеха и като че ли ме изморяваха. Може би не умея да ги използвам.

Нищо не казаахте за щеките?

Вто Авг 07, 2012 2:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.