|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
|
 |
 |
Благодаря за съветите! Да се надяваме, че няма да ни изядат мечките и буболечките (слава Богу аз бягам по-бързо от другите от групата )и живот и здраве ще успея да направя и кача някоя и друга снимка и да разкажа става ли Балкана за неориентирани като нас  |
За буболечките съм сигурен, че няма да ви изядат, но не мога да кажа същото за мечките. Не ти знам атлетическите възможности, но заявявам, че нямаш шанс с бягането. Ще надбягаш своите хора, но мечките са хитри, едно че бягат и второ посрещат и изяждат първите. Знам, че ще забравиш бягането, ще замръзнеш като висулка при минус 20 градуса. Всичко до тук е шега, но във всяка шега има 20% истина.
Не се стряскайте, като тръгвах на планина, не бях чел два реда, какво може да ми се случи там. И досега не съм изяден и не съм "загубен". Пожелавам ви успешно летуване.
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Сря Яну 25, 2012 12:36 am |
|
 |
joropc
|
|
|
|
 |
 |
...но във всяка шега има 20% истина... |
Мисля, че в случая с мечките, процентите са не повече от един(1%).Всъщност, единственият случай, за който аз знам, че мечка е нападнала човек в Стара Планина, беше преди 30 години в околностите на гр.Априлци.Един бракониер беше стрелял по мечок, съответно не го улучил както трябва, мецата се връща и му удря "приятелски шамар", при което оня остава без скалп.Оживява де....Никое животно няма да се разправя с вас.Те са си плашливи и бягат.Иначе при подходящ терен мечка спокойно може да настигне кон и да го убие, а случаите за това са многобройни.Големите страхове на планинарите трябва да са свързани с глиганите, които за радост са в малко по-ниското.Там нещата стоят по съвсем различен начин, а видите ли прасе, особено с малки.... се оглеждайте за подходящо дърво. Понеже форумът не е ловджийски(пък и мразя ловджиите и техните истории), няма да разказвам случай с мен, 'щото после ще ме попитате:"А с колко голямо око беше рибата?". 
|
|
|
Сря Яну 25, 2012 3:00 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|