ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х.Синаница, Гергийски езера, Влахински езера, м.Черната вода
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
х.Синаница, Гергийски езера, Влахински езера, м.Черната вода
Автор Съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Gamina написа:
Ристо Туристо написа:
dido написа:
...

Люси и Вальо се снимат за спомен от югозападните части на Врачанския балкан:
...

Tooth
Они верно са врачанци, ама Балканот и Пиринот и Югозападот...

Врачани, Ристе, врачани.
В интерес на истината въпросната снимка е размазана Laughing

Размазана щот му трепериха ръцете - в мене беше единствената бира наоколо Tooth

Вто Фев 28, 2012 12:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Gamina

Laughing Laughing Laughing
Вто Фев 28, 2012 12:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

Мнение Re: Чадърче Отговорете с цитат
Чадърче написа:
Пътеката за Гергийските езера ми е ясна.Мисълта ми беше да не отивам до Гредарски превал, а направо от Долно Гергийско езеро да тръгна надолу към м. Пещерата, пада се западна посока,може би по течението на реката, която отводнява Гергийски езера - р. Гергийска. От Влахини езера знам пътя, но не искам да ходя чак до там!Прочетох, че съфорумец igurbev е ходил по подобен маршрут! Ето за това питах:
С няколко думи слизането: ние заобиколихме долното езеро отляво (не съм сигурен дали това е по-удачния вариант, защото се върви по камъните и след това се заобикаля клека малко). След това следвахме реката в една непрогледна мъгла, първо по едни удобни за ходене полянки. След това реката започна да се спуска по-стръмно и се наложи да се отклоним между клека вдясно и за късмет намерихме каменни пирамидки (оттам се връщах назад за да ги проследя до откритото). После пирамидките изчезнаха, но следвахме нещо като пътека с прилазвания и провирания най-често (различаваше се, че на места клека е просичан). Този участък не е много продължителен. След това се излиза на една много дълга поляна. (Според картата някъде по средата тя се пресича от маркировка от Черната вода за Синаница - но аз не можех да открия дори наченки на такава пътека). След поляната надолу следва една много приятна и добре очертана пътека през гората чак до Влахина река и жълтата маркировка.
Въпросът е колко време коства придвижването от Гергийски езера до м. Пещерата и надолу до заслон, горски дом или хижа?Е, да се остави и някоя и друга минутка за среща с Баба Меца! Surprised Shocked Rolling Eyes

Хъм, разбрах те сега. Всъщност ако слезеш по желания от тебе начин надолу по Гергийска река, нямаш работа към Черната вода (освен ако целта ти не е х. Яворов). Слизането по реката не съм го правил, само съм пресичал по-долу по една друга пътека. но - генерално би трябвало да стане от най-голямото Гергийско езеро , а не най-долното (предполагам igurbev в описанието си има предвид най-голямото езеро).

Доколкото са ми разправяли приятели, дето са били там - има останки от пътека през рядък клек в горната част, все покрай Гергийска река. Оттам надолу имаш около 4 км слизане по реката, до пътя с жълта маркировка. До Пещерата имаш още 1.5 км, след това 10-на км черен път до м. Върбите. Там има опции за спане - х. Лагера, или на рибарника.

Вто Фев 28, 2012 12:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

Местожителство: София

Ето това имах предвид с описанието:

Иначе като време не си спомням. Би могло да се види от трака, но няма да е показателно, защото голямо мотане падна тогава, че и замръкнахме.
Тук има снимки и трак
И да допълня, клекът не е от най-редките, дори и за дидовите мерки, по-скоро имахме късмет да следваме обраслата, стара пътека Smile
Вто Фев 28, 2012 1:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dido

Аха, видях отде си минал - веднага след т. 48 надолу си направил една чупка на север, после си се върнал към реката на юг. Ако беше продължил на север след чупката, и направиш плавна дъга наляво, е можело да минеш без клек. Много е вероятно тия пирамиди да отиват нататък точно.

Последната промяна е направена от dido на Вто Фев 28, 2012 7:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Фев 28, 2012 2:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

Възможно е. Точно там беше празно, отвсякъде оградено с клек. Върнах се, защото видях камъни наподобяващи пирамидка вляво, след това следи от просичано и сякаш пътека, но доста обрасла. Общо взето се промъкнахме сравнително безболезнено. Върнахме се на реката на нещо като поляна. След това (червената следа) пътеката си беше съвсем човешка.
Вто Фев 28, 2012 3:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Чадърче

Мнение Чадърче Отговорете с цитат
Благодаря за инфото!С две думи - проблемният участък е непосредствено под Голямото Гергийско езеро, до червената пътека. А като време май е за цял ден, още повече, че ще има и клекинг, и лутане тук-там!!!

Вто Фев 28, 2012 6:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Чадърче

По картата всичко е ясно!
Рових из целия форум и на други места, за да видя има ли някъде снимка, правена отвисоко - от Гредаро,от Муратова чука или от някъде, от която да се вижда долината на Гергийска река. Имаше, но от тях се вижда само началото на долината и езерата. На Влахината долина има в изобилие!Може би защото покрай Гергийска река се минава рядко и не представлява особен интерес!Все пак, ако някой разполага с такова фото, ще съм благодарна да го видя! Very Happy Very Happy Very Happy

Съб Мар 03, 2012 12:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Снимал съм и от Гредаро, и от Муратовата чука, но точно до началото на големия клек под езерата (който остава извън кадъра!) Very Happy

Съб Мар 03, 2012 12:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Чадърче

Благодаря Дидо! Да, видях хубавите ти снимки оттам! Много ми хареса тази отблизо на долното Гергийско! Там по-рядко се минава и е по-нетрадиционна. Все пак идва лято и като се кача на Гредаро, ще взема да нащракам към тази посока снимки. Very Happy Very Happy Very Happy

Съб Мар 03, 2012 8:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.