ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
за палатките и хижите, и малко хигиена :D
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
за палатките и хижите, и малко хигиена :D
Автор Съобщение
kibik

Мнение Отговорете с цитат
все пак не разбрах колко пъти, кога и как си се къпал с роса? - да не се бърка с Роса(съкратено от Росица)
в коя планина?
по кое време на годината? сезон?
на каква височина?

и миенето на крака с пясък на Офицерския не е равносилно на миене на крака с пясък в планина (това за протокола)
Съб Май 21, 2011 11:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi

Местожителство: Варна

За всички съмняващи се в нуждата и възможността човек да е чист в планината - всеки сам си избира как да ходи, а другите си избират дали да ходят с него. За любопитните, ето надолу с дребните букви.
Къпането през лятото е ясно, виждам, че някои се втрещват от студеното...
Най-студената вода вероятно беше ледниково езеро с плаващи ледени блокове, най-студена температура ще е някоя зимна вечер пред хижа Добрила с шишета хладка вода. Но това са единични случаи.
Иначе просто каквото има - някоя река през лятото колко ще е, 5-10 градуса поне, като става дума за цамбурване. За миене без скачане е достатъчно водата да тече.
Както ме питате, сякаш не знаете, че човек може да се измие в ледена вода. А лятото в студена река, или да се отъркаля в достатъчно голяма росна ливада. Важното е да ти е топло, не да си намръзнал или замръзващ и да се хвърлиш да се търкаляш в снега или в някой петградусов вир.
Виж, друг е въпросът ако темата е "как да се окъпем лесно като не е лесно". Този въпрос си го задавам като всичко е замръзнало или сухо, или някоя виелица духа зле. В последния случай ще е трудно, трябва да се търси заслон и т.н.

Гледам, и колегата кибик нещо любопитства пак докато писах горното. Ей сега след дъжд е идеално да си измиеш ръцете, или краката и докъдето искаш, в свежата трева.
За протокола - пясък има и в Рила, а онази половина туристи с миризливите крака не е умряла, тъй че споко. И некъпаните не мрат, само миришат повече.

Съб Май 21, 2011 11:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Дет се вика "в планината всичко е стерилно", даже и ние Laughing

Аз съм се поизмивала, къпане е силно казано, в реката пред Иван Вазов... ама по-добре и сапун да си бях ползвала, тя е супер зле, точно до мен се разлагаше някакво одеало Rolling Eyes
Вто Май 24, 2011 10:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
radi

Миете ли се? Буйстващите срещу студа - още ли се противите?
Тази година имаше много вода по реките заради дългото снеготопене и водата е приятно много.
Вто Юли 24, 2012 12:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
irina

Laughing Сетих се за един соц-лозунг от едно време по повод чистотата....."Мечката се мие, чисти във потоците сребристи...има ли за тебе пречка да постъпваш като мечка"
Вто Юли 24, 2012 12:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Чета и се хиля.....какви ябълки, дини, гъбички....какви 5 лева? Very Happy

Къде ги намирате тия неща в планината? Или специално си ги мъкнете за експеримента? Cool

Вто Юли 24, 2012 12:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
radi

Кои неща? Не си казал за какво си си мислил докато пишеш, ние няма как да отгатнем.
Аз провокирам да пишат няколкото невярващи в удобството на естествените източници на вода. Тази година е добре водоснабдена.
Сря Юли 25, 2012 3:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

radi написа:
Кои неща? Не си казал за какво си си мислил докато пишеш, ние няма как да отгатнем.
Аз провокирам да пишат няколкото невярващи в удобството на естествените източници на вода. Тази година е добре водоснабдена.

Представих си как мъкна диня в раницата, пъплейки по южен склон на Стара планина през лятото, за да я ползвам за миене на зъби, та за това. Rolling Eyes

Сря Юли 25, 2012 3:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
igurbev

Местожителство: София

radi написа:
Тази година е добре водоснабдена.

Дали?
Ето от албума на @Дненгала снимка на Сухото езеро (14.07.2012):

Седмица по-късно дори локвичка не беше останала.
По спомени, в началото на август миналата година, все още имаше значително вода в него.
Сря Юли 25, 2012 4:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Emil

Местожителство: Sofia

Вече може и да няма, заради долните особености на езерото Very Happy
(Писах го в една тема за Рила.)
Цитат:
за Сухото Езеро
Сухото Езеро е много интересн природен феномен по принцип.
Всяко лято около август водата изчезва и след това се появява отново.
Интересното е, че това става заедно с рибата.
Под него има система от пещери, в които като падне подпочвеното ниво на водите през август, просто водата се отдръпва надолу.
Това обяснява и връщането на рибата след това.
Ако погледните отстрани, от към стръмната пътека, която слиза директно от Поповокапски Езера, можете да видите потока, който тече по скалите, как изчезва в камънаците малко преди езерото и дефакто водата не стига до езерото .
Ако минаватерядко от там е нормално да си помислите, че просто присъхва от сушата, но не е така.

Но както се казва от кир и брада никой не е умрял Very Happy Very Happy Very Happy
Сря Юли 25, 2012 7:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Само питам:
Пиете ли вода от чешмите по хижите?
Отговор не чакам, но съм длъжен да ви предупредя:
Не се къпете, даже не се мийте в тези красиви, сребристи езера.

Балкана символ на цял полуостров
Чет Юли 26, 2012 12:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Местожителство: софия

igurbev написа:
radi написа:
Тази година е добре водоснабдена.

Дали?
Ето от албума на @Дненгала снимка на Сухото езеро (14.07.2012):

Седмица по-късно дори локвичка не беше останала.
По спомени, в началото на август миналата година, все още имаше значително вода в него.

За "сухо" езеро си е направо Амазонка. Very Happy
Пет Авг 03, 2012 11:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bubo

може би сега не бих го направил...особено като гледам,как с годините малко по малко ги губим тези невероятни места.Но пък с какво ли съм навредил?

къпането е без сапун Very Happy
интересното е ,че тогава сме били само ние на езерото,а сега...6г. по късно???
мисля ,че управляващите прежалиха езерата...

Последната промяна е направена от bubo на Вто Апр 15, 2014 7:47 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пет Авг 03, 2012 3:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

bubo написа:

Бррр, мани мечките, мани вълците, аз повече не стъпвам на езерата Внимание!
Пет Авг 03, 2012 11:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
NikTod

igurbev написа:
bubo написа:

Бррр, мани мечките, мани вълците, аз повече не стъпвам на езерата Внимание!

Като изключа пейзажа останалото ми изглежда доста гейско.
Подпбен род "култови" снимки със сигурност ще пробудят интерес но във някои ХХХ форум.
Съб Авг 04, 2012 7:37 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.