ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Въпрос за хижа Мусала.

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Въпрос за хижа Мусала.
Автор Съобщение
iavkata

Местожителство: Sofia

Мнение Въпрос за хижа Мусала. Отговорете с цитат
Здравейте.Ще бъда благодарен,ако някой ми каже как е по-подходящо да се стигне зимата да хижа Мусала.Изходен пункт-горна станция на кабинковия лифт.Благодаря.
Сря Фев 22, 2012 1:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gamina

Мнение Re: Въпрос за хижа Мусала. Отговорете с цитат
iavkata написа:
Здравейте.Ще бъда благодарен,ако някой ми каже как е по-подходящо да се стигне зимата да хижа Мусала.Изходен пункт-горна станция на кабинковия лифт.Благодаря.

Не как е подходящо, а как трябва, особено с тазгодишния сняг - по зимната пътека!

Слизате от лифта, тръгвате напред към пистите, по едно време вдясно има табела, на която пише "зимен път" (той обаче ви е отляво) - хващате я, тя ви сваля долу в долината на реката (долната станция на Маркуджик 2 май, не съм запозната с пистите) и от там по колците, по колците и на хижата.
Сря Фев 22, 2012 2:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
mishonka

Мнение Отговорете с цитат
Задължително по зимната пътека,която се пада в ниското-в началото може да се върви и по лятната...но по нататък е опасно,след маркуджик3
Сря Фев 22, 2012 9:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
iavkata

Благодаря ви.
Чет Фев 23, 2012 6:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
frostbite

Местожителство: БургАс

Мнение Да попитам и аз - работи ли вече новата хижа Отговорете с цитат
Това е въпроса ми, последно сме ходили края на август 2011 и още беше в строеж, пред завършване една голяма внушителна уютна сграда. Логично е да е отдавн отворена, но - знам ли, може да са изникнали някакви усложнения?.. Намираше се на 10-20 м. от старата хижа Мусала - онези 2 кенефски барачки които ги затвориха след като укриваха там един от Килърите. Та, ако някой е ходил - кажете работи ли (новата), какви са условията и цените. Smile
Съб Юни 02, 2012 7:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Мнение Re: Да попитам и аз - работи ли вече новата хижа Отговорете с цитат
frostbite написа:
Това е въпроса ми, последно сме ходили края на август 2011 и още беше в строеж, пред завършване една голяма внушителна уютна сграда. Логично е да е отдавн отворена, но - знам ли, може да са изникнали някакви усложнения?.. Намираше се на 10-20 м. от старата хижа Мусала - онези 2 кенефски барачки които ги затвориха след като укриваха там един от Килърите. Та, ако някой е ходил - кажете работи ли (новата), какви са условията и цените. Smile

Да, какви са цените? Хотел ли е или хижа?

Балкана символ на цял полуостров
Съб Юни 02, 2012 11:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sergey_v

Местожителство: София

Аз два пъти ходих тази зима там - веднъж за бира, вторият път умрял от глад (преди 3 седмици на връщане от Мусала) и не намерих никой! Новата и внушителна постройка някой каза, че била на Доган, но знаеш ли?! Тя също не работи.
Пон Юни 04, 2012 1:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Някой да е ходил тези дни до Мусала? (върхът )Very Happy
Да каже как е ситуацията със снега навсякъде, че да преценим откъде и как.
На 30-ти мисля да се качвам с тайфата Very Happy То ясно, че ще е топло ама ме интересуват повече подробности.
А някой ако му се скоква до там а няма с кого да се обади, може да го вземем с нас ако има места по колите.
Отиване и връщане в един ден. От София.
Сря Юни 13, 2012 8:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
frostbite

Кви са тия фишеци дет ги пускаш, новата била на 20 години?! Аз като ходих за пръв път преди 3 години такава въобще нямаше не я бяха почнали, миналия август вече беше дигнат един голям палат. Да не си ме разбрал погрешно нещо за Малка Мусала да ми говориш, иначе не мога да си обясня.. За старата няма нужда да и праиш реклама предполагам сички я знаят 15 лева те повече не могат да й земат за тез условия. Rolling Eyes
Пет Юни 22, 2012 12:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antoon

Мнение До frostbite Отговорете с цитат
То човек като ходи за първи път много неща пропуска да види Laughing Тъй наречената от вас нова хижа си стои от бая годинки, промяната през последните е, че й сложиха капаци на прозорците, имаше и някакви велики планове, ама със смъртта на Супер Боровец ми се струва, че и плановете за хижата угаснаха (и слава Богу според мен, че този мастодонт щеше да изпозамърси всичко надолу). То до неотдавна ясно се виждаше и площадката за долна станция на бъдещия кабинков лифт вдясно от пътя след Самоков, ама гледам, че природата е почнала да я превзема и нея.
Пет Юни 22, 2012 12:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

frostbite написа:
Кви са тия фишеци дет ги пускаш, новата била на 20 години?! Аз като ходих за пръв път преди 3 години такава въобще нямаше не я бяха почнали, миналия август вече беше дигнат един голям палат. Да не си ме разбрал погрешно нещо за Малка Мусала да ми говориш, иначе не мога да си обясня.. За старата няма нужда да и праиш реклама предполагам сички я знаят 15 лева те повече не могат да й земат за тез условия. Rolling Eyes

Колега, като си бил там си гледал релефа на някоя засукана туристка. "Новата" хижа е в строеж от 1986-та година.
Smile

Пон Юни 25, 2012 5:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
frostbite

ее, тва последния кометар пръсна.. Very Happy Very Happy Laughing де ги тея засукани туристки
Чет Юни 28, 2012 7:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Мнение Снимки х. Мусала и др. Отговорете с цитат
Ето какво става и как изглежда на х.Мусала:
Поглед отгоре, хотелчето почти скрива хижата:

Самата хижа:

До хижата:

Сега ще потърся и снимкта на хотелчето. Багера, който копаеше отзад и Татрата, която кара пясък за строежа не съм ги снимал. Въпросната Татра я видях как дойде горе на кръчмите на Маркуджиците от долу откъм реката и зави по лятната пътека към хижата. Пепелта която вдигаше върху туристите беше невъобразима. Толкова ли неможеха да изчакат уйкенда да не вдигат прах, точно когато там е магистрала.
Никой не мисли за клиента. В БГ той е виновен за всичко до доказване на противното.Very Happy
Дано с приключването на строителните работи да пооправят терена около хижата и да го затревят, нещо което никой не прави. Обикновенно минава булдозера и така заравнява, че 10 г. още си личи какво са правили.......
Нед Юли 01, 2012 4:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Emil

Ето и една снимка от камерата на един приятел (Светослав), където е влязла в кадър и новата сграда

Та това е ситуацията към 30-юни-2012. Външно сградата изглежда завършена, но явно има довършителни работи.
Могат да се състезават с Рилски Езера по урбанизация ......

* Чисто информативно в момента 3-в-1 в хижата струва 2 лв.(Как забравих да щракна менюто Smile)))
Нед Юли 01, 2012 4:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
ПАВЕЛ

Emil написа:
Чисто информативно в момента 3-в-1 в хижата струва 2 лв.(Как забравих да щракна менюто Smile)))

Добре, че не си си поръчал бира Confused .................

Нед Юли 01, 2012 5:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.