Автор |
Съобщение |
iavkata
|
Въпрос за хижа Мусала. |
|
Здравейте.Ще бъда благодарен,ако някой ми каже как е по-подходящо да се стигне зимата да хижа Мусала.Изходен пункт-горна станция на кабинковия лифт.Благодаря.
|
|
|
Сря Фев 22, 2012 1:33 pm |
|
|
Gamina
|
|
Re: Въпрос за хижа Мусала. |
|
|
|
Здравейте.Ще бъда благодарен,ако някой ми каже как е по-подходящо да се стигне зимата да хижа Мусала.Изходен пункт-горна станция на кабинковия лифт.Благодаря. |
Не как е подходящо, а как трябва, особено с тазгодишния сняг - по зимната пътека!
Слизате от лифта, тръгвате напред към пистите, по едно време вдясно има табела, на която пише "зимен път" (той обаче ви е отляво) - хващате я, тя ви сваля долу в долината на реката (долната станция на Маркуджик 2 май, не съм запозната с пистите) и от там по колците, по колците и на хижата.
|
|
|
Сря Фев 22, 2012 2:23 pm |
|
|
mishonka
|
|
|
|
Задължително по зимната пътека,която се пада в ниското-в началото може да се върви и по лятната...но по нататък е опасно,след маркуджик3
|
|
|
Сря Фев 22, 2012 9:35 pm |
|
|
iavkata
|
|
|
Благодаря ви.
|
|
|
Чет Фев 23, 2012 6:50 pm |
|
|
frostbite
|
Да попитам и аз - работи ли вече новата хижа |
|
Това е въпроса ми, последно сме ходили края на август 2011 и още беше в строеж, пред завършване една голяма внушителна уютна сграда. Логично е да е отдавн отворена, но - знам ли, може да са изникнали някакви усложнения?.. Намираше се на 10-20 м. от старата хижа Мусала - онези 2 кенефски барачки които ги затвориха след като укриваха там един от Килърите. Та, ако някой е ходил - кажете работи ли (новата), какви са условията и цените.
|
|
|
Съб Юни 02, 2012 7:07 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
Re: Да попитам и аз - работи ли вече новата хижа |
|
|
|
Това е въпроса ми, последно сме ходили края на август 2011 и още беше в строеж, пред завършване една голяма внушителна уютна сграда. Логично е да е отдавн отворена, но - знам ли, може да са изникнали някакви усложнения?.. Намираше се на 10-20 м. от старата хижа Мусала - онези 2 кенефски барачки които ги затвориха след като укриваха там един от Килърите. Та, ако някой е ходил - кажете работи ли (новата), какви са условията и цените. |
Да, какви са цените? Хотел ли е или хижа?
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Съб Юни 02, 2012 11:27 pm |
|
|
sergey_v
|
|
|
Аз два пъти ходих тази зима там - веднъж за бира, вторият път умрял от глад (преди 3 седмици на връщане от Мусала) и не намерих никой! Новата и внушителна постройка някой каза, че била на Доган, но знаеш ли?! Тя също не работи.
|
|
|
Пон Юни 04, 2012 1:12 am |
|
|
Emil
|
|
|
Някой да е ходил тези дни до Мусала? (върхът )
Да каже как е ситуацията със снега навсякъде, че да преценим откъде и как.
На 30-ти мисля да се качвам с тайфата То ясно, че ще е топло ама ме интересуват повече подробности.
А някой ако му се скоква до там а няма с кого да се обади, може да го вземем с нас ако има места по колите.
Отиване и връщане в един ден. От София.
|
|
|
Сря Юни 13, 2012 8:41 pm |
|
|
frostbite
|
|
|
Кви са тия фишеци дет ги пускаш, новата била на 20 години?! Аз като ходих за пръв път преди 3 години такава въобще нямаше не я бяха почнали, миналия август вече беше дигнат един голям палат. Да не си ме разбрал погрешно нещо за Малка Мусала да ми говориш, иначе не мога да си обясня.. За старата няма нужда да и праиш реклама предполагам сички я знаят 15 лева те повече не могат да й земат за тез условия.
|
|
|
Пет Юни 22, 2012 12:15 pm |
|
|
Antoon
|
|
До frostbite |
|
То човек като ходи за първи път много неща пропуска да види Тъй наречената от вас нова хижа си стои от бая годинки, промяната през последните е, че й сложиха капаци на прозорците, имаше и някакви велики планове, ама със смъртта на Супер Боровец ми се струва, че и плановете за хижата угаснаха (и слава Богу според мен, че този мастодонт щеше да изпозамърси всичко надолу). То до неотдавна ясно се виждаше и площадката за долна станция на бъдещия кабинков лифт вдясно от пътя след Самоков, ама гледам, че природата е почнала да я превзема и нея.
|
|
|
Пет Юни 22, 2012 12:56 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Кви са тия фишеци дет ги пускаш, новата била на 20 години?! Аз като ходих за пръв път преди 3 години такава въобще нямаше не я бяха почнали, миналия август вече беше дигнат един голям палат. Да не си ме разбрал погрешно нещо за Малка Мусала да ми говориш, иначе не мога да си обясня.. За старата няма нужда да и праиш реклама предполагам сички я знаят 15 лева те повече не могат да й земат за тез условия. |
Колега, като си бил там си гледал релефа на някоя засукана туристка. "Новата" хижа е в строеж от 1986-та година.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Юни 25, 2012 5:44 pm |
|
|
frostbite
|
|
|
ее, тва последния кометар пръсна.. де ги тея засукани туристки
|
|
|
Чет Юни 28, 2012 7:16 pm |
|
|
Emil
|
Снимки х. Мусала и др. |
|
Ето какво става и как изглежда на х.Мусала:
Поглед отгоре, хотелчето почти скрива хижата:
Самата хижа:
До хижата:
Сега ще потърся и снимкта на хотелчето. Багера, който копаеше отзад и Татрата, която кара пясък за строежа не съм ги снимал. Въпросната Татра я видях как дойде горе на кръчмите на Маркуджиците от долу откъм реката и зави по лятната пътека към хижата. Пепелта която вдигаше върху туристите беше невъобразима. Толкова ли неможеха да изчакат уйкенда да не вдигат прах, точно когато там е магистрала.
Никой не мисли за клиента. В БГ той е виновен за всичко до доказване на противното.
Дано с приключването на строителните работи да пооправят терена около хижата и да го затревят, нещо което никой не прави. Обикновенно минава булдозера и така заравнява, че 10 г. още си личи какво са правили.......
|
|
|
Нед Юли 01, 2012 4:48 pm |
|
|
Emil
|
|
|
Ето и една снимка от камерата на един приятел (Светослав), където е влязла в кадър и новата сграда
Та това е ситуацията към 30-юни-2012. Външно сградата изглежда завършена, но явно има довършителни работи.
Могат да се състезават с Рилски Езера по урбанизация ......
* Чисто информативно в момента 3-в-1 в хижата струва 2 лв.(Как забравих да щракна менюто )))
|
|
|
Нед Юли 01, 2012 4:59 pm |
|
|
ПАВЕЛ
|
|
|
Нед Юли 01, 2012 5:33 pm |
|