Автор |
Съобщение |
kibik
|
|
|
|
все пак не разбрах колко пъти, кога и как си се къпал с роса? - да не се бърка с Роса(съкратено от Росица)
в коя планина?
по кое време на годината? сезон?
на каква височина?
и миенето на крака с пясък на Офицерския не е равносилно на миене на крака с пясък в планина (това за протокола)
|
|
|
Съб Май 21, 2011 11:08 pm |
|
|
radi
|
|
|
За всички съмняващи се в нуждата и възможността човек да е чист в планината - всеки сам си избира как да ходи, а другите си избират дали да ходят с него. За любопитните, ето надолу с дребните букви.
Къпането през лятото е ясно, виждам, че някои се втрещват от студеното...
Най-студената вода вероятно беше ледниково езеро с плаващи ледени блокове, най-студена температура ще е някоя зимна вечер пред хижа Добрила с шишета хладка вода. Но това са единични случаи.
Иначе просто каквото има - някоя река през лятото колко ще е, 5-10 градуса поне, като става дума за цамбурване. За миене без скачане е достатъчно водата да тече.
Както ме питате, сякаш не знаете, че човек може да се измие в ледена вода. А лятото в студена река, или да се отъркаля в достатъчно голяма росна ливада. Важното е да ти е топло, не да си намръзнал или замръзващ и да се хвърлиш да се търкаляш в снега или в някой петградусов вир.
Виж, друг е въпросът ако темата е "как да се окъпем лесно като не е лесно". Този въпрос си го задавам като всичко е замръзнало или сухо, или някоя виелица духа зле. В последния случай ще е трудно, трябва да се търси заслон и т.н.
Гледам, и колегата кибик нещо любопитства пак докато писах горното. Ей сега след дъжд е идеално да си измиеш ръцете, или краката и докъдето искаш, в свежата трева.
За протокола - пясък има и в Рила, а онази половина туристи с миризливите крака не е умряла, тъй че споко. И некъпаните не мрат, само миришат повече.
|
|
|
Съб Май 21, 2011 11:21 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Дет се вика "в планината всичко е стерилно", даже и ние
Аз съм се поизмивала, къпане е силно казано, в реката пред Иван Вазов... ама по-добре и сапун да си бях ползвала, тя е супер зле, точно до мен се разлагаше някакво одеало
|
|
|
Вто Май 24, 2011 10:30 pm |
|
|
radi
|
|
|
Миете ли се? Буйстващите срещу студа - още ли се противите?
Тази година имаше много вода по реките заради дългото снеготопене и водата е приятно много.
|
|
|
Вто Юли 24, 2012 12:27 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
Сетих се за един соц-лозунг от едно време по повод чистотата....."Мечката се мие, чисти във потоците сребристи...има ли за тебе пречка да постъпваш като мечка"
|
|
|
Вто Юли 24, 2012 12:39 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Чета и се хиля.....какви ябълки, дини, гъбички....какви 5 лева?
Къде ги намирате тия неща в планината? Или специално си ги мъкнете за експеримента?
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Вто Юли 24, 2012 12:52 pm |
|
|
radi
|
|
|
Кои неща? Не си казал за какво си си мислил докато пишеш, ние няма как да отгатнем.
Аз провокирам да пишат няколкото невярващи в удобството на естествените източници на вода. Тази година е добре водоснабдена.
|
|
|
Сря Юли 25, 2012 3:20 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
|
|
Кои неща? Не си казал за какво си си мислил докато пишеш, ние няма как да отгатнем.
Аз провокирам да пишат няколкото невярващи в удобството на естествените източници на вода. Тази година е добре водоснабдена. |
Представих си как мъкна диня в раницата, пъплейки по южен склон на Стара планина през лятото, за да я ползвам за миене на зъби, та за това.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Сря Юли 25, 2012 3:36 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Тази година е добре водоснабдена. |
Дали?
Ето от албума на @Дненгала снимка на Сухото езеро (14.07.2012):
Седмица по-късно дори локвичка не беше останала.
По спомени, в началото на август миналата година, все още имаше значително вода в него.
|
|
|
Сря Юли 25, 2012 4:05 pm |
|
|
Emil
|
|
|
Вече може и да няма, заради долните особености на езерото
(Писах го в една тема за Рила.)
|
|
за Сухото Езеро
Сухото Езеро е много интересн природен феномен по принцип.
Всяко лято около август водата изчезва и след това се появява отново.
Интересното е, че това става заедно с рибата.
Под него има система от пещери, в които като падне подпочвеното ниво на водите през август, просто водата се отдръпва надолу.
Това обяснява и връщането на рибата след това.
Ако погледните отстрани, от към стръмната пътека, която слиза директно от Поповокапски Езера, можете да видите потока, който тече по скалите, как изчезва в камънаците малко преди езерото и дефакто водата не стига до езерото .
Ако минаватерядко от там е нормално да си помислите, че просто присъхва от сушата, но не е така. |
Но както се казва от кир и брада никой не е умрял
|
|
|
Сря Юли 25, 2012 7:51 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Чет Юли 26, 2012 12:34 am |
|
|
tzezko
|
|
|
|
|
|
|
Тази година е добре водоснабдена. |
Дали?
Ето от албума на @Дненгала снимка на Сухото езеро (14.07.2012):
Седмица по-късно дори локвичка не беше останала.
По спомени, в началото на август миналата година, все още имаше значително вода в него. |
За "сухо" езеро си е направо Амазонка.
|
|
|
Пет Авг 03, 2012 11:45 am |
|
|
bubo
|
|
|
|
може би сега не бих го направил...особено като гледам,как с годините малко по малко ги губим тези невероятни места.Но пък с какво ли съм навредил?
къпането е без сапун
интересното е ,че тогава сме били само ние на езерото,а сега...6г. по късно???
мисля ,че управляващите прежалиха езерата...
Последната промяна е направена от bubo на Вто Апр 15, 2014 7:47 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
Пет Авг 03, 2012 3:48 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Бррр, мани мечките, мани вълците, аз повече не стъпвам на езерата
|
|
|
Пет Авг 03, 2012 11:25 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
|
|
Бррр, мани мечките, мани вълците, аз повече не стъпвам на езерата |
Като изключа пейзажа останалото ми изглежда доста гейско.
Подпбен род "култови" снимки със сигурност ще пробудят интерес но във някои ХХХ форум.
|
|
|
Съб Авг 04, 2012 7:37 am |
|
|
|