Благодаря за съветите! Да се надяваме, че няма да ни изядат мечките и буболечките (слава Богу аз бягам по-бързо от другите от групата )и живот и здраве ще успея да направя и кача някоя и друга снимка и да разкажа става ли Балкана за неориентирани като нас
За буболечките съм сигурен, че няма да ви изядат, но не мога да кажа същото за мечките. Не ти знам атлетическите възможности, но заявявам, че нямаш шанс с бягането. Ще надбягаш своите хора, но мечките са хитри, едно че бягат и второ посрещат и изяждат първите. Знам, че ще забравиш бягането, ще замръзнеш като висулка при минус 20 градуса. Всичко до тук е шега, но във всяка шега има 20% истина.
Не се стряскайте, като тръгвах на планина, не бях чел два реда, какво може да ми се случи там. И досега не съм изяден и не съм "загубен". Пожелавам ви успешно летуване.
Мисля, че в случая с мечките, процентите са не повече от един(1%).Всъщност, единственият случай, за който аз знам, че мечка е нападнала човек в Стара Планина, беше преди 30 години в околностите на гр.Априлци.Един бракониер беше стрелял по мечок, съответно не го улучил както трябва, мецата се връща и му удря "приятелски шамар", при което оня остава без скалп.Оживява де....Никое животно няма да се разправя с вас.Те са си плашливи и бягат.Иначе при подходящ терен мечка спокойно може да настигне кон и да го убие, а случаите за това са многобройни.Големите страхове на планинарите трябва да са свързани с глиганите, които за радост са в малко по-ниското.Там нещата стоят по съвсем различен начин, а видите ли прасе, особено с малки.... се оглеждайте за подходящо дърво. Понеже форумът не е ловджийски(пък и мразя ловджиите и техните истории), няма да разказвам случай с мен, 'щото после ще ме попитате:"А с колко голямо око беше рибата?".
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети