ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
GPS координати за Централен Балкан
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
GPS координати за Централен Балкан
Автор Съобщение
minkas_g_d

Мнение GPS координати за Централен Балкан Отговорете с цитат
Здравейте, планинари!

Искам да споделя един полезен сайт с GPS координати на маршрути и хижи в НП "Централен Балкан"
- http://balkan-map.com/

Маршрутите са обхождани и координатите са измервани съвместно с гидове от парка през 2010-2011.
Тази информация е безплатна за ползване и е насочена в помощ на всички посетители на парка.

Сайтът има и интерактивна карта с информация за туристически маршрути, хижи и забележителности на територията на парка, представена по паркови участъци.

Сайтът е некомерсиален, изготвен при изпълнението на проект „Информационно обезпечаване и подобряване на посетителската инфраструктура в Национален парк Централен Балкан” с бенефициент ДНК "Централен Балкан".

Надявам се да ви бъде полезен!

Поздрави,
Мина Додунекова
Чет Май 10, 2012 5:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
Аз вчера попаднах на сайта и наистина е нещо невиждано за сега у нас, браво!

Интересно ми е - това ли са всичките официално маркирани маршурти в Централен Балкан?
Чет Май 10, 2012 6:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
peca

Местожителство: Пловдив

Този сайт го открих преди няколко месеца и наистина е много полезен!

Чет Май 10, 2012 8:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
minkas_g_d

Gamina написа:
Интересно ми е - това ли са всичките официално маркирани маршурти в Централен Балкан?

Това са всички маршрути, които са проходими, маркирани и подходящи за туристиSmile
Чет Май 10, 2012 9:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nicksn

Местожителство: Русе

А защо най-красивите кътчета на Централен Балкан са извън маркираните пътеки?
Чет Май 10, 2012 9:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
minkas_g_d

nicksn написа:

За да се изненадаш, когато кривнеш от пътеката, може би...Smile
Като с живота - отклоняваш се от "пътя, по който си поел" и ти се случват неща, които ще помниш и разказваш.
Чет Май 10, 2012 9:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

nicksn написа:

Извинете, не ми е работа, но ще ви отговоря :

За да останат "най-красивите".

Пак ме извинете, заинтересованите да дадат по точен отговор

Балкана символ на цял полуостров
Чет Май 10, 2012 9:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nicksn

Местожителство: Русе

meco puh написа:
nicksn написа:

Посещавал съм няколко от тези места и мога да кажа съвсем отговорно, че по никакъв начин не си е проличавало, че съм бил там. Красотата на Централен Балкан е несравнима!
Чет Май 10, 2012 10:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gamina

minkas_g_d написа:
Gamina написа:

Това са всички маршрути, които са проходими, маркирани и подходящи за туристиSmile

Питам, защото миналото лято в една мъгла се лутахме от Антон към Картала - има колова маркировка, която не ходи до Планински извори, а отива направо до разклона за Момина поляна под Картала. Та ми стана интересно дали въобще се поддържа въпросния маршрут. Макар и с малко е по-пряк, отколкото обиколка до Планински извори.
Пет Май 11, 2012 10:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

Хъм аз за сефте чувам, че тази от Планински извори за Момина поляна била "маршрут". Доколкото си спомням беше досадна подсичаща пътека през хвойните.
Слизането е от разклона на равното, до Картала директно за Момина поляна. Мисля и колова маркировка върви по това трасе.

Пет Май 11, 2012 10:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Gamina

dido написа:
Хъм аз за сефте чувам, че тази от Планински извори за Момина поляна била "маршрут". Доколкото си спомням беше досадна подсичаща пътека през хвойните.
Слизането е от разклона на равното, до Картала директно за Момина поляна. Мисля и колова маркировка върви по това трасе.

Ми то там е една каша.... както разбрах вчера /Цецо-zezo беше така добър да ми сканира новата карта на Домино в района/ официалната маркирана пътека е Антон - Пл. Извори - Момина поляна /през хвойните/. На тая карта диpектната пътека я няма изобщо, даже и като пътечка не е отбелязана.
позволявам си да сложа неговата снимка:
http://img62.imageshack.us/img62/2899/mapzwd.jpg

и една по-стара карта (от Ком-Емине), на която пътеката си е там, но я няма другата през Планински Извори:
http://prikachi.com/images/600/4748600P.jpg

Пътеката, която скипва Пл. Извори и върви директно към Картала я минавах миналото лято, в една ужасна мъгла и се затрих естествено - всъщност предната вечер пихме бира с тебе Дидо и Тони и ви питах за въпросния район. Та след загубването - по компаса, по компаса и обратно на колците.Преди Пл. Извори, близо до едно дере има разклон - едните колци тръгват на СИ към изоставената хижа, а другите на С-СЗ към Картала. Тея за Изворите са на гъсто, тея за Картала са.. със свещ да ги дириш, особено в мъгла. Между коловете пътека няма, по основите им има останки от синя боя.
След разклона на билото до МП макрировката е чудесна.
Пет Май 11, 2012 11:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

Gamina написа:
dido написа:

Ми то там е една каша.... както разбрах вчера /Цецо-zezo беше така добър да ми сканира новата карта на Домино в района/ официалната маркирана пътека е Антон - Пл. Извори - Момина поляна /през хвойните/. На тая карта диpектната пътека я няма изобщо, даже и като пътечка не е отбелязана.
http://img62.imageshack.us/img62/2899/mapzwd.jpg ...

Абе аз кьорав ли съм, или на тази карта ги има и 2-те пътеки. Директната покрай Картала е в червено, с множество колци ???

Пет Май 11, 2012 11:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
zezo

Местожителство: София

Абе и аз цяла година си мислех, че са минали по тази с червената маркировка, до вчера, когато ми показа, че всъщност са се нахакали в дерето южно от Картала, където се виждат изворите на две реки. Там имало някакви колци, останали сигурно от новобранската на хан Аспарух, които ги няма на картата.
Smile
Пет Май 11, 2012 11:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

dido написа:
Gamina написа:
dido написа:

http://img62.imageshack.us/img62/2899/mapzwd.jpg ...

Абе аз кьорав ли съм, или на тази карта ги има и 2-те пътеки. Директната покрай Картала е в червено, с множество колци ???

Оная тръгва по-рано, виж синята на другата карта.

Винаги го има шанса да сме били пред вратата на Пл. Извори в мъглата и там да сме хванали колците на СЗ, но ме съмнява. Доста време си вървяхме по коловете в тая посока, преди да излезем под Картала.

Последния кол, който видях и след който се загубихме за малко - тръгнахме на СИ по рекичката, после хванахме СЗ без пътека и се върнахме на колците:
https://lh5.googleusercontent.com/-sBsOGHhEF1k/ThcLfxESyWI/AAAAAAAAL0E/9BWfHUvN-JM/s1024/DSCN0552.JPG

и втория от отново намерените колци, след като аз пищях "Кольооооооо!" вижда се колко са древни:
https://picasaweb.google.com/100661455321828014084/LISbSF#5626978899668919730
Пет Май 11, 2012 12:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Живота

meco puh написа:
nicksn написа:

За кой да ги пазим тези красиви места,че те са за хората,ако останат скрити кой ще разбере че съществуват.
Пет Май 11, 2012 8:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.