Автор |
Съобщение |
ognedishasht
|
На хижа "Чакър войвода" |
|
Снимки от еднодневната ни разходка в събота до х. "Чакър войвода" и околностите в най-прекрасно време и чудесен пухкав сняг.
За разказване няма нищо особено, просто беше много красиво и не се стърпях да споделя.
Благодарност на Андон, който ни покани на имен ден!
|
|
|
Пон Яну 30, 2012 7:38 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Re: На хижа "Чакър войвода" |
|
|
|
Снимки от еднодневната ни разходка в събота до х. "Чакър войвода" и околностите в най-прекрасно време и чудесен пухкав сняг.
За разказване няма нищо особено, просто беше много красиво и не се стърпях да споделя.
... |
Ти друг път стърпявал ли си се?
Е тая най ми ареса /евала на Ванката/:
Снимка към билото Мусличал - Чемберлия и нататък да се намира случайно?
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Яну 30, 2012 9:05 pm |
|
|
ognedishasht
|
Re: На хижа "Чакър войвода" |
|
|
|
Снимка към билото Мусличал - Чемберлия и нататък да се намира случайно? |
Тц, няма. Следващият път!
|
|
|
Пон Яну 30, 2012 10:00 pm |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
събота времето беше прекрасно за планински разходки
Рила блестеше в цялото си великолепеие /от Витоша/
до Чакър войвода е много хубава еднодневна разходка
|
|
|
Пон Яну 30, 2012 10:38 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пон Яну 30, 2012 11:22 pm |
|
|
cho
|
|
|
Вто Яну 31, 2012 12:38 am |
|
|
Ристо Туристо
|
|
Вто Яну 31, 2012 2:02 am |
|
|
ognedishasht
|
Re: Планинарски привет! |
|
|
|
Че му имам зъб на радуилскиО клек |
Малце е рано още за клеко, ама скоро че стане баш за газенье! Разните му там Чемберлии че ги сбараме по бели гащи.
|
|
|
Вто Яну 31, 2012 11:37 am |
|
|
Ристо Туристо
|
Продължението една седмица по-късно. |
|
Да не отварям нова тема - ще ползвам тази "наготово"
Продължението... една седмица по-късно.
В петък ми дойдоха дългоочакваните и изстрадани jedi панталони от презламаншко и реших съботата да ги пробвам до хижата и наоколо, а и да снимам "белите" гащи на в.Чемберлия. Решено - направено.
Точно като хванах пътя за хижата видях в дясно спретната групичка пантаджии с раници. Рекох си - няма да ги чакам - те ще ме настигнат. Е да, ама не - при все, че се помотвах и зяпах наляво-надясно красивата снежна гора на СитнякО. Надуших по-късно и Гвардейска поляна. На едноименния дворец свърши мнимата насрещна скиорска компания и поех на горе по утъпканата от шейни пътека.
Някъде около Вълчи камък настигнах един пантаджия. Оказа се съфорумец - nachobg Зарадвахме се и двамата от срещата и продължихме нагоре.
По-късно вече в хижата дойдоха още 5 човека. Оказа се група приятели на Евгени Динчев и самия той. Отново радостна среща. Още повече, че за първи път го виждах на живо.
То като секи турист не ни свъртя в хижата и към 15.00 аз и още няколко души от групата направихме една расодка до преди Кубадинка. За първи път си правех такава с пантаджии - бе не им се дадох... Щеше да се стъмни и не отидохме до "заслона". Горе на поляната на "шугавите" ни посрещна баба Зима с една яка виелица - вятърът постоянно рисуваше разни фигури от снежинки. Гоолям кеф. Едно от любимите ми състояния на метеорологичното време
Прибираме се на здрач - в хижата ни посрещат още две нови гостенки, пристигнали докато ни няма. От лаф на моабет се оказа, че и едната от тях хвърля по едно оЧо на нашия форум, та и с тях се оказахме задочни познати.
Е толкова количествени "случайности" една след друга няма как да не доведат до качествени изменения...на плана
Останах на хижата да преспя.
И вечерта се почна една веселба, едни хора, един акордеон, едни песни, едни раЧии, водЧи и мезета...абе хижарска вечер на макс. Прекрасен завършек на този интересен ден, благодарение и на Ванката!!!
Неделната сутрин ни посрещна със спокойствие - и в хижата и навън.
Уважихме Шатър, снимах чемберлийските бели гащи, както и скиорските следи на част от спътниците ми, които спуснаха едно ребро от Шатър към двореца
Въобще се получи уикенд на макс, веселба на макс, расодки на макс, емоции на макс. Само грипО го нема
А дано по-често така.
Малко снимки:
На поляната на "Шугавите" с пантаджиите отпред:
към Шатър през клекО на "Сладката вода" - затъваше се много рядко в скрити "дупки":
РРК малко по-нагоре почти го нема и е почти фирновано:
Следите от пантаджиите:
Белите гащи на чемберлийско:
Всичките снимки
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки
Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Пон Фев 06, 2012 2:22 am; мнението е било променяно общо 4 пъти |
|
|
Нед Фев 05, 2012 10:32 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
ognedishasht, гледам клека под Мустачал яко се бронирал от новия сняг. Изглежда все едно малки лавинки са се търкулнали надолу под върха ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Нед Фев 05, 2012 10:49 pm |
|
|
|
|
|
|
слънчево е било в Рила - отвсякъде
на Чакър войвода има ли хижар през седмицата?
|
|
|
Пон Фев 06, 2012 9:14 am |
|
|
Ристо Туристо
|
|
Пон Фев 06, 2012 10:46 am |
|
|
|
|
|
|
мерси за инфото
явно е пропуснал една събота и ние сме уцелили точно нея
|
|
|
Пон Фев 06, 2012 12:26 pm |
|
|
natchobg
|
|
|
|
Еййй, Ристееее, предусещах аз че ще се заформи хубав купон с хубави хора и хубава раЧия. Ама заради детето, трябваше да се връщам към Боровец. Яд ме е, такава компания не всеки път се събира. Здраве да е. С въпросните две девойки се разминахме някъде около Вълчи камък, те ме огледаха доста нахилено, щото аз крещах и се кефих с все сила, когато най-накрая от режим "зор" (пантене) превключих на режим "кеф" (спускане).
От един местен научих интересни неща за "Шугавото", за произхода на името, как е било преди и т.н. Ще е интересно някой с повече инфо по въпроса да сподели. Аз досега след хижата не съм стъпвал, но с нетърпение чакам възможност да спретна една опознавателна разходка из района.
Албена, по-голяма драма от това да бъхтам до хижата и тя да е заключена, трудно мога да си представя Хайде дано това да е единствения малшанс с хижи за годината!
Нямам търпение за следващата сБирка - иглустроене на Чакъра, май около 10 март ще бъде...
Чакъра и Иван форевър!!!
_________________ Never Stop Exploring |
|
|
Вто Фев 07, 2012 11:27 am |
|
|
|
|
|
|
Драма, драма.....колко да е драма
горещ чай ми се пиеше, ма минах и без него, хапване за 5 минути, че си беше студ на едно място и бързо надолу
бях намислила днес да се разходя до там, но с тия заснежени пътища се отказах - нямам желание да изкарам 1/2 ден в колата
тия дни живи и здрави ще се разходя
|
|
|
Вто Фев 07, 2012 11:59 am |
|
|
|